součástky, osazení, oživení

Odpovědět
ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1tec » pon 20. črc 2009 17:25:03

WB8WGA MODEMLESS TNC V 1.08
Type HELP for Info

cmd: HELP
?
cmd:



proste foxdigi :)))

a tech 6 vterin po kazdym prikazu... to miluju
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok2jkd » pon 20. črc 2009 17:29:32

ok1tec píše:WB8WGA MODEMLESS TNC V 1.08
Type HELP for Info

cmd: HELP
?
cmd:



proste foxdigi :)))

a tech 6 vterin po kazdym prikazu... to miluju
sak se to da prezit...jak casto to nastavujes? Budme radi za Fox :)
ok1pjv
Příspěvky: 96
Registrován: stř 27. kvě 2009 18:54:23
Bydliště: Klatovy, Plzen
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1pjv » úte 21. črc 2009 23:36:47

Chvilku trva - ale 6 sekund prehanis - prezit se to da ...
Paja OK1PJV, QTH Klatovy/Plzen (http://www.CBradio.cz)
ok1pjv
Příspěvky: 96
Registrován: stř 27. kvě 2009 18:54:23
Bydliště: Klatovy, Plzen
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1pjv » úte 21. črc 2009 23:43:58

ok1tec píše:Zdravim.
Mam nekolik dotazu k Foxdigi.
Taky se Vam stava ze po zapnuti v konfiguraci obcas chybi jiz drive vyplnena data ?
Ta moje bestie zapomina obcas mycall a unproto. I kdyz to predtim zapisu (Perm).
Nekdy se sekne....
Kvalita tistaku me taky vycvicila (mustky na zem)...
A tez ji nemuzu donutit aby vysilala s GPS v aute. Teda pokud to umi.
Data z GPS do ni lezou... V GPS rezimu i neco vali na pin 3 konektoru pro PC/GPS.

Diky za info.
Tak nevim - tistaku jsme tu mel nekolik a mustek zadny ...
Co se tyce GPS - ano je, ale - jak sam autor pise, je to takove provizorni, neb ...
- nema jako OT zapinani GPS a radia
- ma nemenny beacon
- a hlavne - data z GPS neposila v mic-e kodovani, ala jako cely GMEA retezec - dle specky jde,
ale uz jsme zahled, ze nejake digi s tim mely problemy. Kazdopadne je hoodle dlouhy retezec -
mic-e projde mnohem snaze a je vetsi sance, ze dorazi OK
- muze byti trochu problem z audio vystupu, co z toho leze - kolega meril a mezi urovni 0 a 1 mel 7 dB -
coz ne vsechno musi snesti ;(

BTW, nezapomen si zapnouti napajeni pro MAX232ku a zaroven nastavit DIP i pro GPS-EN SW1
+ ev. SW2 pro MIC-PTT
Paja OK1PJV, QTH Klatovy/Plzen (http://www.CBradio.cz)
ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1tec » pát 24. črc 2009 8:33:25

Ahoj.
Hazim jen volne do "plena" zkusenosti z foxkou.

Koukal jsem na pakety na aprs.fi a jsou v GPS modu opravdu se vsim co GPS posle.

2009-07-22 09:31:09 UTC: OK1TEC-3>WIDE1-1,OK1TEC-2,WIDE2,OK1KYU-2*,LOCAL,qAS,OK1KYU-14:$GPGGA,093054.011,5045.2485,N,01502.4625,E,1,05,2.4,427.6,M,44.7,M,0.0,0000*76

Nemam tuseni k cemu jsou v params dalsi mody pro GPS (gps $GPGGA or gps $GPGLL or gps $GPRMC). Nikde nic k tomu neni.

S $GPGLL a $GPRMC to nic nedela (nevysila po nastavenem case).

Pokusy o zmenu hnusne rude bodky v zobrazeni na aprs.fi se nedari. V stabilnim majaku to lze, ale v mobilu ne.

A k plosnaku... Mustek byl hned na vstupu. Spojka mezi C18 a R12 (vsup nf). Ocekaval jsem ze bude problem aby to poslouchalo ale svod prekvapil, hi.

Kdyz bych to pouzival mezi autem a doma tak stale je potreba PC. (minimalne vykopat PHG info z majaku... v mobilnim rezimu je to taky dava do paketu, digipeat off-on)
Takze zatim zustavam u Digi_nedu a Unitracku. :)
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK1TEB » sob 25. črc 2009 20:11:21

Největší problém vidím v nefunkčním DCD vůči TX. Je úplně jedno, zda je v etéru volno či ne, Foxdigi si tam prostě odpálí paket :twisted: . Pak dojde ke kolizi a je to v prčicích. Paket je ztracen. Protože to umí jen WIDE1-1, tak toho za ten den moc nepřevede a když, tak to může být problém. Zajímalo by mne, zda je to úmysl, aby to tak fungovalo nebo prostě programátor tuto vlastnost pominul. Když sleduju Unitracka, ten si počká, dokud etér není čistý, pak si rámec odvysílá. Dle mého je to závažná chyba a problém. :cry:

Jinak deska byla OK, součástky osazeny bez problému, Foxdigi fungoval na poprvé, vše s původními součástkami, jen na místo tantalů jsou elyty. Chvíli trvalo dostat grif při programování a vyladění správného NF signálu, ale nyní to běhá, čte to i velmi vzdálené pakety. Jen, kdyby si to s odvysíláním paketu počkalo, až je "vzduch" čistý. :|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok2ila » pon 27. črc 2009 11:11:43

Jo mám podobnou zkušenost. Po strastiplném oživení to celkem funguje, ale v reálu projde do internetu poměrně málo z toho, co asi slyší. Jedinou a pro mě podstatnou výhodou je velmi malá spotřeba, protože ji provozuji jako OK2ILA-3 z 40Ah baterky, na kterou vydrží nejméně měsíc (včetně ručky).
ok1pjv
Příspěvky: 96
Registrován: stř 27. kvě 2009 18:54:23
Bydliště: Klatovy, Plzen
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1pjv » úte 28. črc 2009 23:51:00

Add NMEA see http://cbradio.cz/doc/_Other/GPS - mel jsem u Sectronu specku a vim, ze s ji najit
byva trochu problem ...
Jinak potvrzuji, jde jen s $GPGGA - ostatni podobne - kazdopadne nez toto proleze a pokdu se nekde nesekne an ceste ;)BTW s tim vstupem je problem - bud cte lokal provoz, ci DX - ostatne see http://www.cbradio.cz/forum/read.php?28,80326 - s trochou bizuterie vyladit jde - na konkretni radio ...
Kazdopade ono DCDcko je tez problem ;(
Paja OK1PJV, QTH Klatovy/Plzen (http://www.CBradio.cz)
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

DCD

Příspěvek od OK1TEB » pát 31. črc 2009 6:35:04

Rád bych se zeptal těch, kteří z vás umí tvořit programy pro PICky, jak je to těžké opravit? Respektivě byla by vůbec možná úprava kódu tak, aby když na pinu 3 vstupu RA3 se objevilo napětí pro RX LEDku, tak aby PIC počkala s odvysíláním rámce, dokud LED nezhasne, tedy to napětí nezmizí? Bohužel nejsem programátor, ač bych velmi rád programovat uměl. Jiné řešení by bylo, napsat to autorovi, ať to opraví sám. Ale s mojí angličtinou by to trvalo týden a nejsem si zcela jist, zda by mnou sestaveným anglickým větám vůbec bylo rozuměno. :)

Unitrack tu funkci má zmáklou perfektně, dá se tam i dokonce nastavit, jak dlouho má tracker počkat po uvolnění kmitočtu. Pracoval na tom OK1VCF a OK1MAB, tak zda by možná nemohli klucí poradit, co s tou Foxinou ;) . Je mi jasný, že to zabere spoustu času, ale těch Foxdigin se tu postavilo poměrně dost, tak by stálo za to to nějak vyřešit.

Jinak s tím příjmem si je třeba pohrát, mě se osvědčilo, po konzultaci :) s Michalem OK1LPD, NF výstup z ručky Alinco DJ-180 zatížit odporem 390 ohmů (pravděpodobně se zmenší zkreslení nf signálu) a hlasitost na plno. Nyní mi to bere slabé i silné, vzdálené i blízké signály. Na Michalově Foxdigi je vidět, že to fungovat může, přijímá mu to úplně excelentně.

73s Pavel
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok1pjv
Příspěvky: 96
Registrován: stř 27. kvě 2009 18:54:23
Bydliště: Klatovy, Plzen
Kontaktovat uživatele:

Re: součástky, osazení, oživení

Příspěvek od ok1pjv » pát 31. črc 2009 10:51:20

Pavle, ono nejde jen o vstup (DJ-180ku tez nekde mam, musim si ale udelati ERW2 a vyzkousim),
ale jde i o generovany vystup - nastesti ale vypada, ze radia a modemy ctou celkem OK.
Kazdopadadne se musi na kazdem radiu doladit extra a pohrati si s tim ...
See
viewtopic.php?f=15&t=135
http://www.cbradio.cz/forum/read.php?28,80326
Paja OK1PJV, QTH Klatovy/Plzen (http://www.CBradio.cz)
Odpovědět