APRS4R

OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: APRS4R

Příspěvek od OK1MX » sob 27. čer 2009 22:41:09

Kde se dá nalézt uptime?
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: APRS4R

Příspěvek od ok2jkd » ned 28. čer 2009 12:01:38

OK1MX píše:Kde se dá nalézt uptime?
~# uptime :?:
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: APRS4R

Příspěvek od OK1COM » ned 28. čer 2009 14:17:06

OK1MX píše:Kde se dá nalézt uptime?
Napriklad ve status majaku:
11:09:04 - 11:09:04 UTC: OK1KZE-1: AV:1.0.2 AU:02d12h AW:0 OU:06d18h OM:11.41/29.80MB OD:1.87/7.19MB

AV - verze APRS4R
AU - Uptime APRS4R
AW - pocet restartu Watchdogem
OU - Uptime OpenWRT
OM/OD - nejake pameti
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: APRS4R

Příspěvek od OK1MX » ned 28. čer 2009 15:34:12

su ale kokot sklerotický... sem to pořád hledal na WEB interface
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: APRS4R

Příspěvek od ok2vop » ned 05. črc 2009 15:47:40

Nechapu co s nasledujici vlastnosti APRS4R na OK2RKB:
- mel jsem nejake nastaveni vysilani objektu apod., ulozene v yaml souboru (pod cislem souboru 4_09)
- udelal jsem update, pridal dalsi objekty, ulozil jako 5_09.yaml
- watchdog jsem nastavil na novy 5_09.yaml
- stopnul jsem cele zarizeni a rozjel s novym souborem 5_09.yaml
- vse jede jak ma
----
- vzdy po nejake dobe (radove dny ci tydny) ale zacne zarizeni vysilat jen ty objekty, ktere byly ve starem souboru
- vse vyresi jednoduchy manualni stop/start (uz asi 4x za posledni 1-2 mesice)

KURNA, ALE TO NENI PRECE RESENI...!!!???
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
OK2JIB
Příspěvky: 29
Registrován: pon 02. lis 2009 20:31:56
Jméno: Bronek

Re: APRS4R

Příspěvek od OK2JIB » pát 29. led 2010 15:18:00

Zdravím.

Neúspěšně se pokouším nahrát APRS4R firmware do Asusu, ale neodpovídá mi na FTP přenos, nelze se přihlásit ani přes Telnet nebo SSH. Při použití TFTP z příkazového řádku vždy vyprší časový limit, Asus vůbec neodpovídá. Co dělám špatně?

P.S. TFTP nefunguje ve Win Vista, ve Win XP ano.
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: APRS4R

Příspěvek od ok1djo » pát 29. led 2010 17:26:28

OK2JIB píše:Zdravím.

Neúspěšně se pokouším nahrát APRS4R firmware do Asusu, ale neodpovídá mi na FTP přenos, nelze se přihlásit ani přes Telnet nebo SSH. Při použití TFTP z příkazového řádku vždy vyprší časový limit, Asus vůbec neodpovídá. Co dělám špatně?

P.S. TFTP nefunguje ve Win Vista, ve Win XP ano.
O jaky Asus jde?

Pripoj se na konzoli uvnitr - pres seriovy port (je potreba mit prevodnik urovni, router ma 0-3V TTL, RS232 ma +-12V) a hyperterminal uvidis, co router (ne)dela. Port byva v 8N1 115200.

A proc APRS4R? Nebyla by kombinace Digined a APRSD lepsi?
OK2JIB
Příspěvky: 29
Registrován: pon 02. lis 2009 20:31:56
Jméno: Bronek

Re: APRS4R

Příspěvek od OK2JIB » pát 29. led 2010 18:01:26

ok1djo píše:
OK2JIB píše:Zdravím.

Neúspěšně se pokouším nahrát APRS4R firmware do Asusu, ale neodpovídá mi na FTP přenos, nelze se přihlásit ani přes Telnet nebo SSH. Při použití TFTP z příkazového řádku vždy vyprší časový limit, Asus vůbec neodpovídá. Co dělám špatně?

P.S. TFTP nefunguje ve Win Vista, ve Win XP ano.
O jaky Asus jde?

Pripoj se na konzoli uvnitr - pres seriovy port (je potreba mit prevodnik urovni, router ma 0-3V TTL, RS232 ma +-12V) a hyperterminal uvidis, co router (ne)dela. Port byva v 8N1 115200.

A proc APRS4R? Nebyla by kombinace Digined a APRSD lepsi?
Jde o WL-500gP. Verze 1 samozřejmě.

Už jsem to vyřešil, utilita Firmware Restoration na přiloženém CD to zvládla.

Nevím která kombinace je nebo není lepší, nedokážu posoudit. Ale nechám si poradit.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: APRS4R

Příspěvek od OK2ZO » pon 05. dub 2010 18:36:39

Nezkousel nekdo uz APRS4R 1.0.3?
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět