TM-D710 - modifikace

OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

TM-D710 - modifikace

Příspěvek od OK1MX » stř 29. dub 2009 11:20:43

Rozšíření (MARS/CAP)

Za popsaný postup nenesu žádnou zodpovědnost, vše činíte na vlastní riziko.
1. zazálohujte si stanici a vyfoťte si jí
2. sejměte kryt (povolení 8mi šroubů)
3. postavte si stanici tak, aby byl ant. konektor směrem od Vás a RJ45 pro připojení ovládačky směřoval na pupík.
4. v levém bližším rohu uvidíte konektor pro Voice modul a vpravo tři pole pro jumpery viz. obrázek Zelený drát jak se píše v mnoha popisech nehledejte, není tam, u E verze je osazen jen R658 t.j. horní ze tří.
5. Vemte motorovou pilu a odpájejte ho. (připájel jsem ho zpět otočen o 90 stupňů t.j. připojen jen jedním vývodem, abych ho neztratil a vše se dalo vrátit do původního stavu)
6. sešroubujte stanici a pokuste se jí podle dříve udělané fotografie vrátit do stejného tvaru
7. Zapněte ji.

další popis je jen pro ty, jenž měli nakrmenou stanici hromadou dat.

8. nahrajte ze zálohy konfigurační file.
8a. nejde to, co?
9. vezměte HEX editor (pspad, HxD) načtěte Váš konfigurák a adresu 10E změňte z 00 na FF
10. nahrajte takto upravený konfigurák
11. enjoy

Je možné, že se u nějakých defaultů změní hodnoty (misto 25kHz 5 kHz) ale do se dá pak lehce doeditovat.
Přílohy
tmD710.jpg
uprava nadpisu
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od OK1BF » pát 01. kvě 2009 9:33:10

Tak jsem tu mou TM-D710E po vzoru Milana včera taky "kuchnul", vypreparoval dotyčný SMD odpor R658 a hlásím, že už mě to taky vysílá tam, kde by nemělo... :P
Přikládám pro jistotu ještě dvě fotografie. Pořízeno po provedeném zákroku.
Přílohy
P1040155.JPG
P1040162.JPG
Označení místa s odstraněným SMD odporem R658
Roman, OK1BF
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od OK1MX » pon 07. zář 2009 13:40:08

Jak na crosband repeater?

Aby se v TRX objevilo menu 403,404,405,406 je nutná malinká HW úprava. Jumper s označením 2 viz obrázek je nutné propojit. Stanice se mi po tomto zásahu ani nevyresetovala. K jumperu se dostaneme tak, že požijeme pajcr a odlomíme kryt (tam kde je REPRO) . Ti, jenž jsou vybaveni křížovým šroubovákem se do tohoto stavu dostanou povolením osmi šroubků. Inkriminovany jumper je u konektoru pro Voice modul (ten nejvíce u kraje desky) Po jeho propojení stačí izolepou přilepit odlomený kryt (případně se pokusit najít a přišroubovat těch osm šroubků) čím uvedeme (někteří) stanici do původního stavu.

Stanici uvedeme do repeater módu stisknutím tl. TONE při zapnutí. (pozor... předtím musíme vypnout TNC, jinak se repeater nezapne)
Přílohy
repeater.jpg
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od OK1ALX » pon 07. zář 2009 13:50:42

Ctes mi myslenky, zrovna dnes jsem premyslel o tom, ze by se hodilo sem dat navod na povoleni repeateru :D No, zase o praci min :twisted:
Libor, OK1ALX
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od OK1MX » pon 07. zář 2009 13:52:24

OK1ALX píše:Ctes mi myslenky, zrovna dnes jsem premyslel o tom, ze by se hodilo sem dat navod na povoleni repeateru :D No, zase o praci min :twisted:
To by ses nahledal... nikde o tom nic moc není.... i přítel google se zapotil ;)
ok2mo
Příspěvky: 33
Registrován: ned 19. dub 2009 22:31:06
Jméno: Marcel
Bydliště: JN88TW
Kontaktovat uživatele:

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od ok2mo » pon 07. zář 2009 20:21:29

Takže jestli jsem to dobře pochopil,tak je to kousek od teho odporu,který jsem kuchnul hned po koupi trx kvuli rozšíření,že? :D :D
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od OK1ALX » pon 07. zář 2009 20:25:27

z meho archivu, mozna se take bude hodit:
Libor, OK1ALX
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od OK1MX » pon 07. zář 2009 20:53:28

To je pěkné, akorát bez servisní dokumentace těžko mít jistotu, kde jsou...
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od OK1ALX » pon 07. zář 2009 21:06:13

OK1MX píše:To je pěkné, akorát bez servisní dokumentace těžko mít jistotu, kde jsou...
na tistaku je to vetsinou natistene, alespon co jsem zatim videl. Podle toho jsem to i nasel.
Libor, OK1ALX
ok4fd
Příspěvky: 9
Registrován: úte 10. bře 2009 13:04:45

Re: modifikace TM-D710

Příspěvek od ok4fd » pát 11. úno 2011 10:17:14

Odpovědět