Stránka 5 z 9

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 7:03:05
od ok1lpd
Ahoj, už to běží na věži 4 den, klíče jsem vrátil, zatím to tak nechám, když to jede...Pokud se to nějak zhorší nebo vysype, tak to ještě zkusím s tím jumperem...Díky za info..M.

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 7:16:53
od ok2ila
Já jsem to, ja už jsem psal, testoval s tím Bendixem a po zapojení za ten diskriminátor to čte perfektně. Rozhodně to nepotřebuje SQ (DCD) - jen se člověk musí smířit s tím, že trvale svítí ta LEDka. To občasné přetrvávání jejího svitu jsem měl taky, když jsem to zkoušel u FT-847, která má skvelčovaný výstup a dal jsem tam ten 10M odpor. Bez něj to je bez problémů.
Já jsem se tomu teď chvíli nevěnoval, ale mám problém, že moji FOXDIXI prostě nepřečte OK2ULQ-2 a vůbec nevím proč. Na stole je vše OK, úroveň bez problémů...

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 8:21:22
od OK2ZO
No, netvrdim, ze to tak neni, ale u me to bez sqelche neprecte ani prd.. :-( Je fakt, ze treba TCM taky brala lip z sumu a DCD nemela. Ten jumper je bud bez deemfaze ale se sumem anebo s deemfazi squelchovany.. U me zrovna to s kondem 1n5 cte docela dobre s tou druhou variantou, ale nekomu to muze cist dobre naopak.. Jeste muzu zkusit vratit tam 100n a zkusit tu prvni variantu. To sem myslim jeste nezkusil.. Jinak obecne motorky povazuji za nejhorsi radia, co clovek muze splasit (mysleno v profi kategorii). Jinak se Simocem to cetlo jak z praku, bohuzel zase nevysila (neco v PA).

Jinak s tim vysilacem.. Zkus se mrknout, jestli neni prebuzeny, jestli vubec dava vykon. Ten muj PA prave vysilal, lokalne signal v pohode, ale 1km od nej uz ani stopa. Wmtr sem nemel, tak sem meril akorat proud PA - ten tekl. Takze muze byt v haji PIN dioda nebo vlastni PA tranzistor? Stejnosmerne dioda i tranz. jsou O.K. Z jedne motorky mi lezl taky pekny brajgl.. Koukal jsem na to v AGWPE v soundcard tuning aid.. Zkus se na to podivat, jestli tam nejsou nejaky harmoniky..

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 8:43:16
od ok2slc
S tím squelschem mám zkušenosti takové, že FoxDigi čte bezproblémů ze šumu, sám to takto provozuji a "no problem". Jen mám takový pocit, že při otevřeném squelschi má o něco vyšší chybovost při příjmu. Jakoby chvílemi nestíhal z neustálého dekódování šumu. Na druhou stranu zase stanice s kratkým TXD nestihnou ten squelsch otevřít, takže to zase nevezme. Ale je to jen můj subjektivní pocit. Jinak si nejsem jistej, ale většina modemů používala DCD jen na detekci přítomnosti užitečného signálu v případě potřeby TX a ne, že by tímto způsobem nějak "chránila" vstup před zahlcováním neužitečným signálem. Takto fungoval i legendární BayCom kde se DCD dělalo buď softwarově nebo jen pomocí squelsche. Opravdu jediné co mi na něm FoxDigi vadí, že nemá DCD a proto je spíše určen pro místa, kde tolik nevadí kolize při TX. Neumím si ho moc představit na nějakém exponovaném místě kde je "husto".

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 9:01:27
od ok1lpd
Ahoj, já si myslím, že by měla zel. dioda svítit jen při užitečném signálu, stanice pod SQ. Pakliže svítí stále, nevím, jestli je to dobře, neopakuje pakety, co by měla ne? U kenwooda V7 jsem měl kond 100n a indikace chodila luxusně. Určitě by neměla RX led svítit stále nebo se kousat..

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 9:09:13
od ok2ila
ok1lpd píše:Ahoj, já si myslím, že by měla zel. dioda svítit jen při užitečném signálu, stanice pod SQ. Pakliže svítí stále, nevím, jestli je to dobře, neopakuje pakety, co by měla ne? U kenwooda V7 jsem měl kond 100n a indikace chodila luxusně. Určitě by neměla RX led svítit stále nebo se kousat..
Mně svítí pořád, čte normálně a když chce vysílat, tak vysílá a nic mu nezabrání. Čili opravdu si nehraje na DCD a ta LEDka prostě svítí, když je na vstupu libovolné audio - na funkci TX nemá vliv.
U mě je probém v tom, že se stejným TRXem, se stejným zdvihem, modulací a nevím čím ještě mi Digi na Kubánkově přečtě bez problému když použiju UIDIGI, ale ani ťuk z FOXDIGI. A to už Petr ULQ zkusil i na kopci prohodit HW, aby se vyloučil nějaký konflikt Foxdigi/OT2.

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 13:54:05
od ok2jkd
OK2ZO píše: Koukal jsem na to v AGWPE v soundcard tuning aid.. Zkus se na to podivat, jestli tam nejsou nejaky harmoniky..
Harmoniky tam jsou, 2. a 3. velikosti priblizne asi 1/3 zakladni. To ale delaji vsechny "generatory" AX25 na PICech, i Unitrack to dela.

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 14:03:04
od ok2jkd
ok2ila píše:U mě je probém v tom, že se stejným TRXem, se stejným zdvihem, modulací a nevím čím ještě mi Digi na Kubánkově přečtě bez problému když použiju UIDIGI, ale ani ťuk z FOXDIGI. A to už Petr ULQ zkusil i na kopci prohodit HW, aby se vyloučil nějaký konflikt Foxdigi/OT2.
konflikt Foxdigi/OT2 ? Prosim Vas, neblbnete. :) A hlavne ne na ULQ-x digi. Podivejte se laskave na cem bezi "soustroji" OK2JKD-x. A hlavne to nekomentujte jako, ze je to nahoda nebo zazrak. I takto mi to bylo uz predneseno. :)

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 21:16:33
od ok2ila
ok2jkd píše:
ok2ila píše:U mě je probém v tom, že se stejným TRXem, se stejným zdvihem, modulací a nevím čím ještě mi Digi na Kubánkově přečtě bez problému když použiju UIDIGI, ale ani ťuk z FOXDIGI. A to už Petr ULQ zkusil i na kopci prohodit HW, aby se vyloučil nějaký konflikt Foxdigi/OT2.
konflikt Foxdigi/OT2 ? Prosim Vas, neblbnete. :) A hlavne ne na ULQ-x digi. Podivejte se laskave na cem bezi "soustroji" OK2JKD-x. A hlavne to nekomentujte jako, ze je to nahoda nebo zazrak. I takto mi to bylo uz predneseno. :)
No je třeba mimo jiné taky trochu chápat nadsázku. Samozřejmě vidím, že Tobě FOXdigi jede přes ULQ-2 naprosto bez problémů, ale jak už tady bylo mnohokrát řečeno: co TRX a APRS zařízení k němu připojené, to originál. Čili to napoví, ale nevysvětlí...

Re: součástky, osazení, oživení

Napsal: čtv 04. čer 2009 22:51:04
od ok2jkd
ok2ila píše: No je třeba mimo jiné taky trochu chápat nadsázku. Samozřejmě vidím, že Tobě FOXdigi jede přes ULQ-2 naprosto bez problémů, ale jak už tady bylo mnohokrát řečeno: co TRX a APRS zařízení k němu připojené, to originál. Čili to napoví, ale nevysvětlí...
Co se da k tomu dodat ... nevim ... zkousel jsem to na dvou TRXech (yeasu ft60 a albrecht ae144n) a k tomu plno mereni. Jedina uprava tam je vymena toho kondu v RX, ten jsem ta dal uz pri pocatecnim ozivovani, to predpeti pres 10M odpor nebylo treba.

Dalsi moznost, zitra jedu pres Opavu (ostatne jako kazdych 14dni), pokud chces a pucis mi to, muzu se na to mrknout.