TH-D7 filtr paketu ?

Odpovědět
OK2TFP
Příspěvky: 4
Registrován: úte 06. dub 2010 17:44:53
Jméno: Filip
Bydliště: Brno

TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od OK2TFP » úte 25. kvě 2010 0:39:46

Ahoj,
mozna se ptam blbe nebo to tu uz zaznelo (nenasel jsem), ale je mozno v teto rucce nejak nastavit aby mi chodily jen pakety s maskou rekneme OK* tzn. vsechny stanice zacinajici na OK a ne jine ? I kdyz zmensim rozsah ktery ma poslouchat stale sem docela blizko rakusaku...

Diky.

73!
Filip
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od ok2ila » úte 25. kvě 2010 6:56:59

Tohle nastavit určitě nejde.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od OK1ALX » úte 25. kvě 2010 8:59:23

Tohle bohuzel TH-D7 neumi.
Libor, OK1ALX
OK2TFP
Příspěvky: 4
Registrován: úte 06. dub 2010 17:44:53
Jméno: Filip
Bydliště: Brno

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od OK2TFP » úte 25. kvě 2010 17:06:47

Skoda, blize hranic by se to hodilo. No a mel bych dalsi dotaz, dnes jsem jezdil s autem a zjistil jsem, ze z nejakeho duvodu ta rucka zobrazuje pouze to, co slysi z nejakeho digipeateru nebo gate, ale nikdy ne to, co slysi direkt (takze kdyz sem mimo dosah a slysim neco direkt nevim co to je) Je to zase vlastnost, nebo to jde nejak nastavit ?

Diky :)
73! F.
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od ok2ila » úte 25. kvě 2010 17:44:59

OK2TFP píše:Skoda, blize hranic by se to hodilo. No a mel bych dalsi dotaz, dnes jsem jezdil s autem a zjistil jsem, ze z nejakeho duvodu ta rucka zobrazuje pouze to, co slysi z nejakeho digipeateru nebo gate, ale nikdy ne to, co slysi direkt (takze kdyz sem mimo dosah a slysim neco direkt nevim co to je) Je to zase vlastnost, nebo to jde nejak nastavit ?

Diky :)
73! F.
Asi tomu přesně nerozumím, ale Th-D7 nemumí zobrazit cestu paketu, čili nemáš moc jak poznat, kudy jaký rámec k Tobě došel - zda z diginy nebo direkt (samozřejmě nepřímo to odhadnout jde). Pokud slyšíš něco, co nezdekóduje je to jiný problém, který s nastavením asi nemá nic společného. Prostě na displeji vidíš značku stanice a nevíš, kudy přišla. Pokud příjde znova (třeba přes druhou diginu, kterou slyšíš) je na displeji dP.
OK2TFP
Příspěvky: 4
Registrován: úte 06. dub 2010 17:44:53
Jméno: Filip
Bydliště: Brno

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od OK2TFP » úte 25. kvě 2010 18:02:36

Prave jde o to ze slysim ale nevidim :) Co hur "nevidim" svoji call co mam v aute, takze signalem to nebude bud blby foxtrack, radio v aute nebo nevim, protoze ostatni me slysi i vidi dle aprs.fi docela dobre...

F.

ok2ila píše:
OK2TFP píše:Skoda, blize hranic by se to hodilo. No a mel bych dalsi dotaz, dnes jsem jezdil s autem a zjistil jsem, ze z nejakeho duvodu ta rucka zobrazuje pouze to, co slysi z nejakeho digipeateru nebo gate, ale nikdy ne to, co slysi direkt (takze kdyz sem mimo dosah a slysim neco direkt nevim co to je) Je to zase vlastnost, nebo to jde nejak nastavit ?

Diky :)
73! F.
Asi tomu přesně nerozumím, ale Th-D7 nemumí zobrazit cestu paketu, čili nemáš moc jak poznat, kudy jaký rámec k Tobě došel - zda z diginy nebo direkt (samozřejmě nepřímo to odhadnout jde). Pokud slyšíš něco, co nezdekóduje je to jiný problém, který s nastavením asi nemá nic společného. Prostě na displeji vidíš značku stanice a nevíš, kudy přišla. Pokud příjde znova (třeba přes druhou diginu, kterou slyšíš) je na displeji dP.
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od ok2ila » úte 25. kvě 2010 18:12:52

OK2TFP píše:Prave jde o to ze slysim ale nevidim :) Co hur "nevidim" svoji call co mam v aute, takze signalem to nebude bud blby foxtrack, radio v aute nebo nevim, protoze ostatni me slysi i vidi dle aprs.fi docela dobre...

F.

ok2ila píše:
OK2TFP píše:Skoda, blize hranic by se to hodilo. No a mel bych dalsi dotaz, dnes jsem jezdil s autem a zjistil jsem, ze z nejakeho duvodu ta rucka zobrazuje pouze to, co slysi z nejakeho digipeateru nebo gate, ale nikdy ne to, co slysi direkt (takze kdyz sem mimo dosah a slysim neco direkt nevim co to je) Je to zase vlastnost, nebo to jde nejak nastavit ?

Diky :)
73! F.
Asi tomu přesně nerozumím, ale Th-D7 nemumí zobrazit cestu paketu, čili nemáš moc jak poznat, kudy jaký rámec k Tobě došel - zda z diginy nebo direkt (samozřejmě nepřímo to odhadnout jde). Pokud slyšíš něco, co nezdekóduje je to jiný problém, který s nastavením asi nemá nic společného. Prostě na displeji vidíš značku stanice a nevíš, kudy přišla. Pokud příjde znova (třeba přes druhou diginu, kterou slyšíš) je na displeji dP.

Jasne, tak to je jina... Asi tam je nejaky HW problem. Treba blba modulace, se kterou si nejaka digina poradi - proto jsi v aprs.fi - a Kenwood ne... Tezko rict. Cist by to mel, nenapada me zadne nastaveni, ktere by tohle ovlivnilo...
ok1djo
Příspěvky: 139
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od ok1djo » úte 25. kvě 2010 18:18:22

Jeste je moznost nevyuzivat logiku TNC v D7, ale spolehnout se na PC (notebook?) pripojene k D7cce - to pak ukaze plnou cestu, kudy to vsudy proskakalo + je samozrejme mozne i filtrovani - notebook je samozrejme na prenaseni nic moc, ale poslouzi libovolny seriovy terminal - treba v PDA.
OK2TFP
Příspěvky: 4
Registrován: úte 06. dub 2010 17:44:53
Jméno: Filip
Bydliště: Brno

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od OK2TFP » stř 26. kvě 2010 23:21:45

ok1djo píše:Jeste je moznost nevyuzivat logiku TNC v D7, ale spolehnout se na PC (notebook?) pripojene k D7cce - to pak ukaze plnou cestu, kudy to vsudy proskakalo + je samozrejme mozne i filtrovani - notebook je samozrejme na prenaseni nic moc, ale poslouzi libovolny seriovy terminal - treba v PDA.
To zhruba odpovida tomu co ta rucka dekoduje, proste nektere stanice sou signalove dobre ale nedekoduje je, jine, nekdy i slabsi zobrazi, tak nevim co tomu vadi. Pro zacatek to musi stacit :)
ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Příspěvek od ok1tec » ned 06. čer 2010 22:29:57

JJ to je kenwud... Mam tu digi, foxe, unitrack a nekolik modemu a TH-D7 je opravdu vybirava. Mam tu 1. verzi (nelze zmenit z menu rychlost 1k2 a 9k6) a dobre rusi GPS.
Odpovědět