FoxDigi + UI-VIEW

ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od ok2slc » pát 29. kvě 2009 9:12:38

Ahojte,
nevíte někdo jak dosáhnout v UI-VIEW toho, aby se mi stanice které FoxDigi slyší a pomocí "MONitor all" se posílají na RS232 se kromě okna "Terminal" také načítaly do "Station list" ? Jinak UI-VIEW mam nastaveny takto: http://pioneer.netserv.chula.ac.th/~nti ... setup.html.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od OK2ZO » pát 29. kvě 2009 14:38:53

Paketum chybi hlavicka, takze to nepujde...
OK2ZO Libor/Adamov
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od ok2slc » pát 29. kvě 2009 21:42:49

AHA, a mě se furt zdálo že těm paketům v tom terminálu "něco" chybí :).
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od ok2jkd » úte 02. čer 2009 8:20:04

OK2ZO píše:Paketum chybi hlavicka, takze to nepujde...
To nemas pravdu, z foxu leze ten samy paket jako z TNC v hostmodu, nebo to, co vidis v AX25 monitorovacim okne. UI-view nepouzivam, ale funguje to v xastiru a aprsd. UIview neznam, ale nechce se mi verit ze nezvladne TNC v hostmode.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od OK2ZO » úte 02. čer 2009 8:27:04

Neni to tak uplne pravda.. UI-View vyzaduje plny paket, jinak je nebere. Proto nejlepe bere TNC2 v kiss modu. V hostmodu se musi nastavit pro ruzna TNC jine parametry monitoru. Viz HELP v UI-View. Taky sem si myslel, ze by to melo jit bez problemu, ale autor to minil asi trochu jinak..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od OK2ZO » úte 02. čer 2009 8:31:54

Zde je vytah..

When UI-View32 starts, the settings in the [INIT_COMMANDS] section of the selected command file will be sent to the TNC. You should select the most suitable command file for your TNC, and the Edit button allows you to edit the commands. See TNC Command Files for information on the format of the commands. If you do edit the settings, please note that a few points are critical, and, if you get them wrong, UI-View32 will not work!

·The TNC must have monitor on and the monitor mode must include information on the frame type in the frame header. With a TNC2 compatible this is accomplished by having "MON ON" and "MCOM ON". (For PK232s and some other AEA/TImewave TNCs, "MON ON" and "MCOM ON" are replaced by "MON 6".)

·It is recommended that the TNC should show the frame header on a separate line to the data in the frame. With a TNC2 compatible this is accomplished by having "HEADER ON". However, this is not essential because UI-View32 can normally auto-detect whether HEADERLN is ON or OFF.

·The TNC must be outputting 8 bit data. With a TNC2 compatible this is accomplished by having "8BIT ON" and "AWLEN 8"
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od ok2jkd » úte 02. čer 2009 8:53:25

Dalsi moznost je Linux s aprsd a pak se pripojit pres tcp na portu 14580. To uz snad ui-view zvladne.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od OK2ZO » úte 02. čer 2009 9:15:14

ok2jkd píše:Dalsi moznost je Linux s aprsd a pak se pripojit pres tcp na portu 14580. To uz snad ui-view zvladne.
To uz se muzes rovnou nalinkovat na nejaky funkcni server, treba Svratouch nebo Prahu na port 1316 a mas to taky.. :lol:

Anebo poridit OT1+ a flashnout mu KISS firmware ;-)

Ale jeste jednodussi je postavit to na AGWPE a zvukovce. Je-li volny COM, neni problem vyvest PTT pres jeden tranzistor nebo optoclen.. Osvedcil se mi i USB dongle z DealeXtreme.com za par supu, ktery mam napevno k radiu a vestaveny SB je na bezne pouziti.. Galvanicke oddeleni nf neni az tak nutne, i kdyz je vyhodou, pokud jsou popropojovane dobre vsechny zeme.. osobne v praci pouzivam jen vstup RX do SB pres AGWPE, v UI-View parametr Receive only a link na Svratouch.. Na pekny prehled o okoli to staci..

Ale to uz je pomalu na jine vlakno..

Jinak ne kazdy je expert na unix.. :ugeek:
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od ok2jkd » úte 02. čer 2009 9:27:49

OK2ZO píše:
ok2jkd píše:Dalsi moznost je Linux s aprsd a pak se pripojit pres tcp na portu 14580. To uz snad ui-view zvladne.
To uz se muzes rovnou nalinkovat na nejaky funkcni server, treba Svratouch nebo Prahu na port 1316 a mas to taky.. :lol:
A proc bych to delal, me nezajima co slysi nejake TNC v Praze, me zajima co slysi moje TNC. Apropo, tam uz potrebujes pripojeni k Internetu...kdezto v mem pripade se jedna o takovou malou Igate. Ale jinak uz je to jen krucek k tomu, abys to poslal do aprs-is.
Bohuzel, widlim se vyhybam svinkym obloukem. Kdybych mel vic casu, urcite bych zkusil co ten UI-view vlastne umi.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: FoxDigi + UI-VIEW

Příspěvek od OK2ZO » úte 02. čer 2009 9:39:58

Sem nepochopil, cos tim chtel rict.. Igate nepotrebujes propojeny do netu?

Jinak viz vyse, pres ten SB samozrejme poslouchas lokalni provoz..
Jinak UI-View je dost narocny na konfiguraci, ale kdyz vse pochopis, je to mocny nastroj.
Sice nedodrzuje zrovna plne standardy, ale pro bezne pouziti staci..
V dobe, kdy vznikal nic lepsiho nebylo..
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět