Jen tak - když nevím kam s tím.

OK9ATD
Příspěvky: 25
Registrován: sob 06. dub 2013 11:41:56
Jméno: Honza
Bydliště: Praha

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9ATD » sob 19. říj 2013 7:47:03

S anglickým návodem na ICE80D. To je celý problém.

OK9ATD
Příspěvky: 25
Registrován: sob 06. dub 2013 11:41:56
Jméno: Honza
Bydliště: Praha

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9ATD » sob 19. říj 2013 12:55:24

Ale jo, dílčí úspěch. Nastavil sem si osvetlení displeje. Sám!
Seznam převaděčů zde na stránkách je aktuální? Tedy jsou tam JEN ty co fungují? Třeba ten Strahovskej na dvoumetru?

OK1LOL
Příspěvky: 202
Registrován: sob 07. bře 2009 22:04:41

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK1LOL » sob 19. říj 2013 15:05:51

OK9ATD píše:Ale jo, dílčí úspěch. Nastavil sem si osvetlení displeje. Sám!
Seznam převaděčů zde na stránkách je aktuální? Tedy jsou tam JEN ty co fungují? Třeba ten Strahovskej na dvoumetru?
Tak to ja netusim, ale pochybuji. OK0DPR je mimo provoz a predpokladam ze se na stejne QTH jako je HCS uz nevrati.
Jinak ty konfiguraky jsou delane jako nastrel, protoze si je nakonec kazdy upravi podle sveho gusta.

OK9ATD
Příspěvky: 25
Registrován: sob 06. dub 2013 11:41:56
Jméno: Honza
Bydliště: Praha

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9ATD » ned 20. říj 2013 8:14:42

Nejde o konfiguráky, jde o menu ICE80D. Sice se mi již podařilo dostat se do menu, podařilo se mi i něco nastavit, ale stejně nevím co vše a jak nastavit. Takže budu pokoušet osud znovu. Hlavně nevím, ale snad zjistím, jak vše nastavené uložit do RST.Takže třeba mně by více než konfigurák pomohl český pavouk, kde by bylo vše postupně, co a jak nastavit a jak uiložit. Nebo popsat česky všechny nastavovací položkya co se do nich má napsat, nebo to v nich nalistovat a jak to pak uložit.

OK9ATD
Příspěvky: 25
Registrován: sob 06. dub 2013 11:41:56
Jméno: Honza
Bydliště: Praha

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9ATD » pát 25. říj 2013 15:01:09

Tak jsem něco nastavil, něco ne, ale nepovedlo se mi to uložit. Kašlu na to. Zlatej Woxoun :-))) A Elix s českými návody. :D

OK4MD
Příspěvky: 8
Registrován: stř 26. říj 2011 21:31:40
Jméno: Martin
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK4MD » ned 27. říj 2013 19:44:25

Honzo, když změníš na IC80D nastavení nějaké paměti, tak musíš po změně dát znovu uložit do paměti. Jinak se ti po přepnutí na jinou paměť všechny změny vrátí na původní hodnoty.

OK9ATD
Příspěvky: 25
Registrován: sob 06. dub 2013 11:41:56
Jméno: Honza
Bydliště: Praha

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9ATD » čtv 31. říj 2013 15:18:16

Ahoj, všeobecný dotaz k Icomům 31 či 51. Jdou tyto stanice nastavit z pamětové karty? Když je k dispozici ten slot na pamětovou kartu. Tedy že by to někdo dal na tu kartu, tedy nastavení převaděčů a hotspotů (já těžko) a pak bych to Já, nějakým jednoduchým pokynem klávesou na stanici uložil do paměti stanice? Dík za info, Honza OK9ATD, 73. :shock:

OK1LOL
Příspěvky: 202
Registrován: sob 07. bře 2009 22:04:41

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK1LOL » čtv 31. říj 2013 15:31:42

OK9ATD píše:Ahoj, všeobecný dotaz k Icomům 31 či 51. Jdou tyto stanice nastavit z pamětové karty? Když je k dispozici ten slot na pamětovou kartu. Tedy že by to někdo dal na tu kartu, tedy nastavení převaděčů a hotspotů (já těžko) a pak bych to Já, nějakým jednoduchým pokynem klávesou na stanici uložil do paměti stanice? Dík za info, Honza OK9ATD, 73. :shock:
Ano, funguje to presne jak jsi popsal. Nekdo ti posle kompletni konfigurak, ktery nahrajes na mikrosd kartu, kterou nasledne vlozis do stanice. V menu pak konfigurak naimportujes, stanice se restartne a je to.

ok1djo
Příspěvky: 139
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod ok1djo » čtv 31. říj 2013 17:57:35

OK1LOL píše:
OK9ATD píše:Ahoj, všeobecný dotaz k Icomům 31 či 51. Jdou tyto stanice nastavit z pamětové karty? Když je k dispozici ten slot na pamětovou kartu. Tedy že by to někdo dal na tu kartu, tedy nastavení převaděčů a hotspotů (já těžko) a pak bych to Já, nějakým jednoduchým pokynem klávesou na stanici uložil do paměti stanice? Dík za info, Honza OK9ATD, 73. :shock:
Ano, funguje to presne jak jsi popsal. Nekdo ti posle kompletni konfigurak, ktery nahrajes na mikrosd kartu, kterou nasledne vlozis do stanice. V menu pak konfigurak naimportujes, stanice se restartne a je to.
Na ID-31 lze z karty nacist bud vse, nebo vse krome nastaveni My Station a nebo jen seznam prevadecu. Po nacteni nastaveni chce stanice vypnout a znovu zapnout, ID-31 se pri nacteni plne konfigurace sama nerestartuje. Nahrani vseho trva cca 18 sekund + cas na vypnuti (sekunda) a zapnuti (4 sekundy). Chvili to trva a je jedno, kolik prevadecu je ulozeno v pametech, ze souboru se ctou vsechny pametove pozice. Nerikam, ze to neni pouzitelne, lepsi neco nez nic, ale ze by to bylo rychle a pohodlne, tak to dle meho nazoru neni. ID-51 to bude mit nejspis podobne - mozna ma vice pameti a vice moznosti nastaveni, pokud nema rychlejsi procesor, muze to trvat i dele.

OK9ATD
Příspěvky: 25
Registrován: sob 06. dub 2013 11:41:56
Jméno: Honza
Bydliště: Praha

Re: Jen tak - když nevím kam s tím.

Příspěvekod OK9ATD » čtv 07. lis 2013 18:11:26

Ahoj, jedna věc mi nejde do hlavy. Tedy mimo jiné. V těch přvaděčích vidim nebo i o nich čtu, že jako radiostanice jsou použity různé jiné stanice (Motoroly, apod) které přece DStar v sobě nemají. Je to tedy tak, že to DStar dělá nějaký modul přídavný a stanice může být jakákoliv. Třeba i můj obstarožní americký Biggear na 2M?


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host