OK0BEZ

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

OK0BEZ

Příspěvekod OK1MJO » ned 10. kvě 2009 23:28:48

Vzhledem k ruseni (pravdepodobne od Ufouna) na vstupu prevadece jsem byl nucen vypnout aktivaci prevadece pouze nosnou.
Takze dal funguje pouze s pouzitim subtonu 88.5Hz (je i na vystupu, kdyz nekdo zaklicuje prevadec/echolink).

Jelikoz me "blbe" zdravi neumoznuje blbnout na strese, tak to chvilku potrva nez problem odstranim.

Martin OK1MJO

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Aktualita na OK0BEZ a APRS 24072009

Příspěvekod OK1MJO » pát 24. črc 2009 2:58:02

Ahoj.
Tak jsem vcera na soustroji OK0BEZ nainstaloval hw router od Netgeara a soucasne jsem z PC odinstaloval firewall ZoneAlarm.
Muzu rict, ze to najednou ozilo :P .
Prve to bylo (pohyb na plose, pripojovani a ruzne nastavovani) dost line a byl problem se ZoneAlarm, kterej nehtel pouste zpetny kanal portu 14580, takze pripojeni OK1OEM-1 do inet site byla otazka nahody.
Ted vsechny facha na prvni zapojeni a nedockave cekam na Foxe od Paji OK1PJV.

Jen pro info, je tam P1/200MHz s 48MB RAM (FDD, HDD 2GB, nove instalovanej treti COM port...deska ma jak PCI, tak ISA...takze to slo do ISA) a Win98SE.
Problem byl, ze onen ZoneAlarm zabiral drtivou vetsinu mista v RAM a taky drtivou vetsinu procesu CPU.
Takze kdyz se obcas nektery z Vas pripojil pres Echolink, tak si mohl vsimnout "zakoktani" nebo "zapomeni" nekterych pismen z "robo"-hlasek tohoto softu.
A taky se stavalo, ze se PC "kousl", takze jsem byl pred nejaky casem nucen doplnit napajeci petipes tydenim casovym spinacem (vypadne to asi na 20 minut v pondeli rano nekde okolo 4-5h). Coz sice neni optimalni, ale az budou koruny, tak bych rad system doplnil GSM resetatorem.
Ale i tak, predpokladam, ze se to ted kousat nebude diky odinstalaci ZoneAlarmu.
Konec koncu i web prace pres pristup do APRS je ted "sviznejsi" : http://echolink.elhamobil.cz:8084

A jeste jedna mila vec, nainstaloval jsem tam on-line UPS...AKU je z auta, takze tech 10-12h by to melo vydrzet....kdyz by prislo na pretres "ARES".

73! Martin

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

update 03102009

Příspěvekod OK1MJO » sob 03. říj 2009 20:07:46


Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Zatec umrel

Příspěvekod OK1MJO » stř 07. říj 2009 20:51:54


Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: OK0BEZ

Příspěvekod OK1MJO » pát 20. lis 2009 18:44:36

OK1MJO píše:Vzhledem k ruseni (pravdepodobne od Ufouna) na vstupu prevadece jsem byl nucen vypnout aktivaci prevadece pouze nosnou.
Takze dal funguje pouze s pouzitim subtonu 88.5Hz (je i na vystupu, kdyz nekdo zaklicuje prevadec/echolink).

Jelikoz me "blbe" zdravi neumoznuje blbnout na strese, tak to chvilku potrva nez problem odstranim.

Martin OK1MJO
Tak jsem na 90% zjistil pricinu ruseni.
http://www.czfree.net/forum/showthread. ... post219764

OK1MX
Příspěvky: 1076
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0BEZ

Příspěvekod OK1MX » pát 20. lis 2009 21:08:08

Jediný způsob je varianta c) řešil jsem to také a ty zdroje se odrušit nedají a leze to z nich jak po DC výstupu, tak po 240V straně tak vzduchem. Dokáže to celkem spolehlivě zarušit i televizi... dělá to takové ty "rybičky" (bílé tečky v obraze)

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

docasne odpojeni OK0BEZ

Příspěvekod OK1MJO » čtv 10. čer 2010 14:47:10

Ahoj, dnes odpojim docasne rpt v Zatci OK0BEZ.
Duvod: svoz prevadece ke me na dilnu a zprovozneni PC Geoda s Echolinkem a duplexerem pro APRS OK1OEM-1 a to vse odladit.
Dale proto, protoze potrebuji prazdnou plechovou skrin na kote prevadece, protoze do ni tata bude montovat jiz vyrobenou policku na klic.
Az budou obe akce dokoncene a odladene, tak bych rad v pristim tydnu vse nastehoval nazpatek, takze od te doby opet pojede OK0BEZ i s Echolinkem.
A jelikoz uz bude pripraven volny koaxial s PL259 pro pasmo 2m napojeny do duplexeru, tak nasledny krok bude rozchozeni APRS DIGI/IGATE OK1OEM-1 v Zatci.

Chtel jsem pouzit pro APRS call OK0BEZ-1, ale bohuzel povolovaci podminky (overeno na CTU) neumoznuji pouzit licenci pro prevadec tez pro APRS radiobod, kvuli tomu, ze licence pro prevadec je dana pouze pro pevne dane kmitocty napsane v licenci (v mem pripade jsou to 2 kmitocty...TX a RX).
Toto pisu proto, protoze se objevil "nesvar" nesplnujici vyhlasku .... nekteri sysopove APRS DIGI/IGATE pouzili call sveho prevadece (VO daneho prevadece je stejny jako VO+provozovatel APRS radiobodu), dejte si na to pozor a opravte si tento nesvar.
73! Martin OK1MJO

OK2ZO
Příspěvky: 480
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0BEZ

Příspěvekod OK2ZO » čtv 10. čer 2010 15:10:56

Da se vsak nechat doplnit do koncese prevadece dalsi kmitocet..
Nechapu, proc stouras bosou nohou do vosiho hnizda? To miluju... :roll:
OK2ZO Libor/Adamov

ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0BEZ

Příspěvekod ok2xdu » čtv 10. čer 2010 16:32:41

2 OK1MJO : :shock: :? :roll:

OK1MX
Příspěvky: 1076
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0BEZ

Příspěvekod OK1MX » čtv 10. čer 2010 18:54:42

to MJO: jelikož píšeš stejné texty do více fór moje reakce je zde: viewtopic.php?f=4&t=143&p=3817&hilit=ok1mjo#p3817


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti