Jen tak - když nevím kam s tím.

ok2bkr
Příspěvky: 53
Registrován: pát 03. dub 2009 10:01:00
Bydliště: Brno

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod ok2bkr » sob 07. srp 2010 22:13:40

OK2SLU píše:Je to tu všechno nějaké tajemné. Můžete odtajnit jak to vypadá se zapojení OK0DSK do sítě gateways D-STAR převaděčů?
To CD by mě taky zajímalo, kdyby se dalo někde nahlédnout na jeho obsah. Trochu se šťourám ve VoIP technologii a chtěl jsem se podívat jestli bych nemohl něčím pomoci.Chtěl jsem si zkusit naistalovat ten ICOM gateway server do virtuálu.
Díky
Martin OK2SLU
Na OK0DSK se intenzivně pracuje. A nejen na něm ;)
Doporučuji zaměřit pozornost na non-Icom řešení, které je plně funkční a o pár tisíc usd levnější.
Info v tomto fóru nebo přes SZ.
Jirka / Brno

Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

Zajimavej odkaz

Příspěvekod OK1MJO » pát 10. zář 2010 2:13:45

Juknete sem, docela jsem si pocetl.
http://www.statesboroars.org/downloads/D-Star/

OK1LOL
Příspěvky: 202
Registrován: sob 07. bře 2009 22:04:41

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK1LOL » stř 29. zář 2010 15:07:42


OK9ATD
Příspěvky: 25
Registrován: sob 06. dub 2013 11:41:56
Jméno: Honza
Bydliště: Praha

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9ATD » stř 10. dub 2013 7:36:33

Ahoj, taky nevím kam s tím.
Když byl žádáno o vstup na forum "jen pro registrované" tak jsem si myslel, že se tam dovím i něco čemu budu rozumět, bohužel má mezery ve vzdělání jsou daleko vyšší. Takže zhruba 99% procentům toho o čem se tam píše nerozumím. :oops:
Mé dotazy budou jednodušší: Jak docílit toho, abych se zobrazil na internetových stránkách jednotlivých převaděčů. Je to záležitost naprogramování mé stanice, nebo záležitost něčeho na převaděči? Nejde mi o to tam být na odiv světu, ale o to, že když někde budu a dám výzvu na převaděč, abych se mohl podívat, když mi nikdo neodpoví, že jsem se na něj vůbec dovolal. Třeba z nějakých "bílých míst" na mapě pokrytí.
Na druhý dotaz jsem sice dostal odpověď jak od pražského, tak od brněnského prodejce ICOMů, ČESKÝ NÁVOD NA IC-E80D NENÍ! Vlastně na žádný Icom ho prý nemají, všichni, mimo mně, umí anglicky. Ale přesto se zeptám, nemáte ho někdo? I třeba za úplatu.
Takže díky za přečtení, přeji hezký den, Honza - OK9ATD, 73.

OK9ATD
Příspěvky: 25
Registrován: sob 06. dub 2013 11:41:56
Jméno: Honza
Bydliště: Praha

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9ATD » stř 10. dub 2013 7:54:55

Ahoj, ještě jeden dotaz. Hodilo by se něco z tohoto http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=15427859 k IC-E80D? jedná se mi hlavně o mikrofon s repro a programovací kabel. Dík za info, hezký den přeji Honza, 73.

OK1MX
Příspěvky: 1076
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK1MX » stř 10. dub 2013 12:45:52

OK9ATD píše:Ahoj, taky nevím kam s tím.
Když byl žádáno o vstup na forum "jen pro registrované" tak jsem si myslel, že se tam dovím i něco čemu budu rozumět, bohužel má mezery ve vzdělání jsou daleko vyšší. Takže zhruba 99% procentům toho o čem se tam píše nerozumím. :oops:
Mé dotazy budou jednodušší: Jak docílit toho, abych se zobrazil na internetových stránkách jednotlivých převaděčů. Je to záležitost naprogramování mé stanice, nebo záležitost něčeho na převaděči? Nejde mi o to tam být na odiv světu, ale o to, že když někde budu a dám výzvu na převaděč, abych se mohl podívat, když mi nikdo neodpoví, že jsem se na něj vůbec dovolal. Třeba z nějakých "bílých míst" na mapě pokrytí.
Na druhý dotaz jsem sice dostal odpověď jak od pražského, tak od brněnského prodejce ICOMů, ČESKÝ NÁVOD NA IC-E80D NENÍ! Vlastně na žádný Icom ho prý nemají, všichni, mimo mně, umí anglicky. Ale přesto se zeptám, nemáte ho někdo? I třeba za úplatu.
Takže díky za přečtení, přeji hezký den, Honza - OK9ATD, 73.
Myslím, že ani jeden z lidí, kteří jsou zde na fóru se s znalostmi a vědomostmi nenarodili. Tudíž se dá předpokládat, že každý byl z tohoto pohledu v bodě 0, nemusíš být nijak trudomyslný. Stačí když věci budeš číst, pomalu sem tam něco nastudovat a díky translate.google.com se dá pochytit spousta věcí i z cizojazyčných stránek.

Ale k věci. V podstatě jsou dvě možnosti jak sledovat aktuální provoz.
Bez jakékoli registrace by mělo fungovat
http://www.xreflector.net
tam je přehled o celém DCS a CCS systému. Když si najedeš vlevo na DCS019 (je tam česká vlaječka) tak máš možnost sledovat stav připojených hotspotů, i aktuální provoz. Když zaklíčuješ, tak se tam uvidíš.

druhá varianta je
http://ircddb.net/ kde je stav sítě ircddb. Budeš-li postupovat dle:
http://ircddb.net/live-vis.html
tak se pak na http://www.ircddb.net/live.htm uvidíš také.

ok1udi
Příspěvky: 37
Registrován: pát 10. črc 2009 16:57:46

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod ok1udi » stř 10. dub 2013 19:19:18

Mám problém, pokouším se přesvědčit IC-E92D, aby posílala na aprs.fi údaj o momentální poloze - zatím jsem jí nepřesvědčil. Grafický výkřik mého problému je ve formátu pdf zde http://gps_a.udirev.cz . Jenom mne napadá, že moje kladná zkušnost se konala přes převaděč DB0ZB, a ti naši jsou také na nějakém OK0xxx. Umí HotSpot ten GPS_A paket zpracovat? Dík za moudra. B.

ok1udi
Příspěvky: 37
Registrován: pát 10. črc 2009 16:57:46

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod ok1udi » stř 24. dub 2013 8:48:19

ok1udi píše:Mám problém, pokouším se přesvědčit IC-E92D, aby posílala na aprs.fi údaj o momentální poloze - zatím jsem jí nepřesvědčil. Grafický výkřik mého problému je ve formátu pdf zde http://gps_a.udirev.cz . Jenom mne napadá, že moje kladná zkušnost se konala přes převaděč DB0ZB, a ti naši jsou také na nějakém OK0xxx. Umí HotSpot ten GPS_A paket zpracovat? Dík za moudra. B.
Tak jen jak to dopadlo: Problém byl u mne, IC92 nezná symbol "chodec". Při jeho hledání jsem se dostal na položku "Ostatní" kde je potřeba vložit kod požadovaného symbolu. Protože jsem ho neznal - nechal jsem tenhle vstup prázdný v domnění, že žádný kód žádný symbol (že zůstane jen volačka). No výsledek byl pošahaný zdrojový paket. Jo ten chybějící drobek byl " /[ " .

OK9JLJ
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 02. kvě 2013 22:49:14
Jméno: Ludek

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9JLJ » čtv 02. kvě 2013 23:08:18

Ahoj,
mohl bych požádat o radu k nastavení trx E880. Chtěl jsem vyzkoušet D-Star z HK. Vybral jsem si pardubický hotspot OK1BF G (prazsky prevadec OK0HCS sice ze svého QTH slyším, nicméně s velkou ztrátovostí packetů). Na uvedeném hotspotu slyším provoz bez problémů, pokud zaklíčuji, HS odpoví a display zobrazí identifikaci a zprávu, že HS je nalinkován k reflektoru DCS019. Nicméně v dashboardu reflektoru nejsem vidět.
Prosím o radu co mám nastavené špatně resp. kde dělám chybu ?

díky

Luděk

Uživatelský avatar
OK1ALF
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 15. zář 2011 7:37:45
Jméno: Jirka
Bydliště: JN69ws
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK1ALF » pát 03. kvě 2013 6:43:52

Ahoj,

podívej se na http://www.d-star.cz a tam bys měl najít vše potřebné, včetně vzorového nastavení stanice.


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host