součástky, osazení, oživení

Odpovědět
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK1MX » úte 21. dub 2009 10:42:09

Tišťák mám v ruce, vypadá velmi dobře. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nebudete dělat objednávku na součástky třeba v GM. Bylo by možná fain partlist dát do palcu, případně jestli by se toho někdo ujmul, objednat to v GM několikrát s různými dodacími adresami.
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok2jkd » úte 21. dub 2009 12:57:39

OK1MX píše:Tišťák mám v ruce, vypadá velmi dobře. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nebudete dělat objednávku na součástky třeba v GM. Bylo by možná fain partlist dát do palcu, případně jestli by se toho někdo ujmul, objednat to v GM několikrát s různými dodacími adresami.
Nez to objednavat v GM na ruzne adresy, to uz je lepsi at to nekdo koupi jako N x sada soucastek a pak to rozesle?
Napr. ja treba chodim na odpory a kondy do ges a beru to rovnou po 10ks z kazde hodnoty. Kdyz se to kupuje po kusech vyjde te odpor na 1,-, kdyz jich kupis 10ks vyjde te 10ks na 3,9kc.
V gme jich musis kupit 100ks abys mel 1ks za 0,66kc
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » čtv 23. dub 2009 8:04:48

Tak vse osazeno, nicmene je to mrtvy.. SS napeti zdaji se byt v poradku, mam podezreni, ze nekmita oscilator, nicmene to nemuzu nyni overit. Chybi mi vybaveni.. :-(
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » čtv 23. dub 2009 8:24:32

Tak vzapeti problem odhalen. Na spoji byl zrejme u vyvodu 16 nedoleptany vystupek. Opticky vypadal nepropojeny, nicmene po jeho proskrabnuti se to najednou rozjelo. SS napeti puvodne na vyv. 15 +5V, 16 0V. Nyni na obou vyvodech cca 2,2V a vse bezi..
Naposledy upravil(a) OK2ZO dne pát 24. dub 2009 13:33:11, celkem upraveno 2 x.
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » pát 24. dub 2009 11:39:39

Pri pripojeni k profi radiu (motorola, simoco) jsem narazil na problem spatneho dekodovani. Vlezl jsem do googlu a hle, spousta uprav na puvodni zapojeni dle WB8WGA se nabizelo. v mem pripade pomohlo na vstup nf dat misto 100n, 1n kond. jeste zkusim feedback do komparatoru, jak najdu 10M odpor. Viz http://www.happy.geek.nz/zl3ame/tnc.html
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » pát 24. dub 2009 13:31:48

Dalsi poznatek z provozu: Mam nastaven myalias na WIDE1-1, mycall na OK0BH-2. Prijde paket z mobilni stanice s cestou WIDE1-1, WIDE2-2. Na terminalu se zobrazi odpoved OK0BH-2*,WIDE2-2 - coz by melo byt v poradku, ale z VF cesty prijmu WIDE1-1*, WIDE2-2. Ze by nejaky BUG v software?
OK2ZO Libor/Adamov
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK1MX » pát 24. dub 2009 13:39:19

OK2ZO píše:Dalsi poznatek z provozu: Mam nastaven myalias na WIDE1-1, mycall na OK0BH-2. Prijde paket z mobilni stanice s cestou WIDE1-1, WIDE2-2. Na terminalu se zobrazi odpoved OK0BH-2*,WIDE2-2 - coz by melo byt v poradku, ale z VF cesty prijmu WIDE1-1*, WIDE2-2. Ze by nejaky BUG v software?
Jestli to na Terminálu ukazuje správně, pak si myslím, že je to BUG.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » pát 24. dub 2009 15:02:33

OK1MX píše:
OK2ZO píše:Dalsi poznatek z provozu: Mam nastaven myalias na WIDE1-1, mycall na OK0BH-2. Prijde paket z mobilni stanice s cestou WIDE1-1, WIDE2-2. Na terminalu se zobrazi odpoved OK0BH-2*,WIDE2-2 - coz by melo byt v poradku, ale z VF cesty prijmu WIDE1-1*, WIDE2-2. Ze by nejaky BUG v software?
Jestli to na Terminálu ukazuje správně, pak si myslím, že je to BUG.
Chyba na me strane, nevsiml sem si, ze mam v ui-view zaply digipeater, ale vyply alias substitution. Takze jsem nezachytil paket z OK0BH-2, ale snazil se vysilat vlastni. Nicmene mam jen RX.. Ale v monitoru se to samozrejme ukazalo.. :oops:
OK2ZO Libor/Adamov
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok2ila » sob 25. dub 2009 7:38:41

OK2ZO píše:Pri pripojeni k profi radiu (motorola, simoco) jsem narazil na problem spatneho dekodovani. Vlezl jsem do googlu a hle, spousta uprav na puvodni zapojeni dle WB8WGA se nabizelo. v mem pripade pomohlo na vstup nf dat misto 100n, 1n kond. jeste zkusim feedback do komparatoru, jak najdu 10M odpor. Viz http://www.happy.geek.nz/zl3ame/tnc.html
Já jsem asi trochu slepý :), ale nikde jsem nenašel v tom odkazu popis změny toho vazebního kondu ze 100n na 1n a ten feedback. Docela by mě to zajímalo, protože s tím čtením mám celkem problém a vyzkoušel jsem už všechno možné...
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » sob 25. dub 2009 10:58:42

The modifications to WB8WGA's original design are:
MAX232 replaced with buffer transistors
There is a 1nF cap on the audio input
There is a feedback circuit on the comparator
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět