TM-D710E a GPS Geosat 5

Odpovědět
ok4fd
Příspěvky: 9
Registrován: úte 10. bře 2009 13:04:45

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od ok4fd » stř 11. lis 2009 17:36:39

Tak jsem prisel o Geosat 5e, odesel motherboard, pan Stadler v servisu to rozebral a konstatoval, ze se to stava. Vypada to na zdroj nemate nejake zkusenosti?
Jeste otazka : zbyla mi tam stara karta s mapou , bude se dat pouzit s novou deskou, resp. Geosatem?

Franta de OK4FD
ok1udi
Příspěvky: 45
Registrován: pát 10. črc 2009 16:57:46

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od ok1udi » pát 20. lis 2009 19:27:51

Nevím přesně jestli to bylo tady, ale popravdě mne hlavně zaujal velký display Geosatu (můj systém v PDA je malý a mapa přestárlá) a tak jsem se začal pídit "kde?", ale dozvěděl jsem se, že na prodej u nás není. Pak jsem vygoogloval http://www.avmap.it, ale tady když jsem ve shopu šel z italštiny na angličtinu tak to vždycky přestalo "obchodovat". A tak jsem tam poslal dotaz a dostal tuto odpověď:

We don't have a dealer in Czech Rep. Our partner in Czech Rep is Navisat Stadler (http://www.navigacegps.cz/) and they give only Technical Support for AvMap products in the Czech Rep.
You can purchase the Geosat 5 APRS direclty from us and we will send the product directly to you.

The Geosat 5 APRS costs Euro 329,00 (VAT included)
The Geosat 5 Blu APRS costs Euro 449,00 (VAT included)*

* Only difference between the two products is the Bluetooth function to call handsfree in your car.
Both products provide European maps (34 countries)

If you would like to purchase the product directly from AvMap Italy, please give me your contact details and shipping address.
Shipping costs are excluded. If we know your shipping address I can tell you the shipping costs.

Payment conditions: In advance.
Payment method: 1) Bank trasfer (we'll provide you our bank details) 2) Credit Card.

I remain in attendance of your response.

Best regards
Bjorn Nagelhout
Sales Europe
APRS-Project Manager

Tak jsem mu požadovná data poslal, a obratem mi přišla proforma faktura, kterou jsem přes internet hned proplatil. Bankovní výlohy šly SHA (každý si platí své bance). Takže výsledná cena byla 359EUR x kurs + 220 Kč za bankovní převod, za Geosat 5 APRS. To je specializovaná verze, která má vykuchané TMP, a ten port je přizpůsobený pro komunikaci s Kenwoody. Doprava je v té uvedené ceně, přivezla to přepravka TNT (http://www.tnt.cz), čirou náhodou to vyšlo bez problémů (byl jsem doma), které mohly nastat protože italové zapomenuli na balík uvést tlf číslo. Jo ještě - když se s tou fakturou jde do banky, tak si banka naúčtuje další dvě stovky za papírování. Celé to trvalo asi týden. Teď už to chce jen Kenwoodovic radio. Snad se někomu tohle plácání hodí. :) 73 Bedrich OK1UDI
ok1udi
Příspěvky: 45
Registrován: pát 10. črc 2009 16:57:46

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od ok1udi » ned 22. lis 2009 22:51:47

Tak jsem po prvním očuchávání musel konstatovat, že mapa ČR je v Geosatu chudičká na podrobnosti, to můj přestárlý Dynavix je nejméně o dvě třídy výš. No ale je doma. Zřejmě zbývá vytvářet si databázi cílových bodů přenášením souřadnic z internetu. Jenže jsem od přírody líný a tak mne při pohledu na USB kabel napadlo jestli to nejde udělat přes klávesnici PC (na doprovodném CD je ale jen manual(eng)). Odborníci s praxí - jde to, nebo to nejde??? Vím, že to není zrovna APRS otázka, ale stejně prosím prosím. 73 B.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » ned 13. pro 2009 14:25:34

Pr ty, kdo jeste nevi. Vysel novy firmware pro Geosat 5.

http://www.avmap.it/index.php?swt=0309& ... 1&cprd=260
Changes since version 2.12.87R:

Common changes:
1. CMLib v7.7.23R integrated.
- Improved map redrawing speed
- New chart format v232 supported
- Sometimes route instruction was missing on bifurcation maneuver.
- Corrected distance displayed for the last route leg.
- Corrected house number positioning.
- Added additional LatinA chars remap (Polish language).
2. UTM coordinate system support added
3. "AvMap Smart Routing" route preference support added.
4. POI search by name is now based not on the data index (that is not available on the new charts) but on the nearest search with filtering by name.
5. Contact names are now visible on the map starting from scale 500m and lower.
6. Translations updated
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » pát 12. úno 2010 9:35:19

Chysta se novy update, ktery by mel umoznit automaticke mazani stanic ze seznamu a take nastavit razeni bud podle abecedy tak jako nyni, nebo podle casu kdy byla stanice prijata :) viz:
Comming soon to a new update for the G5
auto delete of old calls signs here is a explanation
: APRS contacts deletion by timeout function. It works in the following way: when contact time (from the moment of receiving) reaches deletion timeout value, it is marked as "to be deleted". It is not deleted immediately. It is done to avoid situation of contact deletion during getting information on that contact. For example when full info page is opened with different commands on that contact available. In other words to avoid "Access Violation" problem.
Contacts marked as "To be deleted" are deleted physically when map page is active. So, if timeout expired and map page is currently opened, the contacts are deleted immediately , if current page is not map, the contacts will be deleted right after returning to the map page.

Time increments are 2 5 10 and 24 Hrs timout also will have time sort and Callsign sort.

For you tiny track 4 Users you will have the ability to do text entry from the Avmap G5 to Tiny trac 4 (version .61)

So Come by the Kenwood Booth in Orlando and say hello.
When the new software is released I will make an announcement.

email me directly to info@geosat. us
Or aprs w6gps

Don W6gps
konecne ;)
Libor, OK1ALX
ok1udi
Příspěvky: 45
Registrován: pát 10. črc 2009 16:57:46

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od ok1udi » pon 21. čer 2010 22:51:35

Zdravím,
tak se mi podařilo doplnit Geosat 5 APRS o TM-D710. Po několika pokusech sehrát to dohromady, nebo spíš vůbec nastavit TM-D710 (než pokročím k nějakému aspoň zdánlivě správnému nastavení tak mi dojde baterka v Geosatu přisátému na okně). Může mi někdo kdo tuto kombinaci používá poskytnout nějaký soubor *.mc2 , ze kterého bych se mohl úspěšně odrazit? Dík 73 B. ok1udi@udirev.cz
Odpovědět