OK0BEZ

Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 544
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: docasne odpojeni OK0BEZ

Příspěvekod OK1ALX » čtv 10. čer 2010 20:55:11

OK1MJO píše:Chtel jsem pouzit pro APRS call OK0BEZ-1, ale bohuzel povolovaci podminky (overeno na CTU) neumoznuji pouzit licenci pro prevadec tez pro APRS radiobod, kvuli tomu, ze licence pro prevadec je dana pouze pro pevne dane kmitocty napsane v licenci (v mem pripade jsou to 2 kmitocty...TX a RX).
Toto pisu proto, protoze se objevil "nesvar" nesplnujici vyhlasku .... nekteri sysopove APRS DIGI/IGATE pouzili call sveho prevadece (VO daneho prevadece je stejny jako VO+provozovatel APRS radiobodu), dejte si na to pozor a opravte si tento nesvar.
73! Martin OK1MJO
Diky za Tvoji "angazovanost" ..... :cry:
Libor, OK1ALX

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: OK0BEZ

Příspěvekod OK1MJO » pát 11. čer 2010 1:30:50

Neni zac.

ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: OK0BEZ

Příspěvekod ok1lpd » sob 12. čer 2010 7:20:48

...to se mi snad zdá :cry: To si snad Martine děláš srandu, ne? To už tady jednou bylo, ale s převaděči, taky to dopadlo jak sedláci u Chlumce. Taky do toho začal někdo šťourat ohledně cen nájmů. A víme, jak to dopadlo. Alespoň číst příspěvky, aby jsme se vyvarovali kroků do pr...M.

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

OK0BEZ opet funkcni

Příspěvekod OK1MJO » pon 21. čer 2010 20:58:00

Ahoj, prave jsem prisel z koty kde je RPT umisten.
Zatecky prevadec OK0BEZ jsem za pomoci OK1PJV a OK7RB spustil vcetne funkcniho Echolinku (206989).
Echolink nebezel temer 9 mesicu (crash 10/2009).

Pokud se mi podari sehnat 2m mobil TRX (pokud mozno neco jako SY-550 nebo Dragon DR-130) za "duchodcovskou" cenu, tak rozbehame s Ludkem OK7RB jeste APRS OK1OEM-1 DIGI+IGATE do teze anteny (Diamond X-510N), jelikoz tam mam cross-band duplexer Diamond MX-72N.
Bohuzel 2m rucka Albrecht moc dobre nefunguje.

73! Martin OK1MJO

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: OK0BEZ

Příspěvekod OK1MJO » čtv 24. čer 2010 7:13:37

Aktualni foto (foceno z tatovo N70) je zde:
http://www.ok0bez.com/files/OK0BEZ_phot ... _PC_Geode/

73! Martin

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

OK0BEZ 09112010

Příspěvekod OK1MJO » úte 09. lis 2010 8:13:29

Ahoj lidicky.
Vyskytli se nejake zavady na samotnem prevadeci, vice infa zde: http://www.cbradio.cz/forum/read.php?28,95821,100855

Co se tyce APRS, tak odpoved je zde: viewtopic.php?p=4489#p4489
Ted cekam na TNC2 by OK2PAD od Paji OK1PJV, mozna se to potom rozebehne uz natrvalo bez problemu a GESacky TNC si ponecham na hrani.

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: OK0BEZ

Příspěvekod OK1MJO » stř 17. lis 2010 19:41:34

PC Echolink mam doma, potrebuje opravit.
Nainstaluji ho zpet, az na QTH opet pobezi vytah (je tam rekonstrukce vytahu).
Bohuzel, zdravotni stav mi neumoznuje vybehnout 7 pater.

APRS... TNC2 od Paji mam doma, az mi bude lepe, tak ho otevru a prekontroluji, jestli pujde napajet z centralniho zdroje.

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Aktualizace k 2.12.2010

Příspěvekod OK1MJO » čtv 02. pro 2010 12:32:15

Ahoj.
Vcera vecer jsem zasel na QTH a nainstaloval jsem TNC2-OK2PAD (http://www.uloz.to/6757232/tnc2-ok2pad-zip ... az mi zvysej web prostor, tak to ulozim ke me ... http://www.ok0bez.com/files/aprs/TNC2_O ... -TNC2-PMS/).
A chodi to.
Obaval jsem se, ze bude v modulaci brum 50Hz, jelikoz toto TNC ma zdroj 230Vac v sobe (vnitrni vystupy jsou kladne i zaporne napeti, protoze v nem neni TCM3105 apod, ale jen operacni zesilovace a hromada 74xx/4xxx , dokonce i Z80 neni od Zilogu, ale jeste ULN z NDR, vcetne SCC obvodu) a tak jsem se domnival, ze plovouci zem bude delat zle. Kdyz jsem tam mel GC12AX, tak jsem vse napajel z centralniho zdroje (13.8Vdc/12A...napaji RPT, APRS TRX, WRAP a drive i TNC GC12AX) kde je GND spolecna.
No a svete div se.....chodi to bez problemu.
Opravil jsem i PC s Echolinkem a nainstaloval jsem tento PC spolu s tim TNC, bohuzel po zapnuti opet PC nejede i kdyz jsem ho doma opravoval (nejake knihovny v W98SE pri blbym rebootu).
Takze me ceka jeste prace.

To vsak neni to nejhorsi.
Skrin mam ve vytahove strojovne pred kleci a pred 2 tydny zacla rekonstrukce vytahu, takze jsem vcera musel vyslapat 8 pater pesky (v mem stavu....beru morfium...onkolog...invalida) a male jsem padnul, kdyz jsem otevrel poklop do strojovny.
Nejaka svine mi otevrela skrin a prestrihala UTP privodni WAN kabel a napajeci kabel k WRAPU.
Zajimave bylo, ze se to nekdo pokus opravit, ale temer zbytecne.
UTP kabel jde jen 5 cm po vrsek skrine, takze ted je tam nouzove switchrouter zavesen za 5cm UTP kabelu co jde do skrine a napajeci kabel k WRAPu mel kratas. Nekdo strihl kabel u napajeciho konektoru (klasickej kulatej s dutinkou 2.1mm) a pokus se to opravit tak, ze bez letovani oholil oba fousy pod napetim (mohl vyhoret i prevadec) a protahl licny skrz ocka a zatocil licny, aby nejak drzely a nejak prenaseli elektriku do WRAPU.
Bohuzel se jim to moc nepovedlo, protoze ten napajeci konektor "zkratili" tim, ze prevlecny plas na konektor, ktery se zasroubovava dotahli HODNE a diky tomu nesel celej zasunout do konektoru ve WRAPU. Opatrne jsem to namacknul a tak se to rozjelo....do skrine se nesmi tuknout jinak to vypadne a nepujde APRS (napajeni WRAPU). Jak jsem hybal s WRAPem a dotykal se vedle polozene TRX APRS IC-1010, tak litali jiskry.
Ty volne oholene draty od napajeciho konektoru k WRAPu se totiz ruzne dotykaly kostry a plusu.
Delal jsem na tom hodinu v zime a nadaval jsem na toho zmetka co to udelal.

Ma indicie je to, ze prevadec po pipnuti DTMF ##8 rekne pocet vypadku elektriny. A asi pred 5 dny mi to zacalo rikat, ze tam byl vypadek (napajeni beru od naseho ISP, kabel nema konektory, takze ho vytahari ci nekala konkurence naseho ISP nemohli rozpojit...jedine pokud otevreli skrinku a vypli napajeni v ni ; co si budem nalhavat...ta skrin je bezne elektrikarska zamykaci skrin pro ktere jsou jen 3 typy klicu a kazdej elektrikar od toho ma klice).
Poptaval jsem se dnes u naseho ISP u ktereho tam jsem a kluci mi rekli, ze tam 3 tydny nebyli (tudiz to nebyli oni), ale ze pred 6 dny ti elektrikari vyrazili patni pojistky pro panelak a tak tam nesel par hodin proud a museli natahnout nove kabely od silove elektriky v rozvodu baraku. A jelikoz delali nove kabely a rozvody i ve strojovne, tak je mozne, ze pritom otevreli mou skrinku a mysleli si, ze to nejak patri k vytahu (znate to...firma kde je sef CZ elektrikar a zbytek ukrajinci co nevi jak vypada koaxial/UTP a silovej napajeci kabel) a jali se strihat kabely. A pravdepodobne kdyz to sel prekontrolovat CZ sef, tak to honem rychle "opravil"....bohuzel spatne, udelal skodu.

Takze jsem se se sefem toho naseho ISP domluvil a pristi tyden bychom tam meli vylezt s jejich technikem a budem natahovat nove kabely a soucasne budu opravovat veci ve skrini ...cili PC prevadece, UTP kabel, napajeci privodni kabel 230Vac, napajeci kabel do WRAPa.
Chtel bych, aby APRS i RPT jelo jeste pred Vanocema.

Zatim jede v nouzovem stavu APRS, Ludek OK7RB to bude dalkove doladovat, aby to chodilo jak ma. A jeste budu muset zaplatit Pajovi OK1PJV za to TNC2-OK2PAD.

Takhle to vypadalo, pred reinstalaci toho noveho TNC2-OK2PAD a pred zasahem "zmetka".
http://www.ok0bez.com/files/OK0BEZ_phot ... 0-1539.jpg
http://www.ok0bez.com/files/OK0BEZ_phot ... 0-1541.jpg

Info o APRS OK1OEM-1 je zde: viewtopic.php?p=4567#p4567


73! Martin

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: OK0BEZ

Příspěvekod OK1MJO » stř 19. led 2011 9:07:23

Ahoj.
Podarilo se mi na zacatku ledna dosourat na kotu OK0BEZ.
Echolink jsem opravil a zdarne bezi.

Ted uz jen to zdravi.

73! Martin

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

OK0BEZ aktualizace k 13.2.2011

Příspěvekod OK1MJO » ned 13. úno 2011 6:52:04

Ahojky.
Upravil jsem na zadost nekolika lidi vstupni webovou stranku http://www.ok0bez.com.
Predevsim se jedna o hlasky Blanky OK1DIS do vzduchu po zadani DTMF prikazu ##neco.
Par lidi mi napsalo, ze nemaj v "air" dosahu HIP2000 s hlasovym modulem a pres inet (Echolink) tyto hlasky slyset nejsou.

73! Martin


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti