BUG 1.0.2 (Build 1179)

OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od OK2ZO » stř 08. črc 2009 7:24:51

Michael velmi promptne odpovida, je k zastizeni i na APRS foru v DL viz http://www.amateurfunk.de/aprs/forum/
OK2ZO Libor/Adamov
ok1pt
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 02. črc 2009 20:52:37

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od ok1pt » stř 08. črc 2009 14:26:37

Zdravim,
vida, tak ono uz se tady mluvi o mne beze me :-))))... Nu, jsem spise staronovym clenem, ex OK1XPT, ale kdyz byly deti male, nebyl uz vubec cas a ted, kdyz uz se osamostatnuji a nepotrebuji tatu tak casto, musi se vznikly prostor nejak vyuzit :-). Tak doufam, ze se mi podari obcas taky prilozit ruku k dilu. Kdyz jsem to zkousel naposledy, hodne se resil echolink a to jsou widle, widle a widle, coz je platforma, kterou proste nemusim a nepodporuji a tak jsem toho mnoho neudelal (krome vyzkouseni EL pod tehdejsim wine a konstatovanim, ze to nejde - dnes uz by mozna byla situace jina). S linuxem pomohu rad, jak asi vite, abych se neustale nemusel ucit ruzne distribuce, spachal jsem si vlastni, neni nad to, pak vite velmi presne, co dela ktery script, soubor, adresar... Mam i port teto distribuce na malou desticku s ARMem, ikdyz na tom uz jsem par let nedelal, to by potrebovalo upgrade. Ale digi by na tom bezel jako malina, takrka urcite. Nu tak snad se i v teto oblasti casem vyvrbi neco, cemu bych mohl pomoci (jedna vec uz se rysuje, uvidime, pokud to dopadne, dozvite se to :-) ). Bohuzel zatim dotycny software (APRS4R) neprovozuji a tak nemohu odhadnout, kde je chyba, ale po pravde receno 2x CRLF na konci paketu povazuji za hloupost a byl bych rozhodne pro jen jeden vyskyt (ikdyz jsem APRS specifikaci zatim necetl, tak mozna kafram do neceho, cemu nerozumim)
Zdravi a 73, Pavel ok1pt
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od OK1MX » stř 08. črc 2009 14:47:13

No, Pavle, proč je tam 2x 0D0A také nevím, neměl jsem čas nahlédnout do bible, leč DIGI jako taková NESMÍ s obsahem nijak hýbat i kdyby tam bylo CRLF třeba 5x. Jakmile se změní, ostatní digi to berou jako nový rámec a zvesela ho znovu opakují, i když jimi vlastně před sekundou právě prošel a to je ten kámen úrazu. Jinak jsem rád že jsi po delší době "vstal z mrtvých" a předpokládám, že budeš hojně okupovat zejména nové sekce viewforum.php?f=31 a viewforum.php?f=32 ;)
ok1pt
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 02. črc 2009 20:52:37

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od ok1pt » stř 08. črc 2009 14:57:48

OK1MX píše:No, Pavle, proč je tam 2x 0D0A také nevím, neměl jsem čas nahlédnout do bible, leč DIGI jako taková NESMÍ s obsahem nijak hýbat i kdyby tam bylo CRLF třeba 5x. Jakmile se změní, ostatní digi to berou jako nový rámec a zvesela ho znovu opakují, i když jimi vlastně před sekundou právě prošel a to je ten kámen úrazu. Jinak jsem rád že jsi po delší době "vstal z mrtvých" a předpokládám, že budeš hojně okupovat zejména nové sekce viewforum.php?f=31 a viewforum.php?f=32 ;)
Naprosto chapu, ze to nesmi zmenit paket, to je u ad-hoc siti, mezi ktere se APRS chte-nechte radi, pravidlem. Asi to bude vskutku bug nekde v te forwarding engine. Otazkou ale je, zda zdrojovy paket ma obsahovat 2x CRLF, to by bylo treba se podivat. Je mozne, ze ten bug je triggerovan pouze tehdy, kdyz ten zdrojovy paket sam neni uplne koser. Nadto mi jeste neni jasne, psal jsi, ze delka klesne o 1, ale znaky zmizi 2. Tomu taky nerozumim. Nevalel by se nekde nejaky zbytecny TNC/modem na zapujcku, abych mohl o dovolene (od 20. cervence) na chalupe experimentovat ? Budil bych to z VX-8, druhe radio mam (FT-817ND), ale modem mi chybi.
Pavel ok1pt
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od ok2jkd » stř 08. črc 2009 15:56:27

ok1pt píše:Nevalel by se nekde nejaky zbytecny TNC/modem na zapujcku, abych mohl o dovolene (od 20. cervence) na chalupe experimentovat ? Budil bych to z VX-8, druhe radio mam (FT-817ND), ale modem mi chybi.
Pavel ok1pt
No pokud by sis chtel postavit opentracker+ http://www.argentdata.com/support/otplus-manual.pdf tak mohu ozelet jeste jeden tistak+procesor.
Kdyz to nakrmis kiss firmwarem, tak mas z toho hezky kiss TNC. :)
ok1pt
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 02. črc 2009 20:52:37

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od ok1pt » stř 08. črc 2009 20:54:36

ok2jkd píše:
ok1pt píše:Nevalel by se nekde nejaky zbytecny TNC/modem na zapujcku, abych mohl o dovolene (od 20. cervence) na chalupe experimentovat ? Budil bych to z VX-8, druhe radio mam (FT-817ND), ale modem mi chybi.
Pavel ok1pt
No pokud by sis chtel postavit opentracker+ http://www.argentdata.com/support/otplus-manual.pdf tak mohu ozelet jeste jeden tistak+procesor.
Kdyz to nakrmis kiss firmwarem, tak mas z toho hezky kiss TNC. :)
Prostudoval jsem manual, zarizeni vypada hezky, ale desi mne ten konfiguracni program pod widle. Ono to FAKT nema nejaky commandline ? Zkusil jsem to pod wine pustit a protoze nemam krabicku, zkousel jsem dat offline rezim, jenze to zase chce nejaky konfigurak, ktery taky nemam, tak jsem tomu podstrcil prazdny file a ono to bohapuste crashlo :-). Joo, input checks, to je v techhle programech holt asi luxus. A protoze wine ma porad zabugovanou podporu serioveho portu (neni uplne trivialni emulovat chovani windoziho portu pod Linuxem, nebot jeho obsluha serialu je dost odlisna), nejsem si uplne jist, zda by to chodilo... Neco s pratelstejsim zpusobem konfigurace by k mani nebylo :-) :-) ? Ale to zarizenicko mne laka, mozna bych do toho sel :-). To bude za pulden ubastlene a videl jsem i zdrojaky na tom webu, v tom by se dalo trosku i stourat a ten textovy konfiguracni rezim v nejhorsim dopsat. Za kolik by byl ten kit ? Kdyz tak privatne...
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od ok2jkd » stř 08. črc 2009 23:27:28

ok1pt píše: Prostudoval jsem manual, zarizeni vypada hezky, ale desi mne ten konfiguracni program pod widle. Ono to FAKT nema nejaky commandline ? Zkusil jsem to pod wine pustit a protoze nemam krabicku, zkousel jsem dat offline rezim, jenze to zase chce nejaky konfigurak, ktery taky nemam, tak jsem tomu podstrcil prazdny file a ono to bohapuste crashlo :-). Joo, input checks, to je v techhle programech holt asi luxus. A protoze wine ma porad zabugovanou podporu serioveho portu (neni uplne trivialni emulovat chovani windoziho portu pod Linuxem, nebot jeho obsluha serialu je dost odlisna), nejsem si uplne jist, zda by to chodilo... Neco s pratelstejsim zpusobem konfigurace by k mani nebylo :-) :-) ? Ale to zarizenicko mne laka, mozna bych do toho sel :-). To bude za pulden ubastlene a videl jsem i zdrojaky na tom webu, v tom by se dalo trosku i stourat a ten textovy konfiguracni rezim v nejhorsim dopsat. Za kolik by byl ten kit ? Kdyz tak privatne...
Ty uz jsi na tom hur nez ja :D, tu konfiguraci ve widlich proste uz nejak preziju. Ja treba na notasu mam widle i linux. PICy taky programuju ve widlich a pouziju to tak 4x do roka, to se da prezit. Jinak v tom opentracku+ nemusis nic nastavovat, jen pres widle do toho vpalis kiss firmware a pak uz jen faras na linuxu.
Jinak ve wine mi fachaji i widle utility ovladajici comport, treba flashtools apod. Chce to pouzivat nejnovejsi updaty pro wine. Pouzivam Ubuntu tak tam muzes pouzit repozitar z http://wine.budgetdedicated.com/apt a aktualizuje se ti to samo teda spis upozornuje te to na nove aktualizace :), pak uz je to na tobe :).
Poslal jsem ti zpravu do SZ.
ok1pt
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 02. črc 2009 20:52:37

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od ok1pt » čtv 09. črc 2009 5:36:51

ok2jkd píše: Ty uz jsi na tom hur nez ja :D, tu konfiguraci ve widlich proste uz nejak preziju. Ja treba na notasu mam widle i linux. PICy taky programuju ve widlich a pouziju to tak 4x do roka, to se da prezit. Jinak v tom opentracku+ nemusis nic nastavovat, jen pres widle do toho vpalis kiss firmware a pak uz jen faras na linuxu.
Jinak ve wine mi fachaji i widle utility ovladajici comport, treba flashtools apod. Chce to pouzivat nejnovejsi updaty pro wine. Pouzivam Ubuntu tak tam muzes pouzit repozitar z http://wine.budgetdedicated.com/apt a aktualizuje se ti to samo teda spis upozornuje te to na nove aktualizace :), pak uz je to na tobe :).
Poslal jsem ti zpravu do SZ.
Jo, ja jsem celkem dost striktni, widle mi proste do okoli nesmi, nesouhlasim prakticky s zadnym bodem jejich licence a protoze se povazuji za poctiveho, nehodlam je proto provozovat. Po pravde receno, jediny produkt Microsoftu, ktery jsem kdy oficialne vlastnil, byl "Microsoft Basic 2.0", ktery byl soucasti AmigaOS 1.3 :-). A ten jsem tak jako tak nepouzival. Pocitace si zasadne stavim z komponent a kupuji-li notebook, musi to byt takovy, ktery se prodava bez OS.
wine kompiluji kazdy tyden ze zdrojovych textu, takze nehrozi nejake zastarani :-). Ja totiz vsechno kompiluji ze zdrojovych textu, binarni software neakceptuji ani pod Linuxem :-). Je to pak parada, docela fajn pocit, kdyz cely ten system od jadra po KDE nebo aplikace jako Firefox ci Gimp nebo Audacity sis postavil sam, k tomu vlastni initscripty, instalacni logika atd. Mam totiz pocit, ze jedine pokud delas cely system takto sam, muzes zodpovedne rict, ze se v nem vyznas :-). Nedovedu si predstavit dostatecne hluboky prunik do jine distribuce/OS, pokud bych ji sam nevytvoril. Kdyz nejake zarizeni navrhnes sam do vypoctu posledniho odporu, taky se v nem urcite vyznas lepe nez v jinem, ktere koupis v krame :-). Je ale pravda, ze to stoji dost casu.
Na SZ zpravu odpovidam SZ zpravou :-).
73, zdravi Pavel.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BUG 1.0.2 (Build 1179)

Příspěvek od OK2ZO » čtv 09. črc 2009 8:24:14

hele, pokud neresite dany problem, skocte na jiny vlakno...Linuxari... :roll:
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět