HW záležitosti

OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

HW záležitosti

Příspěvek od OK1MX » pát 27. bře 2009 21:51:24

Nemáte někdo ponění, jak se chovají ostatní intrface? (WAN, LAN1 - LAN4, WiFi) Je to jako jeden switch, nebo jsou kromě WAN ostatní mrtvé? Otázka č.2 zkoušeli jste někdo 2xTNC přes dvě USB redukce?
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW záležitosti

Příspěvek od OK2ZO » pát 27. bře 2009 22:59:40

WLAN se da lehce nakonfigurovat, ale bude fungovat defaultne s LAN ve stejne siti, tudiz dostanes IP od DHCP routeru. WAN je nakonfigurovan jako DHCP klient. Routovani je v defaultu nepouzite. Musel by se dohrat nejaky balik, pokud sem pochopil a nevim, nakolik by mel volno ve Flash a jak by zatezoval CPU..
USB budou pouzivat sice jinou adresu, ale stejne IRQ. TNC by se musela zapojit za sebou, jak se to delavalo v dobe PR. Nicmene jak presne to bylo si nepamatuju.
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: HW záležitosti

Příspěvek od OK1COM » ned 29. bře 2009 13:56:57

vsechno okolo site a bezdratu se nastavuje v /etc/config
Ja mam napriklad router pripojeny wifinou, tedy v klintskem rezimu k APcku. IPadresu mam nastavenou pevnou. LAN a WLAN se chova jako bridge. WAN je DHCP klient a je nezapojeny.

///////////////////////////

root@OpenWrt:/etc/config# cat wireless
config wifi-device wl0
option type broadcom
option channel 10

# REMOVE THIS LINE TO ENABLE WIFI:
# option disabled 1

config wifi-iface
option device wl0
option network lan
option mode sta
option ssid WiFi-OK1KZE
option encryption wep
option key afXXXXXX2e

////////////////////////////

root@OpenWrt:/etc/config# cat network
#### VLAN configuration
config switch eth0
option vlan0 "1 2 3 4 5*"
option vlan1 "0 5"

#### Loopback configuration
config interface loopback
option ifname "lo"
option proto static
option ipaddr 127.0.0.1
option netmask 255.0.0.0

#### LAN configuration
config interface lan
option type bridge
option ifname "eth0.0"
option proto static
option ipaddr 10.35.74.11
option netmask 255.255.255.0
option gateway 10.35.74.1
option dns 10.35.1.1

#### WAN configuration
config interface wan
option ifname "eth0.1"
option proto dhcp
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW záležitosti

Příspěvek od OK2ZO » úte 31. bře 2009 7:48:56

Ptal jsem se Scotta - autora OT2M a OT+, jak je to s KISS modem u OT+, pricemz mi potvrdil puvodni domenku, ze po nahrani FW s KISS funguje jako obousmerny KISS modem, tudiz by se dal pouzit k APRS4R misto TNC. Takze podobne jako FOXDIGI. Sice ma mensi rozlisovaci schopnost na slabe signaly, nez OT2M, nicmene nekdy to neni az tak zadouci. ;-) Bohuzel to ted nemuzu az tak dobre vyzkouset, APRS4R je na kopci, OT+ u me v aute.. Ale melo by to jit..
OK2ZO Libor/Adamov
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: HW záležitosti

Příspěvek od OK1MX » úte 31. bře 2009 8:32:26

OK2ZO píše:Ptal jsem se Scotta - autora OT2M a OT+, jak je to s KISS modem u OT+, pricemz mi potvrdil puvodni domenku, ze po nahrani FW s KISS funguje jako obousmerny KISS modem, tudiz by se dal pouzit k APRS4R misto TNC. Takze podobne jako FOXDIGI. Sice ma mensi rozlisovaci schopnost na slabe signaly, nez OT2M, nicmene nekdy to neni az tak zadouci. ;-) Bohuzel to ted nemuzu az tak dobre vyzkouset, APRS4R je na kopci, OT+ u me v aute.. Ale melo by to jit..
Bylo by zajímavé změřit při jakém SINADu OT2M, OT+, FOXDIGI a TNC a třeba Bycom jsou schopny detekovat třeba na 2%BER signály.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW záležitosti

Příspěvek od OK2ZO » úte 31. bře 2009 8:58:08

Tak flashnul jsem FW a pripojil k NTB k UI-View. Rychlost 9600 8N1, Host mode KISS. Smazl jsem inicializacni prikazy a frci to..
OK2ZO Libor/Adamov
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: HW záležitosti

Příspěvek od OK1MX » ned 06. zář 2009 22:15:15

helejte co jsem objevil. http://www.pd3em.com/?q=node/88 Že by to opravdu s 500g šlo?
ok2bkr
Příspěvky: 53
Registrován: pát 03. dub 2009 10:01:00
Bydliště: Brno

Re: HW záležitosti

Příspěvek od ok2bkr » ned 15. lis 2009 23:49:51

Zdravím,
nezkoušel někdo rozjet APRS4R na LinkSys WRT54GL ? Viz http://www.dimebank.com/cak/k6dbg/k6dbg_igate.html
Jestli to chápu správně, do OT+ se nahraje FW KISS, SW routeru je stejný jako pro ASUS.
Jirka / Brno
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: HW záležitosti

Příspěvek od OK1MX » pon 16. lis 2009 12:43:24

Když jsem to studoval, tak jsem dospěl ke stejnému závěru. Má to však jedno ALE. OT+ jsem zkoušel v KISS modů a fungovalo s DIGINEDEM bez problému, z tohoto pohledu není důvod pochybovat o tom, že by že by to nemělo fungovat s APRS4R. To ALE je v citlivosti. Porovnával jsem TNC a OT+ v roli KISS modemu a z výsledků jsem nadšený nebyl. Sice to nějak funguje, ale TNC četlo mnohem slabší stanice, ale to už jsem popisoval i v jiném fóru. viewtopic.php?f=4&t=219&p=2855&hilit=citlivost#p2855
ok2bkr
Příspěvky: 53
Registrován: pát 03. dub 2009 10:01:00
Bydliště: Brno

Re: HW záležitosti

Příspěvek od ok2bkr » pon 16. lis 2009 13:29:18

OK1MX píše:To ALE je v citlivosti. Porovnával jsem TNC a OT+ v roli KISS modemu a z výsledků jsem nadšený nebyl. Sice to nějak funguje, ale TNC četlo mnohem slabší stanice,
Toho se taky obávám, i když oproti FoxDigi je to asi lepší řešení.
Asi nejlepší bude použít OT2m, to má extra IC pro dekódování FSK.
Jirka / Brno
Odpovědět