I got it

OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

I got it

Příspěvek od OK1MX » pát 27. bře 2009 14:04:03

Je to nářez....
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od OK1COM » pát 27. bře 2009 16:12:12

super, nechces napsat trochu vic?!
Nevim, zda mam objednat hned nebo az za chvili. :-)
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od OK1MX » pát 27. bře 2009 17:32:23

OK1COM píše:super, nechces napsat trochu vic?!
Nevim, zda mam objednat hned nebo az za chvili. :-)
Zatím to rozdejchávám..... Ne, ale vážně. Nějaký popis nebo recenzičku udělám, ale nejdřív se s tím musím naučit trochu zacházet. Zatím tedy alespoň několik prvních dojmů.
- Je to složitý jak automatická pračka, bez manuálu ani ránu, nějaká intuice je celkem k prdu, z patra to nastavit nejde. Celkem jsem napočítal 134 položek MENU, doufám, že ADMS a možnost programování z PC bude co nejdříve, klovat 999 pamětí ručně je dobrá pomsta.
- GPS je pěkně malinká a hodně citlivá
- FM rádio hraje ve stereu a celkem dost kvalitně, opravdu funguje triple RX (dva bandy současně + rádio)
- Velmi zajímavá funkce CH COUNTER - dá se nastavit rozmezí 100MHz, 50 MHz, 10 MHz a 5 MHz, po aktivaci prohledává v daném rozmezí silný signál a jeho kmitočet zobrazí na displeji. Píšou že je předřazen 50 dB ATT, užitečné např. když máte nějakou stanici, nevíte kde vysílá, zaklíčujete ji a VX-8 najde kmitočet Je-li nastaveno 5MHz, najde to do 5 sekund, 10MHz cca 9s při 50 MHz cca 20s
- Na APRS se chová celkem standadně, NewN-N podporuje
- umí 6,25 kHz step
- umí nastavit citlivost mikrofonu v 9 krocích
- pakliže si nastavím zobrazení GPS, vidím souřadnice, rychlost kurz, nebo APRS list stanic, po zaklíčování a odklíčování to opět zůstane v daném zobrazení, neskočí na frekvenci, jak to dělá kenwood
- Mám k tomu mimo základního ACCU i kastlik na 3 tužky, z ACCU to dává 0,5W, z Alkalických cca 1W. Příští týden zkusím koupit 3ks LI-ION AA články - 3x3,6=10.8V, pak by to z tohoto kastliku dávalo 5W (byť s kapacitou jen 900mAh) Oproti standardním batt. s 1100mAh to už není takový rozdíl
- trochu jsem to už kuchul tak že to vysílá všude. na 160 to dává 1,5W, na 170 už jen 0,5W. na 446 5,5W na 460 3,8W Berte to jako první nástřel, podrobnější měření včetně citlivosti bude časem
Tak to jen tak pro začátek.... když tak se ptejte...
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od OK1COM » pát 27. bře 2009 19:28:46

To je zradlo, jdu do toho! :-)

Prosim Romana BF o nejake info ohledne objednavani ze zahranici? Kde, jak, za kolik?
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od OK1MX » pát 27. bře 2009 23:28:48

Tak mi to nedalo a hodil jsem to na stroj a výsledky jsou následující:

citlivost
F[MHz]--VFO A--VFOB --PWR[W]
27 ------ 0,26
50 ------ 0,14----0,21--- 4,8
145 ----- 0,13 ---0,13 --- 4,9
150 ----- 0,13 ---0,14 --- 4,8
160 ----- 0,14 ---0,15 --- 2
170 ----- 0,14 ---0,15 --- 0,4
222 ----- 0,14 ---0,25 --- 1,4
233 ----- 0,30 ---0,33
420 ----- 0,13 ---0,14 --- 2,2
430 ----- 0,12 ---0,14 --- 4,1
440 ----- 0,12 ---0,16 --- 4,6
450 ----- 0,12 ---0,15 --- 4,7
460 ----- 0,13 ---0,16 --- 3,9
470 ----- 0,23 ---0,15 --- 1,8

Citlivost byla měřena se zapnutým PSOFO filtrem a při 12 dB/SINAD, ABS přesnost přístroje +-1dB
Měření bylo provedeno při napájení z dodané základní baterie FNB101LI
Pro měření odlnosti a selektivity potřebuji dva generátory, které doma nemám. Jestli zbyde čas,
udělám to příští týden ve worku.
Uživatelský avatar
OK1BF
Příspěvky: 43
Registrován: pát 06. bře 2009 18:42:06
Bydliště: Pardubice, JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od OK1BF » sob 28. bře 2009 14:06:53

OK1COM píše:To je zradlo, jdu do toho! :-)

Prosim Romana BF o nejake info ohledne objednavani ze zahranici? Kde, jak, za kolik?
No, ty VX-8 jsem objednával v USA u Joshe na http://www.hamcity.com
Mrkni tam. Platil jsem kartou. Ve čtvrtek mi odeslal první rádio s GPS pro Mílu 1MX a v úterý další týden to bylo v Praze. Čili za 5 dní. CLO se neplatí, DPH (někdy) jako v našem případě bohužel ano :? .
Zbytek zásilky pro mne a Honzu 1XFJ poslal po týdnu, neměl vše skladem, je to ale již na cestě do ČR. Měli jsme to za jedno poštovné, které činilo $54 za všechny 3 rádia a příslušenství.
Včera jsem Joshemu volal, že bych měl možná další zájemce. Prej že "no problem", fyzicky má momentálně skladem 5 ks VX-8 + veškeré příslušenství.
Pokud bude mít někdo o YAESU VX-8 zájem a nemá s jakéhokoliv důvodu možnost objednat, tak stačí se ozvat.
Roman, OK1BF
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od OK1COM » sob 28. bře 2009 22:11:54

OK1BF píše: No, ty VX-8 jsem objednával v USA u Joshe na http://www.hamcity.com
Mrkni tam. Platil jsem kartou. Ve čtvrtek mi odeslal první rádio s GPS pro Mílu 1MX a v úterý další týden to bylo v Praze. Čili za 5 dní. CLO se neplatí, DPH (někdy) jako v našem případě bohužel ano :? .
Zbytek zásilky pro mne a Honzu 1XFJ poslal po týdnu, neměl vše skladem, je to ale již na cestě do ČR. Měli jsme to za jedno poštovné, které činilo $54 za všechny 3 rádia a příslušenství.
Včera jsem Joshemu volal, že bych měl možná další zájemce. Prej že "no problem", fyzicky má momentálně skladem 5 ks VX-8 + veškeré příslušenství.
Pokud bude mít někdo o YAESU VX-8 zájem a nemá s jakéhokoliv důvodu možnost objednat, tak stačí se ozvat.
Diky. Za info. U Joshe je to zatim nejlevnejsi co jsem videl.
Pokud by se ti seselo vice zejemcu, tak se rad pridam. Pokud ne, tak VX8 objednam sam. Koukam, ze jde platit paypalem, coz je pro me prijatelnejsi nez zadavat nekam cislo karty.
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od OK1COM » sob 28. bře 2009 22:17:09

Predpokladam, ze originalni napajeci zdroj 110V je nepouzitelny. Jaky ma VX-8 napajeci konektor? Da se pouzit NC-72C (od VX-5, FT-817)?
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od OK1MX » ned 29. bře 2009 20:03:05

OK1COM píše:Predpokladam, ze originalni napajeci zdroj 110V je nepouzitelny. Jaky ma VX-8 napajeci konektor? Da se pouzit NC-72C (od VX-5, FT-817)?
Napájecí konektor je kompatibilní s VX-7, souosý, cca 3mm, ale relativně tlustý vnitřní čůro, kdysi jsem ho kupoval u Rassela. Zdoj je 100-240V, out 12V/0,5A což bude stačit na nabíjení, při nabíjení to bere okolo 330mA. Jediná nevýhoda je US zásuvka, chce to koupit přechodku z US na EU.
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: I got it

Příspěvek od ok2jkd » pát 03. dub 2009 8:55:27

Taky jsem si pres rokem nadelil FT60R z http://www.hamcity.com, hodne me nastvali s tim DPH, tak me to vyslo asi jen o 500kc mene nez kdyz bych si ho koupil v AKCI v GESu :D
Odpovědět