Konfigurace a nastavní

Odpovědět
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Konfigurace a nastavní

Příspěvek od OK1MX » pát 27. bře 2009 21:47:17

Nevím jestli se mi nezdálo, nenaučili jste náhodou posílat KZE-2 best DX?
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace a nastavní

Příspěvek od OK1COM » ned 29. bře 2009 13:49:19

OK1MX píše:Nevím jestli se mi nezdálo, nenaučili jste náhodou posílat KZE-2 best DX?
Bohuzel ne.
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace a nastavní

Příspěvek od OK1MX » ned 29. bře 2009 20:05:48

OK1COM píše:
OK1MX píše:Nevím jestli se mi nezdálo, nenaučili jste náhodou posílat KZE-2 best DX?
Bohuzel ne.
:-( ... tak to jsem se překoukl.
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

kde delam chybu ?

Příspěvek od ok2vop » stř 15. dub 2009 0:44:22

Kde delam chybu v nastaveni majaku pro objekt prevadece? Majak evidentne vysila, ale do netu se ten packet nedostane...

mel jsem (asi debilni, jak vidim) predstavu, ze ho odvysilam v rf0, nejaky digi ho zopakuje, uslysim ho zase zpatky na rfo (nebo jiny Igate) a via gate rf0/is0 ho dostanu do is0 a tim do netu... ale neni tomu tak... nebo tomu tak je, ale v netu se ztrati...

zde je screenshot nastaveni majaku:
Obrázek

snazil jsem se postupovat podle http://www.aprs4r.org/cgi-bin/trac.cgi/ ... aconPlugin

zde je vypis z logu APRS4R (trochu jsem to vykratil, aby se to stalo jednoduse prehlednym, ale podstatne zustalo)

Kód: Vybrat vše

BeaconPlugin:: sending beacon on device rf0: OK2RKB -> AP4R10 via [WIDE2-0]: (;145.6125  *111111z4912.07N/01632.02ErT088 R15k)
SocketSendThread:: message send on rf0: OK2RKB -> AP4R10 via [WIDE2-0]: (;145.6125  *111111z4912.07N/01632.02ErT088 R15kA)
SocketRecvThread:: message recv on rf0: OK2RKB -> AP4R10 via [WIDE2*]: (;145.6125  *111111z4912.07N/01632.02ErT088 R15k)
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: kde delam chybu ?

Příspěvek od OK1COM » stř 15. dub 2009 1:01:11

ok2vop píše:Kde delam chybu v nastaveni majaku pro objekt prevadece? Majak evidentne vysila, ale do netu se ten packet nedostane...

mel jsem (asi debilni, jak vidim) predstavu, ze ho odvysilam v rf0, nejaky digi ho zopakuje, uslysim ho zase zpatky na rfo (nebo jiny Igate) a via gate rf0/is0 ho dostanu do is0 a tim do netu... ale neni tomu tak... nebo tomu tak je, ale v netu se ztrati...

zde je screenshot nastaveni majaku:
Obrázek

snazil jsem se postupovat podle http://www.aprs4r.org/cgi-bin/trac.cgi/ ... aconPlugin

zde je vypis z logu APRS4R (trochu jsem to vykratil, aby se to stalo jednoduse prehlednym, ale podstatne zustalo)

Kód: Vybrat vše

BeaconPlugin:: sending beacon on device rf0: OK2RKB -> AP4R10 via [WIDE2-0]: (;145.6125  *111111z4912.07N/01632.02ErT088 R15k)
SocketSendThread:: message send on rf0: OK2RKB -> AP4R10 via [WIDE2-0]: (;145.6125  *111111z4912.07N/01632.02ErT088 R15kA)
SocketRecvThread:: message recv on rf0: OK2RKB -> AP4R10 via [WIDE2*]: (;145.6125  *111111z4912.07N/01632.02ErT088 R15k)
Pravdepodobne mas spatnou delku nazvu objektu. Musi mit presne 9 znaku (vcetne mezer). Kdyz se podivas na zdroj na aprs.fi http://aprs.fi/?c=raw&call=OK2RKB je tam videt,
2009-04-14 21:18:36 UTC: OK2RKB>AP4R10,WIDE2,OK0BAF-2*,LOCAL,qAS,OK1KYU-14:;145.6125*111111z4912.07N/01632.02ErT088 R15k OK0ABA Brno TEST [Invalid object]
ze mas delku jen 8 znaku.
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: kde delam chybu ?

Příspěvek od ok2vop » stř 15. dub 2009 2:48:25

OK1COM píše:Pravdepodobne mas spatnou delku nazvu objektu. Musi mit presne 9 znaku (vcetne mezer).
No to sem trouba! Jeste sem si na to daval takovy pozor, ze jich tam musi byt presne, ale ne 9 ale 10...! Uz je to opravene, skutecne byla chyba v tomto...

Diky !

vop
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace a nastavní

Příspěvek od OK1COM » ned 26. dub 2009 1:06:49

MessagePlugin
- uz vim na co je. Opravdu to funguje pro prenos zprav u internetu na radio a zpet.
Poslal jsem si zpravu vygenerovanou linuxovym serverem a zaslanou telnetem pres aprs server.

(odeslano telnetem pres aprs T2 server)
2009-04-25 22:59:00 UTC: OK1COM-10>T3LN3T,TCPIP*,qAC,T2ERFURT::OK1COM :Test2{12

Behem chvilky zprava prolezla branou OK1KZE-1 (APRS4R) s nastavenym MessagePluginem.

(zachyceno na radiu)
00:59:03R OK1COM-10>T3LN3T,TCPIP,OK1KZE-1*,WIDE2-2 <UI R Len=19>:
:OK1COM :Test2{12
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace a nastavní

Příspěvek od OK1MX » ned 26. dub 2009 9:26:23

OK1COM píše:MessagePlugin
- uz vim na co je. Opravdu to funguje pro prenos zprav u internetu na radio a zpet.
Poslal jsem si zpravu vygenerovanou linuxovym serverem a zaslanou telnetem pres aprs server.

(odeslano telnetem pres aprs T2 server)
2009-04-25 22:59:00 UTC: OK1COM-10>T3LN3T,TCPIP*,qAC,T2ERFURT::OK1COM :Test2{12

Behem chvilky zprava prolezla branou OK1KZE-1 (APRS4R) s nastavenym MessagePluginem.

(zachyceno na radiu)
00:59:03R OK1COM-10>T3LN3T,TCPIP,OK1KZE-1*,WIDE2-2 <UI R Len=19>:
:OK1COM :Test2{12
Aha, tak to je zajímavé... teď ještě dvě otázky.
1. Jak jsi měl nakonfigurovaný message plugin
2. Znamená to, že na rádiu pošlou všechny APRS4R, které budou mít tento plugin nainstalovaný tuto MSG do vzduchu, nebo T2 server pozná, kde cílová stanice byla a jen tam do do vzduchu projde?
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace a nastavní

Příspěvek od OK2ZO » sob 16. led 2010 21:02:41

Sledujeme s Cestou 2CME, ze OK2RKB-1 jakoby posilala do IS0 jen pakety prijmute naprimo. Pokud je digipeatovan predtim jinym digi, tak se nikde neobjevi, leda kdyz projde pres RF do jineho Igate.. Mate nekdo podobnou zkusenost?
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět