Stránka 1 z 1

TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: pát 19. čer 2009 10:41:52
od ok1lpd
Ahoj, má to někdo rozjetý, myslím tím UIVIEW na TM-D700? Já to zkusil, všechno v pohodě, ale posílá mi jak maják s pevně nastavenými souřadnicemi, tak i nějaké pevně nastavený data GPS. Takže ikony skáčou ve dvou místech na mapě. Pevně nastavená ikona souhlasí, druhá je modrý trojúhelník. Prošel jsem vše, ale nemůžu nikde najít, kde to vypnout..Díky Michal

Re: TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: pát 19. čer 2009 13:07:13
od OK1MX
ok1lpd píše:Ahoj, má to někdo rozjetý, myslím tím UIVIEW na TM-D700? Já to zkusil, všechno v pohodě, ale posílá mi jak maják s pevně nastavenými souřadnicemi, tak i nějaké pevně nastavený data GPS. Takže ikony skáčou ve dvou místech na mapě. Pevně nastavená ikona souhlasí, druhá je modrý trojúhelník. Prošel jsem vše, ale nemůžu nikde najít, kde to vypnout..Díky Michal
Nemáš v TMD-700 zapnutý beacon?

Re: TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: pát 19. čer 2009 15:06:52
od ok1lpd
S tím to nemá nic společného, UI využívá jen TNC, takže na displeji místo TNC APRS svítí TNC PKT. Když se kouknu n aterminál, vidím, že to posílá máják co je v počítači, lae zároveň tam pošle ještě maják z GPS, kde jsou obsaženy souřadnice druhého QTH, ale ty vůbec nevím, kde jsou uloženy nebo kde se vzaly...tutíž to skáče mezi dvěma QTH a ještě se mění ikona...

Re: TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: pát 19. čer 2009 17:34:57
od OK1ALX
v uiview mas tri nastaveni pro interval majaku, resp. 4 ale to ctvrte je na jinem miste a je pro WX data. Takze v Station setup je fixed, mobile a internet. Podivej se, co mas nastavene ve fixed a v mobile...

Re: TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: ned 21. čer 2009 14:05:27
od ok1lpd
OK1ALX píše:v uiview mas tri nastaveni pro interval majaku, resp. 4 ale to ctvrte je na jinem miste a je pro WX data. Takze v Station setup je fixed, mobile a internet. Podivej se, co mas nastavene ve fixed a v mobile...
Ahoj, samozřejmě, že mám ve fixet třeba 30min, ale ostatní jsou nula...Hlavně nevím, kde se to tam bere, to druhé QTH, nejdříve to odešle klasický maják se souřadnicemi, co jsou nastavený v UI, pak to odešle za značkou GPS a souřadnice druhého QTH...

Re: TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: ned 21. čer 2009 14:19:20
od ok1lpd
Tak jsem to ještě opsal, co to píše.

OK1LCD>APU25N,WIDE2-2 <UI C>:
=\57\DR+R/- BCernosice QRV OK0BNH Radka {UIV32}

OK1LCD>GPS <UI R>:
$PNTS,1,0,29,05,2009,122929,4951.5640,N,01439.1742,E,02,0.0,0,,000,1*3

Re: TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: pon 22. čer 2009 9:47:30
od OK2ZO
ok1lpd píše:Tak jsem to ještě opsal, co to píše.

OK1LCD>APU25N,WIDE2-2 <UI C>:
=\57\DR+R/- BCernosice QRV OK0BNH Radka {UIV32}

OK1LCD>GPS <UI R>:
$PNTS,1,0,29,05,2009,122929,4951.5640,N,01439.1742,E,02,0.0,0,,000,1*3
Nejak mi to pripomina nejaky paket telemetrie? Nehral sis s tim? Viz File-History/Telemetry.
Jinak kdyz zapnes GPS (F8), tak se prepnes automaticky do modu Mobile..

Re: TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: pon 22. čer 2009 11:00:30
od ok1lpd
Ahoj, už jsem to rozběhl. Chyba byla v nastavení Comm setup. Původně jsem tam měl v TNC type TM-D700, po hledání na netu jsem dal host mode KISS a běží to bez problémů. Stejně je ale divný, kde se ty souřadnice vzaly...Jinak u GPS setup jsem měl všechno vypnutý, COM none...kd

Re: TM-D700 a UI-VIEW

Napsal: pon 22. čer 2009 19:51:19
od OK1MX
ok1lpd píše:Ahoj, už jsem to rozběhl. Chyba byla v nastavení Comm setup. Původně jsem tam měl v TNC type TM-D700, po hledání na netu jsem dal host mode KISS a běží to bez problémů. Stejně je ale divný, kde se ty souřadnice vzaly...Jinak u GPS setup jsem měl všechno vypnutý, COM none...kd
Podle mne to bralo data z nastavení interního TNC v D700. Připoj se tam hyperterminálem a podívej se jak je to nastavený... (ale jaká je to komanda se mne neptej... manuál a hledej.. ;) )