součástky, osazení, oživení

Odpovědět
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » úte 12. kvě 2009 21:48:03

ok2ila píše: Bohužel mé nadšení trochu ochablo, když jsem zjistil, že pro změnu OK2ULQ-2 absolutně nečte nic ode mě. Takže zase znova - zdvih je celkem OK, orientačně je modulace normální, výkon do antény jde, na stole mi druhý TRX čte pakety normálně, s TXD jsem se taky vyblbnul. A jsem opět v koncích...
Tak to sem dopadl stejne.. Akorat problem je v radiu - PA je v tahu.. Mistne sem to nepoznal, signal jak noha.. Ale o par set metru dal - nula..
OK2ZO Libor/Adamov
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok2slc » pon 01. čer 2009 13:07:06

Takže se mi povedlo dát toho mého FoxDigi dohromady a naštěstí fungoval na první zapojení. Co se příjmu týče je o něco horší než modem s TCM3105 který považuji za jakýsi etalon mezi AFSK modemy na 1k2. Používám to spolu s TM241E a výstup z TRXu beru přímo z mikrofonního konektoru kde je cca 200mV. Zelená LED svítí i na šum.
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1lpd » stř 03. čer 2009 13:20:48

Ahoj, tak se mi to povedlo také spustit...Použil jsem GM300, ale ať jsem měnil koďany na vstupu či přivedl přes 10MOhm rezistor napětí 5V, tak příjem nic moc. Je ale fakt, že zmenšením kondu se příjem zlepšil, ale nebylo to ono... tak jsem na vstup Fox Digi dal přímo výstup z repra stanice a přes hyper terminál sledoval, jak se data dekódují....Nastavením hlasitosti jsme našli nejlepší úroveň....73! Michal
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok2jkd » stř 03. čer 2009 14:21:59

ok1lpd píše:Ahoj, tak se mi to povedlo také spustit...Použil jsem GM300, ale ať jsem měnil koďany na vstupu či přivedl přes 10MOhm rezistor napětí 5V, tak příjem nic moc. Je ale fakt, že zmenšením kondu se příjem zlepšil, ale nebylo to ono... tak jsem na vstup Fox Digi dal přímo výstup z repra stanice a přes hyper terminál sledoval, jak se data dekódují....Nastavením hlasitosti jsme našli nejlepší úroveň....73! Michal
hmm...napr. u me to nejlepe dekoduje kdyz mam hlasitost na plne kule.
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1lpd » stř 03. čer 2009 15:54:14

je to divný...my jsme to dali mezi půlkou a třičtvrtě...
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok2jkd » stř 03. čer 2009 16:01:03

ok1lpd píše:je to divný...my jsme to dali mezi půlkou a třičtvrtě...
:) To zalezi jak kere radio, 100 radii, 100 nf koncu. To sem napsal jen tak.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » stř 03. čer 2009 16:22:21

ok1lpd píše:Ahoj, tak se mi to povedlo také spustit...Použil jsem GM300, ale ať jsem měnil koďany na vstupu či přivedl přes 10MOhm rezistor napětí 5V, tak příjem nic moc. Je ale fakt, že zmenšením kondu se příjem zlepšil, ale nebylo to ono... tak jsem na vstup Fox Digi dal přímo výstup z repra stanice a přes hyper terminál sledoval, jak se data dekódují....Nastavením hlasitosti jsme našli nejlepší úroveň....73! Michal
Mrkni se do te motorky, jak mas nastavene jumpery..
viz http://www.repeater-builder.com/maxtrac ... umpers.jpg
Jeden jumper JU551 je FLAT out na pin 11 , ale pozor! unmuted! Foxdigi potrebuje mit zasqelchovany, jinak necte ze sumu - chybi mu DCD.. (permanentne sviti zel. led). Ja ted nastavil jeste JU601 jeste na B i kdyz to nebyl tak velky rozdil. Mimo jine jsem trosku dotahl MF a uz to cte i mou motorolu z auta.. Asi se v tom taky nekdo predtim prochazel..
OK2ZO Libor/Adamov
ok1lpd
Příspěvky: 110
Registrován: stř 18. bře 2009 14:04:12
Bydliště: Černošice-JN79DW
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1lpd » stř 03. čer 2009 19:14:16

Ahoj Libore, pin 11 je jasný...pod SQ taky..Problém byl, že ta zelená dioda prostě někdy zůstala viset(svítit) i když tam žádný signál nebyl...Bylo to podle toho, slabé modulace byly OK, ale silnější ji rozvítily trochu více a pak zůstala svítit do dalšího signálu, v to byl celý problém...těď zel. LED maká dle mých představ a hlavně to dobře čte..to ani tady kenwood TM-V7 nečetl tak dobře(když jsme na to koukali se Standou ok1ife, asi 3 pakety z 35 neprošli, neobjevily se v hyper. term....Skončil jsem u kondu 2n2...Jinak děkuji Libore za instruktáž, možná by nebylo od věci, trochu to tu popsat, jak na to...lidi všemu úplně nerozumí...Díky 73! Michal

P.S.: čte to i velmi silné signály, auto cca 8m od věže, u Kenwooda ani ťuk....
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK1MJO » stř 03. čer 2009 20:32:19

Ahoj, na ten SQL.... nepomohlo by tohle?

Obrázek
Obrázek

Obsah PICu: http://www.ha5ob.ham.hu/dcd12a.obj

Jinak vse je na: http://www.ha5ob.ham.hu/ddcd_e.htm


Schemata modemu a TNC jsou tez na Pajovo strance:
http://www.cbradio.cz/doc/_Other/PR%20modem

73! Martin
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od OK2ZO » stř 03. čer 2009 21:15:38

ok1lpd píše:Ahoj Libore, pin 11 je jasný...pod SQ taky..Problém byl, že ta zelená dioda prostě někdy zůstala viset(svítit) i když tam žádný signál nebyl...Bylo to podle toho, slabé modulace byly OK, ale silnější ji rozvítily trochu více a pak zůstala svítit do dalšího signálu, v to byl celý problém...těď zel. LED maká dle mých představ a hlavně to dobře čte..to ani tady kenwood TM-V7 nečetl tak dobře(když jsme na to koukali se Standou ok1ife, asi 3 pakety z 35 neprošli, neobjevily se v hyper. term....Skončil jsem u kondu 2n2...Jinak děkuji Libore za instruktáž, možná by nebylo od věci, trochu to tu popsat, jak na to...lidi všemu úplně nerozumí...Díky 73! Michal

P.S.: čte to i velmi silné signály, auto cca 8m od věže, u Kenwooda ani ťuk....
to me prave sedi na ten jumper.. Dival ses do radia, jak je nastaveny?
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět