TM-D710 - přepínání profilů

Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

TM-D710 - přepínání profilů

Příspěvek od OK1COM » úte 15. pro 2009 19:01:33

Všimnul jsem si, že při přepínání profilů se nezmění nastavení rychlosti TNC modemu, stejně tak se nezmění Voice Alert.
Např, když mám v PM1 144.800/1k2 VA RX ONLY a v PM2 430.800/9k6 VA OFF, tak po prepnuti z PM1 na PM2 zustane tnc na 1k2 a VA RX ONLY. Je nutne stanici vypnout a zapnout, pak je vse OK.
Naposledy upravil(a) OK1ALX dne pon 03. říj 2011 18:56:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: uprava nadpisu
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1COM » pon 24. kvě 2010 20:52:53

Posledni dobou mi zacalo kompletne blbnout nastaveni profilu. Behem nekolika sekund se zmeni hodnoty v profilu na nesmyslne udaje a stanice vytuhne. Deje se to pouze u profilu PM 1, 2 a pri vypnuti profilu. Vypada to na vadnou pamet ci co. Asi to pujde na reklamaci neb nevim co s tim.
Přílohy
24052010.jpg
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1MX » pon 24. kvě 2010 21:31:09

OK1COM píše:Posledni dobou mi zacalo kompletne blbnout nastaveni profilu. Behem nekolika sekund se zmeni hodnoty v profilu na nesmyslne udaje a stanice vytuhne. Deje se to pouze u profilu PM 1, 2 a pri vypnuti profilu. Vypada to na vadnou pamet ci co. Asi to pujde na reklamaci neb nevim co s tim.
Něco podobného popisoval Roman 1BF, zkus se s ním spojit, říkal, že je to možná něco ohledně napájení... nevím, jestli už to vyřešil.
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1BF » pon 24. kvě 2010 21:47:38

Ahoj, s tímhle problémem se peru již cca 2 měsíce. :oops: Dělal jsem s rádiem, GPS a dále pak kabeláží různé psí kusy, včetně kompletní výměny, ale problém přetrvává. Napadlo mne stáhnout konfigurák rádia zpátky do PC, což se sice povedlo, ale v momentu, kdy jsem jej začal "pitvat" a procházet položku po položce, program zatuhne a finito. Obvzláště když vlezu do APRS nastavení. Se zdravým konfigurákem to na PC běží normálně. Je to celé nějaké divné. U mé D710 se to projeví tak, že se místo hodnot v nastavení jednotlivých položek APRS doplní nesmyslné znaky (čínský čaj) + části příchozích paketů. Máte s tím ještě někdo podobné zkušenosti?
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1COM » úte 25. kvě 2010 8:21:29

Provedl jsem kompletni reset a zatim stanice vydrzela pres noc. Uvidime co pres den. Mam taky trochu podezreni na teplotu predniho panelu, ale zatim jsem si to nepotvrdil ani nevyloucil.
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1COM » čtv 27. kvě 2010 14:37:39

"Skleroza" moji TM-D710 se nyni rozsirila i na LIST a MSG. V LISTu mam obcas radky s rozsypanym cajem nebo prazdne radky ktere ruzne mizi. A v MSG mam neviditelne a nesmazatelne zpravy. Cim dal vice se klonim k myslence, ze za to muze prehrivani predniho panelu. Dneska byl opet rozpaleny tak, ze jsem na nem nemohl udrzet prsty.
Naposledy upravil(a) OK1COM dne čtv 27. kvě 2010 17:03:56, celkem upraveno 1 x.
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1MX » čtv 27. kvě 2010 15:42:00

OK1COM píše:"Skleroza" moji TM-D710 se nyni rozsirila i na LIST a MSG. V LISTu mam obcas radky s rozsypanym cajem nebo prazdne radky ktere ruzne mizi. A v MSG mam neviditelne a nesmazatelne zpravy. Cim dal vice se klonim k myslence, ze za to muze prehrivani predniho panelu. Dneska byl opet rozpaleny tak, ze jsem na nem nemohl udrzet prsty.
Zkus ho rozebrat a kouknout co se tam hreje. Ja v nem mam i tu GPS a nepripadá nijak vyrazne teply.
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1MX » sob 29. kvě 2010 19:20:56

OK1MX píše:
OK1COM píše:"Skleroza" moji TM-D710 se nyni rozsirila i na LIST a MSG. V LISTu mam obcas radky s rozsypanym cajem nebo prazdne radky ktere ruzne mizi. A v MSG mam neviditelne a nesmazatelne zpravy. Cim dal vice se klonim k myslence, ze za to muze prehrivani predniho panelu. Dneska byl opet rozpaleny tak, ze jsem na nem nemohl udrzet prsty.
Zkus ho rozebrat a kouknout co se tam hreje. Ja v nem mam i tu GPS a nepripadá nijak vyrazne teply.
Tak už jsem tam měl ty ropuchy taky, byly v profilu 1 a 2. Vzhledem, že to dělá u více stanic, dělá to na mne dojem, jestli se to tam nemůže dostat nějakou chybou SW v souvislosti s příjmem rámců. Mám na mysli, že příjme nějakou specifickou syntaxi (která se dříve nevyskytovala) a místo toho, aby se něco zobrazilo na displeji přepíše se to do jiného adresního místa a tím pádem do konfigurace.

Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem přepsal konfiguraci z PM3 do PM2 a PM1 a tváří se to dobře.
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1BF » pon 31. kvě 2010 11:14:58

Mohu po delším pečlivém sledování potvrdit, že problém se (zatím) týká pouze profilu OFF, PM1 a PM2. Několikrát jsem rádio resetoval, případně nahrál "zdravý" konfigurák z PC. Provoz na PM3, PM4 nebo PM5 bez jediného problému. Pokud jsem se však po cca 2 hodinách krátce přepnul na ostatní (OFF, PM1 PM2), byla již konfigurace přepsána nesmysly. Teplota panelu po celou dobu OK. Vymýšlím způsob, jakým podchytit moment a příčinu přepsání konfigurace.
Roman, OK1BF
ok1djo
Příspěvky: 139
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od ok1djo » pon 31. kvě 2010 13:27:53

nemuze byt pricinou volba "vsechny zmeny rovnou zapisuj do zvoleneho profilu" v kombinaci s eepromou / flashkou, ve ktere to zrejme drzi profilova data a omezenym poctem zapisu dane technologie?

nevim co vse se pri "vse rovnou zapisuj" do pameti zapisuje, ale muze toho byt dost - minimalne urcite nalazena frekvence, pasmo ... Tj napr mimo jine ladenim se muze tento typ pameti "osoupavat", az zacne vykazovat takoveto chyby?
Odpovědět