VX-8DE - pár dotazů

Odpovědět
ok2ga
Příspěvky: 16
Registrován: pát 19. čer 2009 22:36:23
Jméno: Stepan
Bydliště: Brno

VX-8DE - pár dotazů

Příspěvek od ok2ga » úte 16. dub 2013 10:07:15

Poridil jsem VX-8DE a uvital bych par rad (na APRS jsem novacek, GPS modul zatim nemam, funkcni SW mam):
- jak nastavit APRS, aby mi prijimal okolni stanice (polohu), WX, zpravy atd.. (digi path mam wide1-1, wide 2-2)
- da se nastavit knoflik DIAL misto hlasitosti na kmitocet? mne to funguje jen pres tlacitko FW (krok 1 MHz)
- umi provoz APRS na pozadi, tedy jako rekneme treti prijimac?
Diky Stepan
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: VX-8DE - pár dotazů

Příspěvek od ok1djo » stř 17. dub 2013 14:46:54

Ahoj, VX8ku nemam, ale pohledem do manualu:
- pro prijem aprs neni gps modul nutny. v menu si nastav svou CALL, symbol a pozici (mackej MENU nez se objevi "STATION LIST", potom stiskni a drz MENU jednu sekundu, dostanes se do menu pro nastaveni. Vic napovi stranka 80 manualu. Rychlost APRS je 1200, frekvence 144.800MHz. APRS je mozne mit jen na B pasmu, je dobre mit vypnuty battery saver. Komplet prehled moznych nastaveni aprs je na strane 161 manualu)
- knoflik DIAL bez zadnych jinych tlacitek meni zvolenou frekvenci po definovanych krocich, po stisku FW skace po 1MHz
- mozna pres dual watch, tj frekvenci s APRS stridat s hovorovym kanalem, samozrejme pri prijmu hovoru na hovorovem nebude poslouchat na APRS a aby bylo neco slyset, musel bys poslouchat i APRS ramce, kdyz je stanice zrovna na APRS frekvenci, pripadne kombinovat s CTCSS. Stanice ma prijimace jen dva, ne tri.
Naposledy upravil(a) ok1djo dne pát 19. dub 2013 22:11:10, celkem upraveno 1 x.
ok2ga
Příspěvky: 16
Registrován: pát 19. čer 2009 22:36:23
Jméno: Stepan
Bydliště: Brno

Re: VX-8DE - pár dotazů

Příspěvek od ok2ga » čtv 18. dub 2013 14:40:14

Cituji: - knoflik DIAL bez zadnych jinych tlacitek meni zvolenou frekvenci po definovanych krocich, po stisku FW skace po 1MHz

Prave, ze u mne ne. Bez jinych tlacitek meni hlasitost :-(
Neni nekde nejaka volba pro nastaveni funkce knofliku DIAL? Diky Stepan
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: VX-8DE - pár dotazů

Příspěvek od ok1djo » čtv 18. dub 2013 23:34:37

FW + VOL by melo prepinat mezi hlasitosti a lazenim.
ok2ga
Příspěvky: 16
Registrován: pát 19. čer 2009 22:36:23
Jméno: Stepan
Bydliště: Brno

Re: VX-8DE - pár dotazů

Příspěvek od ok2ga » pát 19. dub 2013 10:01:33

ok1djo píše:FW + VOL by melo prepinat mezi hlasitosti a lazenim.
to ano, ale ja bych rad jako zakladni funkci ladeni (bez FW)..
podle manualu to ma jit..
ok1djo
Příspěvky: 142
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: VX-8DE - pár dotazů

Příspěvek od ok1djo » pát 19. dub 2013 22:09:40

vsak ano :). FW + VOL ma podle manualu prepinat mezi modem DIAL tocitka. V jednom stavu meni primo hlasitost, v druhem frekvenci a hlasitost jen se stiskem VOL. V manualu je to takto popsane.
ok2ga
Příspěvky: 16
Registrován: pát 19. čer 2009 22:36:23
Jméno: Stepan
Bydliště: Brno

Re: VX-8DE - pár dotazů

Příspěvek od ok2ga » sob 20. dub 2013 13:29:05

uz jsem to vyzkousel a funguje to, diky vsem :-)
Odpovědět