Stránka 1 z 1

TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: úte 25. kvě 2010 0:39:46
od OK2TFP
Ahoj,
mozna se ptam blbe nebo to tu uz zaznelo (nenasel jsem), ale je mozno v teto rucce nejak nastavit aby mi chodily jen pakety s maskou rekneme OK* tzn. vsechny stanice zacinajici na OK a ne jine ? I kdyz zmensim rozsah ktery ma poslouchat stale sem docela blizko rakusaku...

Diky.

73!
Filip

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: úte 25. kvě 2010 6:56:59
od ok2ila
Tohle nastavit určitě nejde.

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: úte 25. kvě 2010 8:59:23
od OK1ALX
Tohle bohuzel TH-D7 neumi.

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: úte 25. kvě 2010 17:06:47
od OK2TFP
Skoda, blize hranic by se to hodilo. No a mel bych dalsi dotaz, dnes jsem jezdil s autem a zjistil jsem, ze z nejakeho duvodu ta rucka zobrazuje pouze to, co slysi z nejakeho digipeateru nebo gate, ale nikdy ne to, co slysi direkt (takze kdyz sem mimo dosah a slysim neco direkt nevim co to je) Je to zase vlastnost, nebo to jde nejak nastavit ?

Diky :)
73! F.

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: úte 25. kvě 2010 17:44:59
od ok2ila
OK2TFP píše:Skoda, blize hranic by se to hodilo. No a mel bych dalsi dotaz, dnes jsem jezdil s autem a zjistil jsem, ze z nejakeho duvodu ta rucka zobrazuje pouze to, co slysi z nejakeho digipeateru nebo gate, ale nikdy ne to, co slysi direkt (takze kdyz sem mimo dosah a slysim neco direkt nevim co to je) Je to zase vlastnost, nebo to jde nejak nastavit ?

Diky :)
73! F.
Asi tomu přesně nerozumím, ale Th-D7 nemumí zobrazit cestu paketu, čili nemáš moc jak poznat, kudy jaký rámec k Tobě došel - zda z diginy nebo direkt (samozřejmě nepřímo to odhadnout jde). Pokud slyšíš něco, co nezdekóduje je to jiný problém, který s nastavením asi nemá nic společného. Prostě na displeji vidíš značku stanice a nevíš, kudy přišla. Pokud příjde znova (třeba přes druhou diginu, kterou slyšíš) je na displeji dP.

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: úte 25. kvě 2010 18:02:36
od OK2TFP
Prave jde o to ze slysim ale nevidim :) Co hur "nevidim" svoji call co mam v aute, takze signalem to nebude bud blby foxtrack, radio v aute nebo nevim, protoze ostatni me slysi i vidi dle aprs.fi docela dobre...

F.

ok2ila píše:
OK2TFP píše:Skoda, blize hranic by se to hodilo. No a mel bych dalsi dotaz, dnes jsem jezdil s autem a zjistil jsem, ze z nejakeho duvodu ta rucka zobrazuje pouze to, co slysi z nejakeho digipeateru nebo gate, ale nikdy ne to, co slysi direkt (takze kdyz sem mimo dosah a slysim neco direkt nevim co to je) Je to zase vlastnost, nebo to jde nejak nastavit ?

Diky :)
73! F.
Asi tomu přesně nerozumím, ale Th-D7 nemumí zobrazit cestu paketu, čili nemáš moc jak poznat, kudy jaký rámec k Tobě došel - zda z diginy nebo direkt (samozřejmě nepřímo to odhadnout jde). Pokud slyšíš něco, co nezdekóduje je to jiný problém, který s nastavením asi nemá nic společného. Prostě na displeji vidíš značku stanice a nevíš, kudy přišla. Pokud příjde znova (třeba přes druhou diginu, kterou slyšíš) je na displeji dP.

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: úte 25. kvě 2010 18:12:52
od ok2ila
OK2TFP píše:Prave jde o to ze slysim ale nevidim :) Co hur "nevidim" svoji call co mam v aute, takze signalem to nebude bud blby foxtrack, radio v aute nebo nevim, protoze ostatni me slysi i vidi dle aprs.fi docela dobre...

F.

ok2ila píše:
OK2TFP píše:Skoda, blize hranic by se to hodilo. No a mel bych dalsi dotaz, dnes jsem jezdil s autem a zjistil jsem, ze z nejakeho duvodu ta rucka zobrazuje pouze to, co slysi z nejakeho digipeateru nebo gate, ale nikdy ne to, co slysi direkt (takze kdyz sem mimo dosah a slysim neco direkt nevim co to je) Je to zase vlastnost, nebo to jde nejak nastavit ?

Diky :)
73! F.
Asi tomu přesně nerozumím, ale Th-D7 nemumí zobrazit cestu paketu, čili nemáš moc jak poznat, kudy jaký rámec k Tobě došel - zda z diginy nebo direkt (samozřejmě nepřímo to odhadnout jde). Pokud slyšíš něco, co nezdekóduje je to jiný problém, který s nastavením asi nemá nic společného. Prostě na displeji vidíš značku stanice a nevíš, kudy přišla. Pokud příjde znova (třeba přes druhou diginu, kterou slyšíš) je na displeji dP.

Jasne, tak to je jina... Asi tam je nejaky HW problem. Treba blba modulace, se kterou si nejaka digina poradi - proto jsi v aprs.fi - a Kenwood ne... Tezko rict. Cist by to mel, nenapada me zadne nastaveni, ktere by tohle ovlivnilo...

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: úte 25. kvě 2010 18:18:22
od ok1djo
Jeste je moznost nevyuzivat logiku TNC v D7, ale spolehnout se na PC (notebook?) pripojene k D7cce - to pak ukaze plnou cestu, kudy to vsudy proskakalo + je samozrejme mozne i filtrovani - notebook je samozrejme na prenaseni nic moc, ale poslouzi libovolny seriovy terminal - treba v PDA.

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: stř 26. kvě 2010 23:21:45
od OK2TFP
ok1djo píše:Jeste je moznost nevyuzivat logiku TNC v D7, ale spolehnout se na PC (notebook?) pripojene k D7cce - to pak ukaze plnou cestu, kudy to vsudy proskakalo + je samozrejme mozne i filtrovani - notebook je samozrejme na prenaseni nic moc, ale poslouzi libovolny seriovy terminal - treba v PDA.
To zhruba odpovida tomu co ta rucka dekoduje, proste nektere stanice sou signalove dobre ale nedekoduje je, jine, nekdy i slabsi zobrazi, tak nevim co tomu vadi. Pro zacatek to musi stacit :)

Re: TH-D7 filtr paketu ?

Napsal: ned 06. čer 2010 22:29:57
od ok1tec
JJ to je kenwud... Mam tu digi, foxe, unitrack a nekolik modemu a TH-D7 je opravdu vybirava. Mam tu 1. verzi (nelze zmenit z menu rychlost 1k2 a 9k6) a dobre rusi GPS.