AVR APRS tracker

Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2jkd » pát 05. čer 2009 13:04:57

ok2zar píše:No tak to je supr nabidka. V tom pripade je to hned prijemnejsi vyvoj. OK, v pondeli nebo utery bych poslal prachy (hod mi do mailu ucet) a objednavku, pokud se tak muzeme domluvit.

ZAR
Mas to tam.
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od OK1TEB » úte 09. čer 2009 22:44:17

ok2zar píše: ..... A druhou verzi, do ktere bych vetknul display a klavesnici. Ta se pak bude konfigurovat pres klavesnici a nebo z pocitace, pres seriak. Ale to je v tuto chvili opravdu Sci-Fi :)
Já bych to sci-fi zrušil :) . Opravdu ten display na trackeru chybí. Kdyby totiž zobrazoval zachycená data, tak by to bylo super. Jak tak jezdím s unitrackem, hooodně mě ten display chybí. Třeba i jen pro kontrolu, zda jsem v dosahu nějaké diginy. A kdyby program ještě uměl spočítat a zobrazit, jak daleko se ode mne nachází daný aprs bod, který vyslal svou pozici, nemělo by to chybu. Mám na mysli tu situaci, kdy v mé blízkosti bude jiný aprs mobilní šílenec :) a já bych se tak o něm dozvěděl. Viděl bych, zda se přibližuje či vzdaluje apod.. Hned by člověk vyvalil kukadla po dikobrazím autě plným antén :D .

Pak mě dnes, když jsem míjel sanitku dojíždějící k nehodě napadlo, že by se hodila jedna věc. Na krabičce s trackerem (nebo externě jinde) spínač, který by mžikem oka změnil vysílanou ikonu AUTO-9 na ikonu INCIDENT-13 nebo CRASH-13 nebo tak něco.

No a nakonec ta klávesnice by taky neměla chybu. Napsat message a odeslat jí z trackeru, tak to už by byla machrovinka. :o

73, Pavel
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
Uživatelský avatar
ok2zar
Příspěvky: 22
Registrován: stř 20. kvě 2009 0:52:26
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2zar » čtv 02. črc 2009 13:16:51

Takze panove, po delsi odmlce se ozyvam. Novinky zadne, ale preci jen nejaka informace....

Od telemetrickeho MX silence jsem odkoupil GPS s PS/2 konektorem. Objednaval dve, jelikoz cena za jednu je 200 a postovne pres stovku, takze vzal rovnou dve. Vrhl jsem se na zkoumani. Konektor je zapojen uplne mimo jakakoli doporuceni a standarda. I napajeni je upne jinak. Hruza. Nicmene, kdyz se rozlouskne plast prijmace, tak se nam vyjevi GPS modul v plne krase. Desticka 30x30x10 mm. Na plechovem stineni elektroniky modulu je WWW adresa tchajwanskeho vyrobce a na strankach mse si konecne stahl i datasheet. GPS sice posila data v TTL urovnich, ale ne 0/+5V ale 0/-5V, takze primo k trackeru jako nahrada za leadtek, nebo tak se pouzit neda a musi se tam zaradit nejaky jednoduchy invertor. Zajimave je, ze dle datasheetu jsou data v LVTTL urovnich, ale moje mereni to nepotvrzuji. Nez jsem to mohl vyzkouset s trackerem, tak jsem si, blbec blba, modul odpravil - omylem jsem v zapalu boje do nej pustil misto 5V ponekud vyssi napeti 12V. No nic, hold cena za ukvapenost. Zaacl jsem tedy hledat zda a za kolik se daji tyto moduly koupit. Nasel jsem hodne obchodu a ceny opravdu zacinaji na 196,- s DPH. Bohuzel nekde jsou uz vyprodane. Nakonec jsem to objednal od ABELu http://shop.abel.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=223212 a budu doufat, ze mi pozitri dojdou.

Pri testovani jsem se docela zdesil odberu, nebot to, co kdysi byvalo digitalnim ampermetrem (a jiz rok ukazuje "cosi"), ukazalo hodnotu 192 mA. V datasheetu pisi neco kolem 35 mA. No neverim ani jedne hodnote, nebot GPS modul s aktivni antenou nemuze mit takovy idealni odber a stejne tak nemuze mit ani tech 190 mA. Az prijdou dalsi moduly, tak se pokusim je neodpravit a zmerit odber multimetrem.Co je ale zasadni, tak je doba fixace. Prvni fixace trvala asi 30 sekund. Pak jsem to vypnul na minutu a po zapnuti se GPS zafixovala do 4 sekund. Nechal jsem to tedy vypnute 15 minut a opet fixace do 6 sekund. Pokud jsem delal prestavky v napajeni kolem 30 sekund, tak fixace byla do cca 1.5 sekundy.

Takovato rychlost fixace naprosto omlouva jakoukoli spotrebu, nebot se GPS da krasne vypinat a zapinat jen na par vterin, nez dojde k fixaci, odeslat udaj o poloze a zase vypnout.

Tot me zjisteni. Za 200,- se jedna o velmi zajimavy prijmac. Jeste odkaz na vyrobce http://www.canmore.com.tw/productshow.p ... inkidname=
Neúspěch je jednou z možností...
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od OK2ZO » čtv 02. črc 2009 19:21:44

Toto tema se probiralo v jinem vlaknu, mas tam i zapojeni toho konektoru.. nemusels to kuchat.. viewtopic.php?f=5&t=25&start=50
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
ok2zar
Příspěvky: 22
Registrován: stř 20. kvě 2009 0:52:26
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2zar » čtv 02. črc 2009 20:25:40

OK2ZO píše:Toto tema se probiralo v jinem vlaknu, mas tam i zapojeni toho konektoru.. nemusels to kuchat.. viewtopic.php?f=5&t=25&start=50
No ja bych to kuchl tak jako tak. :lol: Navic nikde neni napsane, ze to nebude zapojene jinak. Je to uz treti zapojeni GPS prijmace na "PS/2" konektor, ktere jsem videl...
Neúspěch je jednou z možností...
Uživatelský avatar
ok2zar
Příspěvky: 22
Registrován: stř 20. kvě 2009 0:52:26
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok2zar » čtv 23. črc 2009 9:23:44

Úspěšně odzkoušena verze "mini" http://www.mujsvet.net/ham/ham_konstruk ... iniTracker

Tímto končím ve fóru a případné zájemce o nějaké novější informace odkazuji na svůj web.
Neúspěch je jednou z možností...
Uživatelský avatar
ok1in
Příspěvky: 24
Registrován: stř 09. čer 2010 12:42:33
Jméno: Petr
Bydliště: Bratronice
Kontaktovat uživatele:

Re: AVR APRS tracker

Příspěvek od ok1in » pon 14. čer 2010 20:21:55

Tak to tu zkusím oživit, pro zájemce o jiný typ trackeru jsem našel na netu tohle:
http://garydion.com/projects/whereavr/
73! Petr - JO60XE
http://ok1in.nagano.cz
Odpovědět