OK0S a OK0BS

Odpovědět
ok1fwg
Příspěvky: 13
Registrován: úte 08. lis 2011 23:47:34
Jméno: Willi
Bydliště: JO70VA
Kontaktovat uživatele:

OK0S a OK0BS

Příspěvek od ok1fwg » stř 09. lis 2011 0:25:16

Zdravím,
tak už se snad konečně po letech ozvou oba převaděče z Pardubic, aby zaplnily tu hroznou díru na mapě. Železo je tak nějak pokupě, ještě je potřeba dopilovat anteny - UHF kvůli zábradlí na střeše posunout o cca 2m výše a to samé s VHF anténou, kde nám navíc někdo ukradl bleskojistku a poničil kabel. Jinak rádia, duplexery, kontroler - to vše je ready. Koncese je taky live, tak se těším. Jen ten provoz by mohl být větší.
Zajímalo by mě, jak je to u nás s prolinkováním převaděčů, které je v US naprosto běžné.

73, Vilda, OK1FWG
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0S a OK0BS

Příspěvek od OK1MX » stř 09. lis 2011 9:16:38

Ahoj Vildo,

dík za pozitivní info. Jelikož po dlouhém odmlčení všichni pravděpodobně zapomněli kmitočty, CTCSS a.j. bylo by dobré je doplnit do seznamu. (www.hamradio.cz > převadece > seznam OK prevadecu) Zaregistruj se tam a pak budeš mít možnost sám aktualizovat všechny informace. (jestli by se Ti nechtělo, dej vědět a můžu to tam nabouchat já či jakýkoli jiný SYSOP který je tam již registrovaný)

Co se týče linkování, tak se u nás používá zejména Echolink, ke kterému je v současné době pripojeno cca 15 převaděčů a linků v OK.

Milan
ok1fwg
Příspěvky: 13
Registrován: úte 08. lis 2011 23:47:34
Jméno: Willi
Bydliště: JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0S a OK0BS

Příspěvek od ok1fwg » stř 09. lis 2011 17:57:53

Ahoj Milane,
tak jsem oba systémy přidal do seznamu. Zatím jsou ve stavu off, protože se ještě dodělávají věci na anténách. Jakmile to bude skončeno a železo se přesune na lokalitu a spustí se to, změním jejich stav. Věřím, že tohle je asi jeden z těch aktuálních seznamů na netu, protože když jsem to tak prohlížel, tak seznamů je spousta, ale dosti se liší, což je škoda.
O Echolinku taky uvažuju, internet je v místě, malé PC mám taktéž a OK0BS-R je již registrovaný. Tak snad se to povede, ale prioritu to má zatím malou ;-)
Jsem zvědav jak to bude chodit, snad to za ta léta všechno neshnilo.

73, Vilda
Vilda, OK1FWG, (OK0S/OK0BS & OK0Q)
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0S a OK0BS

Příspěvek od OK1MX » čtv 10. lis 2011 10:23:02

Co se týče seznamu přeavděčů, tak doufejme, že toto bude aktuální a i nadále. Praxe ukázala, že není v lidských silách udržovat seznam jedním "adminem" protože když je to někdo z Moravy, nemá přehled a kontakty, do Čech, naopak pražák netuší co se děje na ostravksu. Většinou to skončí tak, že po určitou dobu za vyvinutí značného úsilí se to spustí, ale po půl roce už toho hodně neplatí.

Proto jsme po dlouhých diskusích s Martinem OK2UEC zvolili tento koncept, kde si může po registraci každý VO aktualizovat data sám, bez toho aby to muselo jít přes další osobu, navíc zaregistrovaní mohou aktualizovat stav i jiných převaděčů (když třeba SYSOP nemá internet, nebo na to zapomene) Jako velmi užitečná věc je hlídání platnosti licencí, (jak soukromých tak převaděčových, když si zvolíš že je chceš hlídat) s předstihem to pošle mailem upozornění.

Martinovi 2UEC patří velký dík... protože myslím, že to funguje velmi dobře a už je jen na lidské lenosti, když je něco špatně. Každopádně kdyby tam byla jakákoli chyba nebo neaktuálnost, je možné kontaktovat kohokoli z 39 registrovaných VO a ten může obratem zjednat nápravu.
Uživatelský avatar
ok2uec
Příspěvky: 100
Registrován: pon 24. kvě 2010 23:18:21
Jméno: Martin
Bydliště: Inferno ->JN89OD
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0S a OK0BS

Příspěvek od ok2uec » úte 15. lis 2011 10:19:56

Jak řekl Milan OK1MX, snažím se to udělat tak, aby každý OP mohl změnit parametry..

Pouze při nově vzniklém převaděči musí Administrátor s rozšířenou pravomocí (cca 6lidí) autorizovat kliknutím na 1 tlačítko v adminu danný převaděč..

Budu se snažit ještě další úpravy udělat tak, aby byla pro vás schůdná a lepší..

Přemýšlel jsem, ještě udělat kolonku, že by s vložil odkaz na tabulku připojených lidí na echolink (last TOP 10), který to generuje echolink.. ale to uvidíme jak se k tomu OP převaděčů postaví a poskytnou nějakým způsobem data....
Nikdy nemůžete vyhrát hádku s blbcem, nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0S a OK0BS

Příspěvek od OK1MX » úte 15. lis 2011 11:59:57

ok2uec píše:Jak řekl Milan OK1MX, snažím se to udělat tak, aby každý OP mohl změnit parametry..

Pouze při nově vzniklém převaděči musí Administrátor s rozšířenou pravomocí (cca 6lidí) autorizovat kliknutím na 1 tlačítko v adminu danný převaděč..

Budu se snažit ještě další úpravy udělat tak, aby byla pro vás schůdná a lepší..

Přemýšlel jsem, ještě udělat kolonku, že by s vložil odkaz na tabulku připojených lidí na echolink (last TOP 10), který to generuje echolink.. ale to uvidíme jak se k tomu OP převaděčů postaví a poskytnou nějakým způsobem data....
Nevím jak Martin, ale když je něco ke schválení, tak to obvykle do druhého dne odkliknu, když mi někdo pošle maila, tak obratem. Tato funkce je z bezpečnostních důvodů, aby to zabránilo některým méně duševně svěžím individuím si hrát a škodit.
Uživatelský avatar
ok2uec
Příspěvky: 100
Registrován: pon 24. kvě 2010 23:18:21
Jméno: Martin
Bydliště: Inferno ->JN89OD
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0S a OK0BS

Příspěvek od ok2uec » stř 16. lis 2011 8:07:05

OK1MX píše:
ok2uec píše:Jak řekl Milan OK1MX, snažím se to udělat tak, aby každý OP mohl změnit parametry..

Pouze při nově vzniklém převaděči musí Administrátor s rozšířenou pravomocí (cca 6lidí) autorizovat kliknutím na 1 tlačítko v adminu danný převaděč..

Budu se snažit ještě další úpravy udělat tak, aby byla pro vás schůdná a lepší..

Přemýšlel jsem, ještě udělat kolonku, že by s vložil odkaz na tabulku připojených lidí na echolink (last TOP 10), který to generuje echolink.. ale to uvidíme jak se k tomu OP převaděčů postaví a poskytnou nějakým způsobem data....
Nevím jak Martin, ale když je něco ke schválení, tak to obvykle do druhého dne odkliknu, když mi někdo pošle maila, tak obratem. Tato funkce je z bezpečnostních důvodů, aby to zabránilo některým méně duševně svěžím individuím si hrát a škodit.
No, já to autorizuju vždy co nejdřív, mám zasílání upozornění o registraci USER a Převaděče na mejla.
Ale, ještě uvidím, zvažuju, že bych tam nastavil, aby se to posílalo všem co maj nastavený oprávnění na Vyšší...
Nikdy nemůžete vyhrát hádku s blbcem, nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
ok1fwg
Příspěvky: 13
Registrován: úte 08. lis 2011 23:47:34
Jméno: Willi
Bydliště: JO70VA
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0S a OK0BS

Příspěvek od ok1fwg » pát 18. lis 2011 11:03:56

Pánové,
já jsem byl velmi mile překvapen, jak rychle se moje převaděče dostaly do seznamu, takže s tímhle problém rozhodně nebyl a je fajn, že si může VO editovat co tam vlastně zadá. Dobrá práce, mě se to líbí.
Vilda
Vilda, OK1FWG, (OK0S/OK0BS & OK0Q)
Uživatelský avatar
ok2uec
Příspěvky: 100
Registrován: pon 24. kvě 2010 23:18:21
Jméno: Martin
Bydliště: Inferno ->JN89OD
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0S a OK0BS

Příspěvek od ok2uec » úte 22. lis 2011 7:57:21

ok1fwg píše:Pánové,
já jsem byl velmi mile překvapen, jak rychle se moje převaděče dostaly do seznamu, takže s tímhle problém rozhodně nebyl a je fajn, že si může VO editovat co tam vlastně zadá. Dobrá práce, mě se to líbí.
Vilda

A to přijde v další verzy po maturitě trošku větší změna.. bude tam toho víc a pěknější, a exportů taky víc ..
Nikdy nemůžete vyhrát hádku s blbcem, nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
Odpovědět