AVR APRS tracker

Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2jkd » pon 01. čer 2009 16:04:35

ok2zar píše:Zdravím TRACKující APRS postižence. úspěšně jsem rozjel APRS TRACKER na bázi procesoru AVR ATMEGA8. Jal jsem se upravovat i zdrojové kódy k obrazu svému, takže jak čas dovolí, budu se snažit vést tracker k dokonalosti ;)

Vše je na mojí stránce http://www.mujsvet.net/ham/ham_konstruk ... acker.html

Případné připomínky mi sypte do tohoto vlákna, nebo do mailu.

ZAR
Ahoj,

neplanujes vyrobu nekolika tech tistaku, na kterem to mas postavene? Rad bych to take vyzkousel.
Uživatelský avatar
ok2zar
Příspěvky: 22
Registrován: stř 20. kvě 2009 0:52:26
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2zar » pon 01. čer 2009 16:37:01

Ahoj, pokud by jsi chtel tistak na prototyp, tak jsem nechal delat jen jeden, ale mam film s predlonou a mohu nechat vyrobit. Vyjde to asi na 50,- . Ted prepisuji zdrojovy kod z jednoho vyvojoveho prostredi do druheho, ale az to v novem prostredi znovu zprovoznim, tak budu vyrabet novy plosnak, kde bude par drobnych uprav, ktere prave zkousim na prototypu. Hlavni veci je powersave (vypinani napajeni pro GPS) a pak tam pridam operak a omezovac, protoze v tomto stavu, v jakem to je to cte pakety jen s danym zdvihem - je treba si uvedomit, ze uplne prvne to bylo navrzeno jako jednoucelove zarizeni posiljici data z meteobalonu a reagujici na povely z jedne konkretni stanice a tedy s jednim zdvihem. Takze tyto upravy budou v nasledujici desce. Ale jo, pokud Ti jde o posilani dat, neni problem, plosnak mohu nechat vyrobit a poslat. Jeste premyslim o pouziti bootloaderu, abyc se konfigurace dala nahrat pres seriovy port s jiz hotovym SW, takze se i tyto upravy odrazi v plosnaku verze 1.01 :)

Jo a jeste se to da udelat v kalsickem DIP pouzdre na univerzalni losnak. Konecne je to par soucastek ;)
Neúspěch je jednou z možností...
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2jkd » pon 01. čer 2009 21:14:04

ok2zar píše:Ahoj, pokud by jsi chtel tistak na prototyp, tak jsem nechal delat jen jeden, ale mam film s predlonou a mohu nechat vyrobit. Vyjde to asi na 50,- . Ted prepisuji zdrojovy kod z jednoho vyvojoveho prostredi do druheho, ale az to v novem prostredi znovu zprovoznim, tak budu vyrabet novy plosnak, kde bude par drobnych uprav, ktere prave zkousim na prototypu. Hlavni veci je powersave (vypinani napajeni pro GPS) a pak tam pridam operak a omezovac, protoze v tomto stavu, v jakem to je to cte pakety jen s danym zdvihem - je treba si uvedomit, ze uplne prvne to bylo navrzeno jako jednoucelove zarizeni posiljici data z meteobalonu a reagujici na povely z jedne konkretni stanice a tedy s jednim zdvihem. Takze tyto upravy budou v nasledujici desce. Ale jo, pokud Ti jde o posilani dat, neni problem, plosnak mohu nechat vyrobit a poslat. Jeste premyslim o pouziti bootloaderu, abyc se konfigurace dala nahrat pres seriovy port s jiz hotovym SW, takze se i tyto upravy odrazi v plosnaku verze 1.01 :)

Jo a jeste se to da udelat v kalsickem DIP pouzdre na univerzalni losnak. Konecne je to par soucastek ;)
Fajn, no tak ja si jeste pockam, pokud tam budes delat jeste nejake HW upravy. V tom TQFP provedeni se mi to i libi.
Uživatelský avatar
ok2zar
Příspěvky: 22
Registrován: stř 20. kvě 2009 0:52:26
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2zar » pon 01. čer 2009 21:17:42

Jo, upravy delat budu. Ve stredu zkusim udelat na kus plosnaku operak s omezovacem a budu testovat, zda a jak to cte. V TQFP pouzdru to je pekne, ale snadno spojis cinem dve nozky a pak se te kapce cinu nechce pryc :D
Neúspěch je jednou z možností...
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od OK2ZO » úte 02. čer 2009 8:21:20

ok2zar píše:Jo, upravy delat budu. Ve stredu zkusim udelat na kus plosnaku operak s omezovacem a budu testovat, zda a jak to cte. V TQFP pouzdru to je pekne, ale snadno spojis cinem dve nozky a pak se te kapce cinu nechce pryc :D
Jo, holt to chce poradnou pastu a pajku.. Pajet SMD neni sranda.. :lol:
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2jkd » úte 02. čer 2009 13:55:24

ok2zar píše:Jo, upravy delat budu. Ve stredu zkusim udelat na kus plosnaku operak s omezovacem a budu testovat, zda a jak to cte. V TQFP pouzdru to je pekne, ale snadno spojis cinem dve nozky a pak se te kapce cinu nechce pryc :D
V tom pajeni problem nevidim. Spis jde hlavne o to, aby se to dalo preprogramovat v zapajenem stavu v tistaku, a taky, na AVR nejsem vybaven :(
Uživatelský avatar
ok2zar
Příspěvky: 22
Registrován: stř 20. kvě 2009 0:52:26
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2zar » úte 02. čer 2009 14:03:48

Tak AVR oproti rade 51 podporuje programovani primo v aplikaci, at uz pres urcene rozhrani, nebo pres BootLoader. Kdyz kouknes na muj tistak, jsou tam dve lamaci listy se sedmi koliky. Ta blize k procesoru je prave na programovani a ta druha, u kraje tistaku, je pro pripojeni k TRXu. Kdyby to neslo programovat v aplikaci, tak bych to nikdy v SMD nedelal. To by byl desnej vopruz. Jinak na naprogramovani (at uz samotne aplikace nebo eepromky s konfiguraci) pouzivam http://web.quick.cz/ruckl/biprog/biprog.html , ale da se pochopitelne pouzit cokoli. Nejjednodussi je http://www.lancos.com/prog.html (6 nebo 7 dratu z paralelniho portu primo do aplikace). Ale az to bude jakz takz podle predstav, tak tam fouknu bootloader a preporgramuje se to primo programem od Atmelu a pres seriovy port. Prave s tim se pocita uz v nove verzi tistaku.
Neúspěch je jednou z možností...
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2jkd » úte 02. čer 2009 14:33:10

ok2zar píše:Tak AVR oproti rade 51 podporuje programovani primo v aplikaci, at uz pres urcene rozhrani, nebo pres BootLoader. Kdyz kouknes na muj tistak, jsou tam dve lamaci listy se sedmi koliky. Ta blize k procesoru je prave na programovani a ta druha, u kraje tistaku, je pro pripojeni k TRXu. Kdyby to neslo programovat v aplikaci, tak bych to nikdy v SMD nedelal. To by byl desnej vopruz. Jinak na naprogramovani (at uz samotne aplikace nebo eepromky s konfiguraci) pouzivam http://web.quick.cz/ruckl/biprog/biprog.html , ale da se pochopitelne pouzit cokoli. Nejjednodussi je http://www.lancos.com/prog.html (6 nebo 7 dratu z paralelniho portu primo do aplikace). Ale az to bude jakz takz podle predstav, tak tam fouknu bootloader a preporgramuje se to primo programem od Atmelu a pres seriovy port. Prave s tim se pocita uz v nove verzi tistaku.
Fajn v pohode, puvodne jsem chtel mit dotaz na telemetrii, ale po slednuti tveho webu jsem si to radeji rozmyslel :)
Uživatelský avatar
ok2zar
Příspěvky: 22
Registrován: stř 20. kvě 2009 0:52:26
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2zar » úte 02. čer 2009 15:12:02

Panove, chce to vydrzet a vsechno bude. Jednou, az budeme bezne litat na Mesic na dovolenou, mozna bude i to...to skarede slovo :lol:
Neúspěch je jednou z možností...
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od OK1MJO » úte 02. čer 2009 16:22:59

ok2zar píše:Tak AVR oproti rade 51 podporuje programovani primo v aplikaci, at uz pres urcene rozhrani, nebo pres BootLoader. Kdyz kouknes na muj tistak, jsou tam dve lamaci listy se sedmi koliky. Ta blize k procesoru je prave na programovani a ta druha, u kraje tistaku, je pro pripojeni k TRXu. Kdyby to neslo programovat v aplikaci, tak bych to nikdy v SMD nedelal. To by byl desnej vopruz. Jinak na naprogramovani (at uz samotne aplikace nebo eepromky s konfiguraci) pouzivam http://web.quick.cz/ruckl/biprog/biprog.html , ale da se pochopitelne pouzit cokoli. Nejjednodussi je http://www.lancos.com/prog.html (6 nebo 7 dratu z paralelniho portu primo do aplikace). Ale az to bude jakz takz podle predstav, tak tam fouknu bootloader a preporgramuje se to primo programem od Atmelu a pres seriovy port. Prave s tim se pocita uz v nove verzi tistaku.

Doufam, ze to pujde programovat pres tuhle krabku co mam na dilne: http://www.ok1mjo.com/all/wifi/vf_regul ... lace_a.jpg :P
Martin
Odpovědět