TM-D710E a GPS Geosat 5

Odpovědět
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1BF » pon 27. dub 2009 15:36:30

CHCI UPOZORNIT PŘÍPADNÉ ZÁJEMCE O NAVIGACI GEOSAT, ABY SI NEPOŘIZOVALI MODEL GEOSAT 5 GT

Tato verze se zabudovaným bluethoot a TMC příjmačem není dle sdělení technické podpory AvMap s APRS provozem kompatibilní, respektive nemá zabudováno rozhraní pro RS232 (i když TMC konektor má) a vnitřní software není pro APRS provoz přispůsoben. Vyzkoušeno na jednom kousku v servisním středisku v praxi. Modely, které funkci APRS podporují jsou následující: Geosat 4, Geosat 5 E, Geosat APRS a Geosat BLU APRS.
Ještě bych chtěl upozornit (TNX Michalovi OK1LPD) na Geosat 4 All, má totiž HDD a né paměťovou kartu, z fór vyčteno, že je moc poruchová, i když by na APRS chodila.
Naposledy upravil(a) OK1BF dne úte 28. dub 2009 11:23:28, celkem upraveno 1 x.
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1BF » pon 27. dub 2009 17:37:58

Protože se množí dotazy na korektní nastavení Geosat 5 versus Kenwood TM-D710, TM-D700 a TH-D7 pro práci s APRS, přikládám ke stažení manuál.
APRS-manual_kenwood.pdf
Manuál pro nastavení Geosat 5 & TM-D710A/E & TM-D700A/E & TH-D7A/E
(292.28 KiB) Staženo 514 x
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » pon 11. kvě 2009 20:08:23

Cus Romane a ostatni kdo to provozuji/provozovali ....
chci se optat, jak to je se samotnou navigaci, mapovymi podklady, aktualnosti apod .... ? Je to pro klasicke navigovani pouzitelne? dik ;)
Libor, OK1ALX
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1MX » pon 11. kvě 2009 21:12:29

OK1ALX píše:Cus Romane a ostatni kdo to provozuji/provozovali ....
chci se optat, jak to je se samotnou navigaci, mapovymi podklady, aktualnosti apod .... ? Je to pro klasicke navigovani pouzitelne? dik ;)
ano
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » úte 12. kvě 2009 12:30:13

hehe, diky za vycerpavajici odpoved :lol:

co takto AvMap Geosat 4T, bude chodit? dle toho co pise BF i soucasny majitel tak ano ...
Jak se pohybuji ceny pouzitych? Ja jen jestli ma pro me cenu do toho jit :)
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1BF » úte 12. kvě 2009 14:24:41

OK1ALX píše:hehe, diky za vycerpavajici odpoved :lol:

co takto AvMap Geosat 4T, bude chodit? dle toho co pise BF i soucasny majitel tak ano ...
Jak se pohybuji ceny pouzitych? Ja jen jestli ma pro me cenu do toho jit :)
Čau, Geosat 4T Ti chodit bude. Ceny použitých se pohybují u Geosatu 4 cca okolo 4.500,-Kč, u Geosatu 5 cca 6.000,-Kč.
Na co si dát ale pozor je, aby jsi nekoupil mašinku s nějak extra moc starou mapou. Aktualizace totiž stojí přes čtyři litry a na to, že by se dala někde sosnout a hacknout rovnou zapomeň...
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » čtv 14. kvě 2009 19:44:54

diky ;)

jeste jedna otazka
jelikoz se jedna o 2,5ku jacka, tak predpokladam, ze GPS data potom jdou primo z geosatu, je to tak?
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1BF » čtv 14. kvě 2009 19:53:55

OK1ALX píše:diky ;)

jeste jedna otazka
jelikoz se jedna o 2,5ku jacka, tak predpokladam, ze GPS data potom jdou primo z geosatu, je to tak?
Přesně tak. Ten jack je jen pro informaci čtyřpólový (na straně Geosatu). Jen pro info - dnes mi volali z NAVISATu, že je tam k mání Geosat 4 s novým boardem a se zárukou za 4.500,-Kč vč. DPH. Tak kdo dřív příjde, ten dřív mele....
Naposledy upravil(a) OK1BF dne čtv 14. kvě 2009 21:37:21, celkem upraveno 1 x.
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » čtv 14. kvě 2009 21:19:06

kurnik, kde na to furt brat :lol:
to to tam maji normalne na prodejne, nebo to je bazar? :)

btw, cim se lisi 4ka od 5ky ?
Libor, OK1ALX
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od ok2xdu » ned 23. srp 2009 18:07:19

A co GEOSAT 5 CZ/Eastern Europe ? Vic bohuzel nevim.
Jirka
Odpovědět