UP4DAR

OK1MX
Příspěvky: 1076
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

UP4DAR

Příspěvekod OK1MX » úte 14. kvě 2013 14:58:09

Objednal jsem http://dx.com/p/pam8403-5v-mini-power-d ... lue-207215 Myslim, že by se to mohlo vejít i s malým repráčkem jako nouzovka přímo do krabičky MADE IN 2RA. Uvidíme, až to dorazí.

ok1djo
Příspěvky: 139
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: UP4DAR

Příspěvekod ok1djo » stř 15. kvě 2013 15:18:13

Ahoj, poridil jsem kit, poskladal jej a "neseje". Kdyz je zapojeny displej, deska nebootne a toci se v restartech, bez displeje ale deska naskoci, lizne adresu a je viditelna pro konfigurator (vic jsem zatim nezkousel). Najde se duse, ochotna risknout sve up4dar pro identifikaci vadne casti meho kitu? Tj zkusit muj displej v druhem, funkcnim boardu, a fukcni displej v mem boardu? Jsem si vedom rizika, presto mi prijde prijatelnejsi nez krabicku odesilat tam a zpet.
Jinak kit jsme poridil i s jejich krabickou, par fotek je v priloze.
update - vyreseno, problem byl ve trech zkratech na desce spinacu primo v konektoru - na miste, kde bych to moc necekal :)
Přílohy
LCD-Switch-mechanicalPart.jpg
LCD + switch board - mechanicke spojeni
LCD-Switch-electicalPart.jpg
LCD + switch board - elektricke spojeni
IMG_20130511_225929.jpg
LCD displej, switch board, elektricke a mechanicke spojeni

ok1djo
Příspěvky: 139
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: UP4DAR

Příspěvekod ok1djo » úte 04. čer 2013 11:39:07

nevim, kam jinam s tim, tak treba sem.

up4dar pri pripojovani na xrf reflektor nejdriv dela dns dotaz. A pro xrf420b nedostane zadnou ip adresu, protoze spravce ircddb.net domeny jeste tento reflector nepridal do dns listu. Pro rozchozeni up4dar v modu ip reflector je potreba pridat dns zaznam do host souboru na routeru, kde je up4dar pripojeny. Pro xrf420b to je nasledujici radek v /etc/host:

89.235.48.235 xrf420.reflector.ircddb.net

Po vlozeni staci restartovat dnsmasq daemon (/etc/init.d/dnsmasq restart) nebo lze restartovat i cely router.

Netyka se jen up4dar, ale o problemech s pripojenim u jinych zarizeni nevim, proto je zprava v up4dar vlaknu.

ok1djo
Příspěvky: 139
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: UP4DAR

Příspěvekod ok1djo » úte 04. čer 2013 18:03:38

OK1MX píše:Objednal jsem http://dx.com/p/pam8403-5v-mini-power-d ... lue-207215 Myslim, že by se to mohlo vejít i s malým repráčkem jako nouzovka přímo do krabičky MADE IN 2RA. Uvidíme, až to dorazí.
uz to prislo? jak se to chovalo? alternativou muze byt http://dx.com/p/mini-digital-3w-3w-ampl ... een-126103

OK1MX
Příspěvky: 1076
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: UP4DAR

Příspěvekod OK1MX » stř 05. čer 2013 11:42:02

ok1djo píše:
OK1MX píše:Objednal jsem http://dx.com/p/pam8403-5v-mini-power-d ... lue-207215 Myslim, že by se to mohlo vejít i s malým repráčkem jako nouzovka přímo do krabičky MADE IN 2RA. Uvidíme, až to dorazí.
uz to prislo? jak se to chovalo? alternativou muze byt http://dx.com/p/mini-digital-3w-3w-ampl ... een-126103
Ještě ne, čekám na to každý den...

Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: UP4DAR

Příspěvekod ok2jkd » úte 17. zář 2013 7:54:41

Nevim cim to je, ale nedari se mi komunikovat s up4dar pres OK0DSK do reflektoru. Mam nastaveno RPT1: OK0DSK B RPT2: OK0DSK G

Zaklicuji, prevadec odpovi "OK0DSK B", v debugu se (posledni 2 radky) objevi:

R1: OK0DSK B R2: OK0DSK B
UR:******** RX: OK0DSK B

(cervene je co si myslim, ze je spatne)
tak uz vazne nevim, v YOUR mam samozrejme nastavene CQCQCQ, v RPT1: i RPT2 jsou kanaly tj. B a G na 8 pozici (pri delce call OK0DSK to ani jinak nejde nastavit)
Zajimave je, ze po asi 50 pokusech, kdy jsem zkousel cokoliv tak to jednou proslo (objevil jsem se v dashboardu) a to ve chvili, kdy jsem nechal RPT2: prazdny, jenze to bylo po prvnim zaklicovani...po dalsim se to chovalo zase stejne.
Podobne se to divne zobrazuje i v hlavni obrazovce, kde je ten oscilogram....po zaklicovani se objevi vlevo na hore OK0DSK B a pod nim ******** , kdyz to jen jednou proslo, objevilo se tam misto (hvezdicek) ok2jkd, zkousel jsem snad vsechny firmwary, po kazdem prenastaveni vzdy reboot....proste nic

Any idea? :)

OK1MX
Příspěvky: 1076
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: UP4DAR

Příspěvekod OK1MX » úte 17. zář 2013 8:51:37

Podívej se, jestli nemáš omylem zaškrtnuté "direct QSO" a jestli se Ti tam nevloudila mezera navíc. (aby "B" a "G" bylo na osmé pozici) a jestli máš zvolenou správnou pozici v poli "Use this repeater setting" a "Use this YOUR Call setting"

předpokládám, že tato rada je nošení dříví do lesa, ale nic jiného mne nenapadá.

Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: UP4DAR

Příspěvekod ok2jkd » úte 17. zář 2013 11:52:45

To vsechno je prave v poradku, tohle vse jsem pak jeste overoval pres snmp (vypis snmpwalk, prip. nastaveni snmpset ), abych vyloucil, ze ten java konfigurator tam treba necpe nesmyly. Nic, vsechno je nastaveno tak jak ma. Uz jsem louskal i ten nemecky manual jestli tam neni jeste nejaka ficura a nic. Pomohlo by mi, kdo to ma rozchozene pres radio, jestli by mohl poslat, co se ma zobrazovat v debugu, jetli to co je v debugu je odpoved repeatru s nastavenim up4daru, nemam totiz moznost si to poslechnout na radiu s DV, abych overil co skutecne up4dar posila.


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti