TH-D7e - verze firmware

Odpovědět
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

TH-D7e - verze firmware

Příspěvek od ok1djo » čtv 08. říj 2009 17:58:19

Mam dotaz k verzim TH-D7e - mel jsem za to, ze posledni je v2.0, zjistuji ale, ze spise G2.0? Vite nekdo vice?
Je spravny tento casovy vyvoj verzi TH-D7?:

TH-D7a(v1.0) -je "a" verze, "e" v te dobe jeste nebyla => TH-D7a(v1.1) + TH-D7e(v1.1) - opravy drobnych chyb => TH-D7a(v2.0) + TH-D7e(v2.0) - vyraznejsi opravy, pribyl KISS mod etc => TH-D7e(G2.0) - 9k6 pro pripojeni GPS, 9 znaku v call posilanych do GPS, vice status textu na vyber, opravy chyb (zasekavani v KISS po urcite dobe, zasekavani pri prijmu dlouhych unproto ramcu etc.)

(Vychazim z http://www.cbradio.cz/doc/_HAM/Kenwood/TH-D7/aprs.pdf)

V pripade TH-D7a(v1.0) byl mozny upgrade na TH-D7a(v1.1) zaslanim stanice k vyrobci, podobne ma byt mozny upgrade z TH-D7e(v2.0) na TH-D7e(G2.0) - provadel jste tento upgrade nekdo? Je jeste dostupny?
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: TH-D7e - verze firmware

Příspěvek od OK1MJO » pát 09. říj 2009 0:04:25

Precti si v HAM paketu zpravy:
BID : JCHOK0NAG01Z
BID : 21491_OK0NMA
BID : 20471_OK0NMA
BID : CCHOK0NAG00R

Vse zacalo zpravou:
BID : 20139_OK0NMA

A skoncilo to zpravou:
BID : 21491_OK0NMA

Ja sem muzu zkopirovat pouze mou msg BID : JCHOK0NAG01Z :

OK1MJO > FORUM 20.12.07 00:13l 8 Radek 344 Bytu #999 (0) @OK
BID : JCHOK0NAG01Z
X-Flagy: Typ B Hold ! Prop ! Rep ! Cont ! Erase !
Cetli: OK1AGS OK1MR OK1VEI OK2TG OK1IF OK1NE OK1FM OK1IVU OK1HCG OK2QX OK2ZC
Cetli: OK2ABU OK1ZIA OK1TUK OK1IVO OM3CVV OM3AA OK2WYK OK2ZI OK1ACS OK1ULE
Cetli: OK1MSP OK1ZAD OK1FAI OK1JVA OM7AZB OK2BX OK2UIZ OK2MHS OK1OX OK1XMO
Cetli: OK4RQ OK1AYN OK1DOL OK1VPZ OK2XAG OK1LPD
Re:?:Jak je to s Kenwoodem
R:071219/2213z @:OK0NAG.#BOH.CZE.EU [TCP/IP BBS Praha Strahov] bcm2.01e-zia
Od: OK1MJO @OK0NAG.#BOH.CZE.EU (Martin JO60SH) Pro: FORUM @ OK
X-Info: Prijato od 82.100.51.165 za pomoci HTTP rozhrani

Ja mam uz nekolik let TH-D7E s revizi fw 2.03 a jsem spokojenej...zadne problemy
o kterych pises.
Predpokladam, ze to je asi tim, ze mas starsi verzi fw/hw 1.x .
System mi chodil i na nod s kiss/flexnet CZ0NZC (CB nod).
I APRS na 9k6 neni problem.
A zmena na verzi "A" se tez podarila (diody + eeprom), takze Sky Command v menu
je.
73! Martin

------

73! Martin OK1MJO Zatec
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: TH-D7e - verze firmware

Příspěvek od ok1djo » pát 09. říj 2009 14:33:10

Ahoj,
pro upresneni - ja sam mam TH-D7e(v2.0) - kolik presne ta verze je, nevim, ale proste to co bylo oznacovane za v2.0 - umi KISS, umi 9k6. Popisovane zasekavani jsem nezaznamenal (zatim), bylo by ale prijemne mit k dispozici vyber ze 3 status textu misto jednoho a zejmena waypointy zpet do GPS devitiznakove misto sestiznakovych - tj na mape by byli plne volaci znacky misto 1djo-1 a podobne. Protoze treba u hranic se pak hur rozpoznava zda to bylo oe1djo-1 nebo ok1djo-1. Take vice mic-e status textu (enroute, returning etc), alarm pri prijeti emergency, moznosti razeni prijatych packetu (podle casu, podle vzdalenosti etc), filtr na mobilni / pevne / wx stanice atd atd, asi nema smysl vypisovat vse z onoho srovnavaciho PDF.
Ad zpravy z packet radia - vida, pravda, nenapadlo me hledat na packetu, mel jsem tak nejak predstavu, ze tyto zpravy jsou dohledatelne i z internetu, jak vidim, tak ani nahodou :).
ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: TH-D7e - verze firmware

Příspěvek od ok1tec » pon 12. říj 2009 7:39:27

Nevim ktera je posledni ale vim co je snad nulta verze. Mam zrejme tu 1.0 (zadny menu na gps atd...)k

Pakety chodi, ack sviti a nic neposle do pc. Zahadne vytuhy... Rusi GPS... 9k6 nekdy jde...
A onehda se mi stalo ze neakceptovala data z GPS (na displeji ano ale v ramcich samy nuly- zjisteno na aprs.fi)

Nevim. Od kenvuda co ma pod 10Kg asi nebrat. :)

To posilani do fabriky kvuli FW myslim plati jen pro USA. Ale uz sesmolili novy model.......
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: TH-D7e - verze firmware

Příspěvek od OK1MJO » pon 12. říj 2009 18:31:47

Jestli si dobre pamatuji, tak upgrade na v2.0 je mozna pouze vymenou CPU (bohuzel, je to v PROMce).
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: TH-D7e - verze firmware

Příspěvek od OK1MJO » sob 17. říj 2009 3:46:19

ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: TH-D7e - verze firmware

Příspěvek od ok2ila » sob 14. lis 2009 9:42:21

Mám malinko OT dotaz: Jak se dá okamžitě zrušit odesílání MSG z TH-D7? Vždycky, když napíšu novou, tak ji posílá 5X, pokud nedostane ack. A to i po vpnutí a opětovném zapnutí. Někde jsem jakýsi postup četl, ale nefunguje mi.
Odpovědět