TM-D710E a GPS Geosat 5

Odpovědět
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » ned 30. srp 2009 18:27:23

Dnes jsem ziskal nove mapy a tak se mi otevrela moznost upgradovat na nejnovejsi firmware. Musim povrdit, ze je uz velice propracovany, nekolik novych funkci pribylo a libi se mi i moznost prepinat mezi vlastni pozici na mape a sledovanym cilem "target" :)
Viz: http://www.youtube.com/watch?v=xgrE-EuZ ... annel_page ;)
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » pon 31. srp 2009 15:18:23

OK1ALX píše:hmm, to je take zajimava myslenka, asi ho podrobim jeste jednou pitve a prozkoumam moznosti pripasovani anteniho konektoru :) Diky za tip.
Jinak to s tim RS232 jsi mi potvrdil moji domenku, tato varianta by pro mne byla mozna i lepsi, protoze uz mam v aute zabudovanou celkem slusnou GPS kterou jsem ke kenwoodovi pouzival :)

No jsme radioamateri, tak budeme kutit :D Praci zdar! :twisted:
Udelal jsem dnes pokus a vytvoril jsem kabel mezi GPS a Geosatem. Data z GPS jsem pouzival primo do kenwooda a fungovala, avsak po vytvoreni mezikabelu na krmeni Geosatu se na pritomnost techto dat Geosat nijak netvari. Zkousel jsem i pro jistotu prehodit RX a TX, kdybych udelal chybu v zapojovani, ale nic.
Takze na poli externi seriove GPS pro Geosat jsem zatim neuspel :(
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1COM » stř 02. zář 2009 21:51:07

OK1ALX píše:verze V 1.7.38 R [13/04/2007]

pokousim se udelat firmware update, ale nedari se. Porad to pise, ze Geosat not connected ...
Tak mam tu samou verzi. APRS tam tedy zatim neni. Jaky firmware tam mam nahrat? Geosat 5 APRS je neco jineho nez Geosat 5e? Mam tedy stahnout FW pro 5e nebo pro APRS?
Dik.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » stř 02. zář 2009 22:01:46

OK1COM píše: Tak mam tu samou verzi. APRS tam tedy zatim neni. Jaky firmware tam mam nahrat? Geosat 5 APRS je neco jineho nez Geosat 5e? Mam tedy stahnout FW pro 5e nebo pro APRS?
Dik.
Ja jsem sosal firmware pro svuj model, tedy Geosat 5, takze ty si stahni nejnovejsi FW pro Geosat 5e. Bacha ale na verzi map, jestli mas starsi mapy, fw nahrat nepujde. U toho fw najdes informaci jakou verzi map musis mit atd.
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1COM » čtv 03. zář 2009 0:05:48

OK1ALX píše:
OK1COM píše: Tak mam tu samou verzi. APRS tam tedy zatim neni. Jaky firmware tam mam nahrat? Geosat 5 APRS je neco jineho nez Geosat 5e? Mam tedy stahnout FW pro 5e nebo pro APRS?
Dik.
Ja jsem sosal firmware pro svuj model, tedy Geosat 5, takze ty si stahni nejnovejsi FW pro Geosat 5e. Bacha ale na verzi map, jestli mas starsi mapy, fw nahrat nepujde. U toho fw najdes informaci jakou verzi map musis mit atd.
Hmm, tak jsem tam nahral nejnovejsi firmware a prestalo to fungovat. Pri startu mi to povi welcome on board a pak se navigace restartuje.
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1MX » čtv 03. zář 2009 7:49:17

Zkus tam fw. pro 5e, každopádně když selže všechno zavolej, nebo stav se se v http://www.navigacegps.cz/ a chtěj mluvit s pane Štádlerem. Velmi ochotný na geosaty má veškeré náhradní díly a SW.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » čtv 03. zář 2009 8:37:25

OK1COM píše:Hmm, tak jsem tam nahral nejnovejsi firmware a prestalo to fungovat. Pri startu mi to povi welcome on board a pak se navigace restartuje.
A fw jsi nahraval pro 5e? Co ti to udela po startu presne, neobjevi se nahodou cerna obrazovka s cervenym textem (uz presne nevim co se tam pise..)?

Jinak se da stahnout i starsi fw, takze se da nahrat napr i ten co jsi mel. Alespon myslim, osobne jsem to nezkousel.
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1COM » čtv 03. zář 2009 11:00:19

OK1ALX píše:
OK1COM píše:Hmm, tak jsem tam nahral nejnovejsi firmware a prestalo to fungovat. Pri startu mi to povi welcome on board a pak se navigace restartuje.
A fw jsi nahraval pro 5e? Co ti to udela po startu presne, neobjevi se nahodou cerna obrazovka s cervenym textem (uz presne nevim co se tam pise..)?

Jinak se da stahnout i starsi fw, takze se da nahrat napr i ten co jsi mel. Alespon myslim, osobne jsem to nezkousel.
Nahral jsem tam fw pro 5e, ale stejne jsou pro 5kovou radu vsechny stejne. Samozrejme jsem si pred tim udelal zalohu karty. Nasledne obnovil ze zalohy, ale stejne to nefunguje. Po statu mi rekne Welome on board, zobrazi se obrazovka s logem Tele Atlasu a pak se asi 2 minuty nic nedeje az se restartuje. V servisnim menu (HOME+zapnput a drzet) je vsechno v poradku az na checksum u mapy.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » čtv 03. zář 2009 11:19:33

OK1COM píše:Nahral jsem tam fw pro 5e, ale stejne jsou pro 5kovou radu vsechny stejne. Samozrejme jsem si pred tim udelal zalohu karty. Nasledne obnovil ze zalohy, ale stejne to nefunguje. Po statu mi rekne Welome on board, zobrazi se obrazovka s logem Tele Atlasu a pak se asi 2 minuty nic nedeje az se restartuje. V servisnim menu (HOME+zapnput a drzet) je vsechno v poradku az na checksum u mapy.
grrr, nesnasim tyhle vnoreny citace ...:(

ale zpet k veci...
Diky za tip se servisnim menu, zda se, ze je tam i test seriovych portu, coz se muze hodit pri mem badani ohledne externi GPS. Zatim jsem totiz nebyl uspesny ani s TTL :(
Zkousel jsem v jine diskuzi zmineny prevodnuk RS232 TTL ale bez uspechu :(


Ale k tvemu problemu, mam tri karty s mapami, jednu se starymi a dve ktere by na novem fw meli jit, muzeme se nekdy domluvit a testnout moji kartu jestli se neco bude dit.
Naposledy upravil(a) OK1ALX dne pon 07. zář 2009 8:52:26, celkem upraveno 1 x.
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1COM » čtv 03. zář 2009 15:48:02

Byl jsem s tim v servisu. Pry je to normalni, stare karty proste nesezerou novy fw. Pan mi prodal za vyhodnou cenu starsi kartu s mapou verze T-EU-Q015.08 [26/01/2009] a nahral mi tam nejnovejsi fw 2.11.85 [17/7/2009]. Podpora APRS tam je. Jdu udelat kabel a dam vedet. Pak uz zbyva to jen vse namontovat do auta. Vcetne nove dualbandove anteny.
Odpovědět