Trasa v APRS.fi

ivo76
Příspěvky: 12
Registrován: pon 13. dub 2009 21:06:28

Trasa v APRS.fi

Příspěvek od ivo76 » pon 30. lis 2009 21:54:21

Zdravím přátele APRS.
Není mi jasná jedna věc. Pokud si vezmu sebou APRS stanici s originální GPS (Yaesu), která přijímá i vysílá APRS informace a doma mám zapnutý APRS.fi, při návratu domů se mi má prošlá trasa na tomto webu nezobrazí, i když je aktivní a dám vyhledávat mou značku za poslední hodinu. Dělám něco špatně? Rád bych podotknul, že jsem byl na kopci, z domu mám velmi dobrý příjem i vysílání a z kopce jsem doslova viděl mou anténu.

Díky za radu.
Ivo
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od ok2slc » úte 01. pro 2009 7:08:34

A ty máš doma APRS s igate, přesněji alespoň nějaké digi které slyší nějaké digi s igate ? Jak máš nastavenou cestu ?
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 547
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od OK1ALX » úte 01. pro 2009 10:52:38

jakou mas znacku?
Libor, OK1ALX
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od ok2slc » úte 01. pro 2009 12:09:20

A nebo ještě lépe máš vůbec nějakou značku :) ?
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 547
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od OK1ALX » úte 01. pro 2009 14:35:51

jj, znacky NOCALL nikam neprojdou :twisted:
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od OK1BF » úte 01. pro 2009 15:41:15

Klídek. Je to OK2SHI.
ivo76
Příspěvky: 12
Registrován: pon 13. dub 2009 21:06:28

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od ivo76 » úte 01. pro 2009 17:05:07

Ano mám značku OK2SHI, tj. žádná černota. Pokud jde o nastavení cesty, mám nastaveno wide 2-1.

Ivo
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od OK1COM » úte 01. pro 2009 17:58:35

WIDE2-1 je jeden hop a to jeste jen pres WIDE-digi. Takze pokud nemas v okoli igate, tak se Tvuj paket nedostane do internetu a aprs.fi o nem nevim. Nastav si WIDE1-1, WIDE2-1(2 hopy) nebo WIDE1-1, WIDE2-2 (3 hopy).
ivo76
Příspěvky: 12
Registrován: pon 13. dub 2009 21:06:28

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od ivo76 » úte 01. pro 2009 18:34:46

V menu 15 "DIGI PATH" mám stále nastaveno v položce "1" WIDE1 - 1 a v položce "2" mám WIDE2 - 1. Další položky jsou prázdné.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 547
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: Trasa v APRS.fi

Příspěvek od OK1ALX » úte 01. pro 2009 19:15:02

ivo76 píše:Ano mám značku OK2SHI, tj. žádná černota. Pokud jde o nastavení cesty, mám nastaveno wide 2-1.

Ivo
no jo, ale jak to ma clovek tusit ze :D ale nic ve zlem samozrejme ;)
Zkus to co pisou kluci, predevsim na 1. pozici WIDE1-1 a na druhou vubec nikomu neuskodi dat WIDE2-2, pokud tam je jeste treti pozice, klidne tam zadej treba jeste CZ6-6.
Mimochodem, kde mas QTH, nebo ktere digi slysis?
Libor, OK1ALX
Odpovědět