TM-D710 - přepínání profilů

Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1COM » úte 01. čer 2010 17:41:52

Tak teplota to neni. Zacinam se klonit k myslence, ze to muze opravdu nejaky pochroumany paket. Doma se mi chyba neprojevuje, protoze vadnou stanici asi neslysim. Pred chvili jsem se bavil s MX na prevadeci, zaprakoval jsem na kopci v Modledicich v komercni zone a nez jsme se vratil do auta Kenwood byl vytuhlej, zamrzla mi PM2.
Budu ted schvalne provozovat APRS pouze na 70cm, abych zjistil, zda je paket "routovatelnej".
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1BF » pon 28. čer 2010 15:50:07

Byl jsem o uplynulém víkendu ve Friedrichshafenu a ve Švýcarské Arose. Po celou dobu D710 v PM1 a PM2 bez problémů (denní provoz 24 hod.) Přijedu do ČR ku Praze a starý problém je opět na světě. Nevím, co si o tom myslet. Pánům od Kenwoodu jsem ve Fridrichu jak jsem slíbil předal patřičné info včetně fotek. Ještě se s tím nesetkali. Tak uvidíme. Jinak Kenwood TH-D72 tam neměli, jen plastovou atrapu a YAESU VX-8GR byla vystavena pouze v jednom exempláři u YAESU a nebyla šance jí tam u kohokoliv sehnat.
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1COM » úte 29. čer 2010 23:41:40

Ja jsem zkousel menit antenu, vykon, pouzivat jen 70cm, vymenil jsem propojovaci kabel, s feritem i bez, NIC stale stejne. Nahodne se vyskytuji tyto chyby:
1) Prepisovani nastaveni APRS - divne znaky, nebo jen nektere polozky nejcasteji hodnoty smartbeaconu. Nektere polozky se vyplnuji castmi prijatych paketu!
- to se deje nejcasteji u PM-OFF, PM1 a PM2, mene casteji PM3, PM4 a nejmene casteji PM5.
2) V seznamu stanic LIST jsou neviditelne polozky, ktere ukoncuji seznam na aktualni strance, a pri dalsim rolovani seznamu naskakuji opet normalne dalsi stanic
3) Neviditelne a nesmazatelne zpravy (NEW MSG 4, ale zadna tam neni)
4) Vsechno se zda OK, ale stanice nedekoduje jediny paket, ale vysila normalne.
5) Samovolny reset - Oranzova obrazovka s napisem RESETING !!! - nasledne se vymaze nastaveni APRS a vse ostatni zustane
6) Nekdy stanice vytuhne tak, ze prestane poslouchat i na druhem VFO a nejde vypnout - nutno odpojit displej a resetovat.
To vse se deje zcela nahodne, nekdy to vydrzi nekolik dni jindy se to deje i nekolikrat za den. Nejcasteji se hodnoty zmeni pri zapnuti stanice. Jindy samovolne behem provozu. Nelze tedy vysledovat, zda to dela nejaky konkretni paket. Lokalita libovolna Praha, Pardubice, Krkonose, Rana, parkoviste pod Kleti.
Uz vazne zacinam uvazovat, ze prestanu v aute APRS pouzivat nebo stanici dam na reklamaci, neustale nastavovani me fakt nebavi.
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1BF » stř 30. čer 2010 7:19:40

Ten průběh je u mne shodný naprosto ve všech bodech. Zajímavé je, že se to projevilo u D710 zhruba ve stejném časovém úseku, v různě vyráběných sériích a kupovaných různě po světě. Jedu teď v pátek večer na týden do 9A, pokud se to tam v průběhu týdne v OFF, PM1 a PM2 neprojeví, budu přesvědčen, že je něco špatně u nás v ČR. Jen zatím nevím co.
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1ALX » stř 30. čer 2010 7:24:21

Tak me tak napada, jestli to nemuze souviset s naborenymi packety, ktere se projevuji vymenou CALL a pozice ruznych stanic poslanych igate. Uz se to tu resilo v souvislosti s igatem Libora ZO a ja jsem stejny problem resil i v praze u sveho TNC. Je mozne ze se to deje nekde i nadale. To TNC, ktere tyto problemy vyvolavalo bylo na ALX-1, kde uz neni, ale pouztim ho obcas k domaci stanici OK1ALX, tak muzeme nekdy udelat test ...

To by mohlo vysvetlovat treba i to, ze se to me na me D710 jeste nestalo.... i kdyz v dobe kdy TNC bylo na ALX-1 i se zapnutym igate, tak jsem soucasne jezdil.... tezko rict
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
ok1mgj
Příspěvky: 92
Registrován: stř 09. zář 2009 19:31:21
Bydliště: Jirkov, CZ, JO60RM
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od ok1mgj » stř 30. čer 2010 12:21:24

V kazdym pripade je chyba D710 ze ji dokaze zaseknout naborenej packet, at se bere kdekoliv.
Linux is like a wigwam. No windows, no gates, Apache inside.
OK1KSO-1, OK1KSO-6
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK2ZO » stř 30. čer 2010 12:36:14

OK1ALX píše:Tak me tak napada, jestli to nemuze souviset s naborenymi packety, ktere se projevuji vymenou CALL a pozice ruznych stanic poslanych igate. Uz se to tu resilo v souvislosti s igatem Libora ZO a ja jsem stejny problem resil i v praze u sveho TNC. Je mozne ze se to deje nekde i nadale. To TNC, ktere tyto problemy vyvolavalo bylo na ALX-1, kde uz neni, ale pouztim ho obcas k domaci stanici OK1ALX, tak muzeme nekdy udelat test ...

To by mohlo vysvetlovat treba i to, ze se to me na me D710 jeste nestalo.... i kdyz v dobe kdy TNC bylo na ALX-1 i se zapnutym igate, tak jsem soucasne jezdil.... tezko rict
Nezjistil sem, ze by se ty pakety dostavaly do vzduchu pres digined.. Slo to jen do inetu pres aprsd..
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1ALX » stř 30. čer 2010 12:40:44

OK2ZO píše:Nezjistil sem, ze by se ty pakety dostavaly do vzduchu pres digined.. Slo to jen do inetu pres aprsd..
Podle toho, co jsem zatim vypozoroval ja, delalo to TNC. I pri vypnutem aprsd se v obehu vyskytovaly packety, ktere byly prokazatelne opakovane ALX-1 a byly zmrsene. Ovsem narazil jsem tak na jeden nebo dva, takze se to vyskytovalo jen velice zridka, mozna i diky tomu, ze ALX-1 jede jako fillin.
Nyni to same bezi na OT2m a bez problemu.

Proto si myslim, ze by to mohlo nabouravat prave toto. packety kde chybi casti a misto spravne call se jako call objevi WIDE2-2, CZ3-3 apod.

Ale jak rika Petr, pokud je to opravdu timto, je chyba i na D710 ze ji to dokaze takto ovlivnit ...
Libor, OK1ALX
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK2ZO » čtv 01. črc 2010 7:38:24

Co to bylo za TNC? Holicke? Ja sem nasel zatim na tom mem chybu (nestavel sem ho) v podobe polarity onech dvou kondenzatoru v modemu, co byly dotisknuty ve sborniku razitkem.. Nejak me to napadlo, kdyz sem to zahlidl na te strance a rekl sem si, ze to schvalne zkontroluju. A co bys rekl.. byly tam.. :) Ale zatim sem nemel cas to nejak otestovat..
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání profilů TM-D710

Příspěvek od OK1ALX » čtv 01. črc 2010 8:44:42

zkusim zjistit, zkousel jsem dve a ani jedno nebylo moje... ale spise si myslim ze by to melo byt ve FW ne?
Libor, OK1ALX
Odpovědět