W-8681

OK2EZ
Příspěvky: 2
Registrován: ned 25. říj 2009 20:14:35
Jméno: Martin

Re: W-8681

Příspěvek od OK2EZ » pon 26. říj 2009 20:26:10

Děkuji za informace.
Ozvu se jakmile rozchodím stanici v PC.

73! Martin OK2EZ, OM6EE
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: W-8681

Příspěvek od ok2slc » stř 06. led 2010 9:02:36

Ahojte,
nevíte jestli existuje nějaké řešení s touto stanicí (W-8681) aby se dala použít bez PC na APRS ?

Něco na způsob tohoto http://www.chytrybyt.cz/meteorologie/se ... gp-v2.html , ale s možností odesílání dat na aprs server.

Slávek
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: W-8681

Příspěvek od ok2ila » stř 06. led 2010 9:09:45

Já stanici nemám, ale zajímalo by mě, jestli je na USB připojena jako samostatné unikátní zařízení, nebo komunikuje via RS232 a uvnitř je nějaký RS232-USB převodník, jak to spousta levných USB zařízení má. Pak by se s tím dalo leccos vymyslet...
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: W-8681

Příspěvek od ok1djo » stř 06. led 2010 12:32:27

ok2slc píše:Ahojte,
nevíte jestli existuje nějaké řešení s touto stanicí (W-8681) aby se dala použít bez PC na APRS ?

Něco na způsob tohoto http://www.chytrybyt.cz/meteorologie/se ... gp-v2.html , ale s možností odesílání dat na aprs server.

Slávek
Tu Stribog sadu ma doma kolega z prace - jedna se o upraveny firmware (tusim Oleg, mozna i OpenWRT) a jejich proprietarni software - ten si data uklada lokalne, takze "staci" napsat skript, ktery data pretransformuje a posle na aprs server. Nevyhoda Stribogu je cena a kvalita - za ten rok, co kolega tento produkt ma, jiz dvakrat musel menit usb flash disk, na kterem ten jejich sw je (sw je vazan na usb a jen tak zkopirovat urcite nejde), stabilita take nic moc.
Druhou moznosti je vzit volne dostupny software - existuji zdrojove kody linuxove utility pro prikazovou radku, ktera precte aktualni data ze stanice - a zkompilovat jej pro router. V zasade take "trivialni" vec. Pak je mozne takova data pouzit treba s aprsd nebo diginedem - tj krom do aprs-is je posilat pres tnc + radiostanici (nebo soundmodem a usb zvukovka + radiostanice) do vzduchu.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: W-8681

Příspěvek od OK1ALX » stř 06. led 2010 17:17:32

ano, mohu potvrdit, takto bak pise DJO funguje KHL-6.
Meteostanice je tedy W8681, pro sber dat je pouzit jakysi python script a data jsou pote pomoci php kodu pretransformovana do aprs foramtu a konkretne do souboru digibcon.ini, ze ktereho si digined pri kazdem odesilani majaku cte data.

viz: http://aprs.cz/index.php?option=com_con ... d=51:wxstn
a: http://code.google.com/p/pywws/
Libor, OK1ALX
Honza5
Příspěvky: 4
Registrován: pon 01. bře 2010 22:48:01
Jméno: Radim

Re: W-8681

Příspěvek od Honza5 » pon 01. bře 2010 23:03:16

Prosím o pomoc.
Nedaří se me pořádně zavést soubory na FTP tak aby mě běžel web....http://zahorilet.sweb.cz/trends.htm
Postupoval jsem podle návodu http://sites.google.com/site/ok1bmx/rad ... ice-w-8681 ale pořad se mě to nedaří.
Nevim kde delám chybu. Zkoušel jsem různé kopírování souborů, ale asi je pořád nemam nahrané tam kde mají být na FTP.
První strana http://zahorilet.sweb.cz/ se zdá že je dobře.
Dik za pomoc
Radim Sobek
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: W-8681

Příspěvek od ok1djo » úte 02. bře 2010 15:55:12

Ahoj Radime,
predne - proc nick Honza5, jsi-li Radim? Mas-li koncesi, zmen nick na svuj volaci znak (pripadne se zaregistruj pod svym volacim znakem).

ad vystup z Cumulusu - zkousel jsi, zda se Ti skrz stranky da prochazet, mas-li je lokalne na disku? Tj otevrit web browser a namirit jej vuci disku (file:///C:/Program Files/Cumulus/webfiles - nebo kam si to uklada data) zda se Ti zobrazuje vse, co chces?
Dival jsi se na onen hosting, zda tam mas skutecne vse, jak by melo byt?
Podle vseho mas nejak rozpadle linky na tom hostingu, protoze obrazky z trendu jsou normalne dostupne:
http://zahorilet.sweb.cz/wind.png, http://zahorilet.sweb.cz/windsm.png, http://zahorilet.sweb.cz/tempsm.png atd - nemas je v podadresari images, tak jak by mely byt, ale primo v korenovem adresari - tj pravdepodobne je nejak divne nastavene umisteni slozek serveru v Cumulusu (pokud se to tam nekde konfiguruje). Podivej se primo na hosting, kam se Ti to sype - pak jsou dve moznosti - bud ohnout stranky tak, aby braly obrazky odtama kde skutecne jsou, nebo nakonfigurovat Cumulus tak, aby cpal obrazky tam kam ma.
Mimochodem, mas spravne velka / mala pismena? A take
Dále je nutné v tomto adresáři vytvořit složku /images do ní pak zkopírujeme pozadí, t.j. file picture.jpg z ..\Cumulus\webfiles
- skutecne tam ten adresar images na hostingu mas? Vsechno mas v rootu, v hlavnim adresari.
Honza5
Příspěvky: 4
Registrován: pon 01. bře 2010 22:48:01
Jméno: Radim

Re: W-8681

Příspěvek od Honza5 » úte 02. bře 2010 22:11:50

Dik
Zkoušel jsem zavest adresář image se soubory.
Grafy se již zobrazují, ale nemají svou časovou aktualnost.
Vše musím řešit přes vzdálenou plochu, protože vše je u nas na letisti. http://zahorilet.txt.cz/
Zítra to budu řešit dál co s tím. práce hodně a druhé dítě řve hlady.
Díky za pomoc
Radim
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: W-8681

Příspěvek od OK1MX » stř 03. bře 2010 9:23:49

Zkontroluj několik věcí:
1. V menu internet setting záložka file: máš zaškrtnuto "include standard file" a "include stendard images", a v dané řádce pak "Process" a "FTP"?
2. V menu internet setting zaškrtnuto "AutoUpdate"?
3. Opravdu pečlivě projít z http://sites.google.com/site/ok1bmx/rad ... ice-w-8681 odstavec "Upload na WEB" Stačí cokoli z toho udělat jinak, či opomenout a už je problém.
4. Zkontrolovat Case Sensitive problémy

Jestliže ano, pak musíš udělat troubleshooting.... a zjistit, co se děje.

Postupoval bych následovně:

1. zkontrolovat jestli jsou aktualni obrázky přítomny v ..\Cumulus\web\images
2. zapnout FTP loginning a projít ho, zda došlo k transferu obrázků na WEB,
3. Zkontrolovat, zda jsou na WEBU fyzicky obrázky k dispozici, zkušebně se podívat přes prohlížeč, zda se z daného adresáře obrázek objeví

To je tak vše, co mne na první nástřel napadá
Milan
Honza5
Příspěvky: 4
Registrován: pon 01. bře 2010 22:48:01
Jméno: Radim

Re: W-8681

Příspěvek od Honza5 » sob 06. bře 2010 20:46:24

Ahoj Milane
Kontroloval jsem všechno co jsi mě poradil, ale pořad mě to nejde.
Nejsem žadnej počitačovej odborník a rozumím tomu asi jako koza ocasu.
Zda se, že na netu jde dobře jen indexova první stranka a ostatní jsou špatně a časově opožděné???
Už mě jen napadá, že ti pošlu přístup na FTP kde se odesílají data na web a také ti pošlu přístup na muj počitač do adresáře kde je nainstalovanej cumulus.
Nevim ještě jak , ale nějak bych se revanžoval.
Jestli se na to mužes mrknout pošli mě tvuj mail.
Diky Radim
Odpovědět