TM-D710 - ventilátor

Odpovědět
OK2ZDL
Příspěvky: 51
Registrován: ned 29. bře 2009 11:30:42
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

TM-D710 - ventilátor

Příspěvek od OK2ZDL » ned 12. črc 2009 23:18:54

Před pár dny jsem se stal majitelem této hračky, ze které jsem asi tak 3 noci nemohl usnout, jediné, co mi vadí a co nechápu je, proč se roztočí ventilátorek i po vyslání vteřinového majáku s 5W? Doba běhu je pak asi 2 minuty. Vím, že je toto rádio určeno převážně do auta, kde asi nebude šum z větráku vadit, ale při použití v hamshacku je to dosti otravné.
Zatím jsem do rádia nenahrál novější firmware, ale ten to stejně nevyřeší. Ideální by bylo, kdyby při provozu APRS se vůbec větrák nezapínal (pokud nebude rádio v DIGI režimu) Napadá někoho, jak by se dala provést nějaká úprava aniž bych přišel o záruku?
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: ventilátor u TM-D710

Příspěvek od OK1MX » ned 12. črc 2009 23:28:16

Dej rádio pod peřinu.... obávám se, že bez úpravy vevnitř to asi řešitelné nebude. Jinak s novým FW se Ti otevřely možnosti nastavení smartbeaconing..., myslím že jsi se na to ptal.
OK2ZDL
Příspěvky: 51
Registrován: ned 29. bře 2009 11:30:42
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Re: ventilátor u TM-D710

Příspěvek od OK2ZDL » pon 13. črc 2009 0:27:56

Jasný no, mám verzi 2.0 a k dispozici je myslim 2.01? Co změní u smartbeaconingu? Zatím to nemám jak vyzkoušet
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: ventilátor u TM-D710

Příspěvek od OK1MX » pon 13. črc 2009 8:37:31

Tady je changelog.


Main: Updated items : (Ver.2.00 2.01) [January 14, 2009]
Updates the following feature.
1. When APRS(or PACKET) mode and EchoLink Sysop mode are activated simultaneously, checks the external data band PTT status (for EchoLink) until the internal data band (built-in TNC) transmission ends.(TM-D710A/E)
Revises the following symptom.
2. In Menu520 (SQC SOURCE), when [TX]/[BUSY or TX]/[SQL or TX] are selected, status of the non-external data band is not output.(TM-V71A/E, TM-D710A/E)



Panel: Updated items : (Version 2.00 2.01) [January 14, 2009]

Updates the following feature.


1. Adds compatibility with the type code "MicE-MSG"(message capable MicEncoder format equipment) including the Yaesu VX-8R/E. (TM-D710A/E, RC-D710)
* Some position packets from the VX-8R/E via IGates might be indicated as "MicE-MSG" instead of the model name "VX-8".It is not radio failure but due to IGate specification. Some IGates may not feed the status text's last letter " "(space) in a VX-8R/E's position packet which is defined in the "Mic-E TYPE CODES" as the part of the VX-8R/E type code.
2. Adds "Balloon" and "Radio" symbols.
* The "Radio" symbol (alternate symbol:\Y) is displayed as an overlay type symbol following the new symbols instruction.(TM-D710A/E, RC-D710)
3. When packet filter is set to "MOBILE", lists mobile stations not only "MOVING" packets but also any packets which have "mobile" symbols (such as car, person...) following the "APRS SYMBOLS (Icons)" specification.
(TM-D710A/E, RC-D710)
4. Indicates altitude information contained in "COMPRESS" or "MOVING" packets as well as "MicEncoder" format packets.(TM-D710A/E, RC-D710)

Revises the following symptoms.


1. In the station list screen, the cursor may move when received a digipeated "My Own Packet".
(TM-D710A/E, RC-D710)
2. When a STATUS packet is received, an invalid waypoint data may be output to a GPS receiver.
(TM-D710A/E, RC-D710)
3. When an optional VGS-1 unit is installed and APRS VOICE is turned on, if the initial character of the received message is not "%", the TM-D710A/E may not announce the callsign of the sender.
(TM-D710A/E)


Doporučuji tedy upgradovat jak stanici tak panel dle návodu. Jde to úplně bez problému.
http://www.kenwood.com/i/products/info/ ... nload.html
OK2ZDL
Příspěvky: 51
Registrován: ned 29. bře 2009 11:30:42
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Re: ventilátor u TM-D710

Příspěvek od OK2ZDL » pon 13. črc 2009 17:25:22

Tak jsem provedl upgrade, šlo to až nečekaně hladce :-) A to programování přes MCP je bomba, kdybych tam měl celý nastavení APRS a 300 pamětí kanálů ládovat ručně, tak bych se asi pos...
ok1neu
Příspěvky: 6
Registrován: úte 12. bře 2013 15:36:11
Jméno: ok1neu

Re: TM-D710 - ventilátor

Příspěvek od ok1neu » úte 12. bře 2013 15:40:27

Ahoj,
co se týká toho větráku, mám k dispozici regulovaný zdroj cca 11 - 15 V a pokud dám staničku na cca 11V ventilátor krásně ztichne
a vše funguje tak jak má. Pravda tipnul bych si, že např. u výkonu LOW asi z toho 5W nepoleze. Ale to ticho je fakt bomba.

Jindra
Odpovědět