Stránka 1 z 1

Geosat 6 APRS

Napsal: stř 22. čer 2011 8:59:30
od ok1djo
AvMap prisla s novou navigaci s podporou APRS - Geosat 6 APRS. Vice viz http://www.avmap.it/products/terr/geosa ... troduction.

Re: Geosat 6 APRS

Napsal: pon 19. zář 2011 12:53:26
od OK1ALF
Koukal jsem na to, hezké :P , ale cena :cry:
Zkoušel to již někdo?

Re: Geosat 6 APRS

Napsal: úte 26. čer 2012 16:29:23
od ok1ar
zatím jsem nekoukal, kolik stojí u nás. Na HAMRADIO minulý týden ho prodávali za 380 Eur.
Koupil si ho DL5HAN, tak jsem měl chviličku možnost si s tím pohrát. Samozřejmě češtinu to má, zdá se to být uživatelsky přítulné a na APRSu maká dobře.
Bohužel, když jsem do toho pokusně zadával cestu domů, vyhazovalo to, že Podbořany nezná. Ale po přešíbrování po mapě tam mapové podklady ČR byly a na nich každá pr..l /viz obec nedaleko mně se 130 obyvateli, ba i naše ulice./ Neměl jsem pak už čas hledat v čem je problém, že mně to domů vést nechtělo.
Pokud si to někdo pořídíte, dejte vědět. Měl bych jen 2 dotazy, které by byly podstatné pro mé rozhodování o případné koupi.
73 Zdeněk

Re: Geosat 6 APRS

Napsal: úte 26. čer 2012 16:42:26
od ok1djo
Viz odkaz z aprs.cz, recenze od ok1jk: http://jan.kepic.cz/view.php?cisloclanku=2012050001. Navigaci jsem zahledl u Bushmana, nevypadalo to zle, ale je mensi nez Geosat 5ka a jednoucelove. Pro APRS je ale sikovnejsi pouzit treba AprsDroid, jednak cena "zarizeni" je podstatne jinde a pak pro APRS je daleko sikovnejsi.

Re: Geosat 6 APRS

Napsal: pát 29. čer 2012 0:33:02
od OK1MJO
ok1djo píše:Viz odkaz z aprs.cz, recenze od ok1jk: http://jan.kepic.cz/view.php?cisloclanku=2012050001. Navigaci jsem zahledl u Bushmana, nevypadalo to zle, ale je mensi nez Geosat 5ka a jednoucelove. Pro APRS je ale sikovnejsi pouzit treba AprsDroid, jednak cena "zarizeni" je podstatne jinde a pak pro APRS je daleko sikovnejsi.
A existuje nejakej soft a propojovaci kabel TH-D7/72 <> miniUSB pro "chytre" Android telefony?
Jako invalidni duchodce bohuzel nemam penize nazbyt pro placeni GPRS nonstop nejakemu GSM operatorovi pro pripojeni k APRS.
Tudiz se zajimam o HAM AIR reseni, ktere je zadarmo.
V podstate by v mobilu mohl byt mapovy soft jako podkladova mapa pro Kenwooda, pripadne GPS cast mapoveho TFT zobrazovace by mohla predavat data do D7/D72/M710. Proto se ptam i na ten kabel.

Re: Geosat 6 APRS

Napsal: pát 29. čer 2012 16:56:11
od OK1ALX
OK1MJO píše:
ok1djo píše:Viz odkaz z aprs.cz, recenze od ok1jk: http://jan.kepic.cz/view.php?cisloclanku=2012050001. Navigaci jsem zahledl u Bushmana, nevypadalo to zle, ale je mensi nez Geosat 5ka a jednoucelove. Pro APRS je ale sikovnejsi pouzit treba AprsDroid, jednak cena "zarizeni" je podstatne jinde a pak pro APRS je daleko sikovnejsi.
A existuje nejakej soft a propojovaci kabel TH-D7/72 <> miniUSB pro "chytre" Android telefony?
Jako invalidni duchodce bohuzel nemam penize nazbyt pro placeni GPRS nonstop nejakemu GSM operatorovi pro pripojeni k APRS.
Tudiz se zajimam o HAM AIR reseni, ktere je zadarmo.
V podstate by v mobilu mohl byt mapovy soft jako podkladova mapa pro Kenwooda, pripadne GPS cast mapoveho TFT zobrazovace by mohla predavat data do D7/D72/M710. Proto se ptam i na ten kabel.
Trochu mimo tema ne?

Re: Geosat 6 APRS

Napsal: pát 29. čer 2012 22:37:52
od ok1djo
OK1MJO píše:
ok1djo píše:Viz odkaz z aprs.cz, recenze od ok1jk: http://jan.kepic.cz/view.php?cisloclanku=2012050001. Navigaci jsem zahledl u Bushmana, nevypadalo to zle, ale je mensi nez Geosat 5ka a jednoucelove. Pro APRS je ale sikovnejsi pouzit treba AprsDroid, jednak cena "zarizeni" je podstatne jinde a pak pro APRS je daleko sikovnejsi.
A existuje nejakej soft a propojovaci kabel TH-D7/72 <> miniUSB pro "chytre" Android telefony?
Jako invalidni duchodce bohuzel nemam penize nazbyt pro placeni GPRS nonstop nejakemu GSM operatorovi pro pripojeni k APRS.
Tudiz se zajimam o HAM AIR reseni, ktere je zadarmo.
V podstate by v mobilu mohl byt mapovy soft jako podkladova mapa pro Kenwooda, pripadne GPS cast mapoveho TFT zobrazovace by mohla predavat data do D7/D72/M710. Proto se ptam i na ten kabel.
Tohle je mimo tema, ale dobre. Koukal jsi na USB kabel, co jde z androida? V drtive vetsine pripadu (pokud nemas drazsi vychytanejsi tablet) je stejny, jako "couha" z D72ky - takze samec se samcem - to bez PC (nebo alespon micropc, v tomto pripade zakazkovem) nepujde, obe zarizeni jsou klienti.
D72ka ma myslim seriovy konektor pro GPSku, stejne jako D7ka. Na android tohle snadno nenapasujes (maloktery android ma seriovy vstup - vim jen o G1), leda pres BlueTooth adapter.
Druha moznost - audio kabel (a libovlna stanice).
Pres audio je i hotove reseni, zmineny aprsdroid, recenze na aprs.cz od OK1CDJ (http://aprs.cz/index.php?option=com_con ... i-zarizeni). Pro gps data - o reseni nevim, na druhou stranu, napsat aplikaci, co z jedne strany slizne GPS data a posle je stanici a z druhe strany slizne prijate wayiponty a namaluje je do map, by nemelo byt tezke, cas mas, zkus to :). Uplne nejlip jako modifikaci aprsdroidu, kod je otevreny.
U D7ky neni ani potreba nic psat - aprsdroid s ni umi komunikovat, pres BT, v kissu. O tom jsem psal, pohledej si. Stejne reseni by melo fungovat pro TM-D7x0.