TM-D710E a GPS Geosat 5

Odpovědět
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » úte 06. říj 2009 11:26:08

ok4fd píše:Mel jsi Honzo ma mysli tento fw ? GSUpdate5 2.12.087R - 2009-08-07. Prave jsem ho tam nahral. Zajimave na te veci je ze to neupozornilo ze to mam starou mapou 30.6.2007 a navigace je v poradku.
asi neni tak stara :)
Vse ti funguje? Pak jsi za vodou :)
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1COM » úte 06. říj 2009 22:51:43

Uvidis tak za 2-3 tydny. Ale netvrdim, ze je to tim FW, muze to byt kartou. Sami Italove nevedi (udajne).
Ja tam mam ted starsi FW a zatim drzi (14 dni).
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » úte 06. říj 2009 23:48:06

Ja zatim problemy nemel, ale je fakt ze se zase tak moc pomoci geosatu nenaviguju ...
Libor, OK1ALX
ok4fd
Příspěvky: 9
Registrován: úte 10. bře 2009 13:04:45

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od ok4fd » stř 07. říj 2009 10:46:16

Takze az to prestane chodit, tak prehrat fw, nemelo by to nic provest nevratneho s navigaci. Uvidim necham to a dam vedet. Jen napis jaky momentalni fw tam mas?

Jinak otazka: Kdyz mam APRS objekty , je potreba vzdy neustale mazat nebo funguje nejaky upgate z toho listu v aprs v geosatu pri pripojenem radiu.
Vsiml jsem si ze pri odpojeni od D710 objektu zustavaji v geosatu. Jen mi neni jasne jak updatuje mobilni stanice, treba i vtom pripade ze mam nekoho jako target.
OK1COM píše:Uvidis tak za 2-3 tydny. Ale netvrdim, ze je to tim FW, muze to byt kartou. Sami Italove nevedi (udajne).
Ja tam mam ted starsi FW a zatim drzi (14 dni).
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » stř 07. říj 2009 12:15:39

ok4fd píše:Jinak otazka: Kdyz mam APRS objekty , je potreba vzdy neustale mazat nebo funguje nejaky upgate z toho listu v aprs v geosatu pri pripojenem radiu.
Vsiml jsem si ze pri odpojeni od D710 objektu zustavaji v geosatu. Jen mi neni jasne jak updatuje mobilni stanice, treba i vtom pripade ze mam nekoho jako target.
Proste jakmile prijde objekt se stejnym oznacenim, tedy znackou s SSID, obnovi se jeho udaje a prepise se poloha na mape.
Zaroven vsechna data v Geosatu zustavaji, takze tam muzes mit i stanice, ktere jsi nasbiral napr. pri sve ceste na dovolenou do italie. I pri provozu jen v cechach a jizde pres republiku se dokaze nasbirat pres 200 stanic a v tom se pak clovek uz nevyzna. Delam to tak, ze kdyz sednu druhy den do auta a zapojim geosat, smazu celou slozku APRS. Po prichodu prvni nove stanice se slozka opet vytvori a zacne se plnit aktualnimi daty :)
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1COM » čtv 08. říj 2009 0:57:34

Ja tam mam behem tydne provozu v Praze i pres 400 stanic! Limit adresare by mel byt 1000, pak by se to melo snad premazavat. Ale toho jsem jeste nedosahnul, vzdy to pro nepehlednost a neaktualnost mazu.
FW tam mam tedkon z 11/2008 (konkretni oznaceni si nepamatuji a jsem linej dojit do auta).
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1COM » pon 02. lis 2009 20:37:12

Vsimnul jsem si, ze kdyz mam na VFO-A (leve) naladeno 438.800MHz +-500kHz prestanou mi v aute fungovat vsechny GPSky. VFO-B pouzivam na APRS. Prehozeni VFO-A za VFO-B nic neresi, protoze VFO-B prozmenu neumi Air-Band, kde dost casto posloucham. Pomuze externi GPS na strechu auta?
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1ALX » pon 02. lis 2009 20:59:04

OK1COM píše:Vsimnul jsem si, ze kdyz mam na VFO-A (leve) naladeno 438.800MHz +-500kHz prestanou mi v aute fungovat vsechny GPSky. VFO-B pouzivam na APRS. Prehozeni VFO-A za VFO-B nic neresi, protoze VFO-B prozmenu neumi Air-Band, kde dost casto posloucham. Pomuze externi GPS na strechu auta?
castecne pomuze, dobre je take nacvakat nejake ferity na kabel mezi gps a radio. Tak eej dobre mit radio co nejdale od gps primace/anteny

EDIT: tady jsem to take nakousl :)
viewtopic.php?f=5&t=25&start=20#p753
Libor, OK1ALX
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1MX » pon 02. lis 2009 22:42:39

Prohoď si VFO (levé za pravé) Jedná se o problém 4. harmonické oscilárotu. Naštěstí 710 má pro každý RX jinou MF (45.05MHz - to je ta problematická) a 49,95MHz tam problém není.

mechanismus je následovný:
1575,42 / 4=393,855
393,855 + 45,05 = 438,905

Na druhém VFO je to
393,855 + 49,92= 443,775 a tam už je to v pohodě.
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: TM-D710E a GPS Geosat 5

Příspěvek od OK1BF » pon 02. lis 2009 23:27:29

Já jsem měl Honzo stejný problém, také často poslouchám Air-Band. Vyřešil jsem to vytvořením samostatného profilu v rádiu pro tento účel, takže se jen přepínám mezi dvěma profily.
Roman, OK1BF
Odpovědět