Stránka 1 z 1

Icom ID31 / ID51 - Data - GPS Out

Napsal: pon 29. črc 2013 16:55:59
od ok1djo
Ahoj, zvidavy dotaz na majitele stanic Icom ID31 / ID51 - Kdyz je stanice nastavena na posilani GPS dat na Data vystup (nebo pri pouziti externi GPS), posila krom vlastnich GPS dat na vystup i prijate pozicni ramce zachycenych stanic jako objekty / waypointy? Tj daji se tak pozice slysenych stanic zobrazovat na navigacich typu napr AvMap?

Re: Icom ID31 / ID51 - Data - GPS Out

Napsal: úte 30. črc 2013 7:40:17
od OK1ALF
Ahoj, GPS data přijatých stanic jsou k dispozici na výstupu 31/51. Bohužel mají ale jiný formát a tudíž Geosat je neumí zpracovat. Formát dat je uveden v rozšířeném manuálu na CD.

Re: Icom ID31 / ID51 - Data - GPS Out

Napsal: úte 30. črc 2013 14:46:11
od ok1djo
Diky za napovedu. Zrejme to nejsou ty "Advanced Instrunctions", co se daji stahnout z webu http://www.icom.co.jp/world/support/dow ... _CD_0a.pdf a http://www.icom.co.jp/world/support/dow ... _ENG_0.pdf? Protoze v nich jsem zminku o formatu GPS dat prijatych stanic poslanych ven z Data out nenasel.

Re: Icom ID31 / ID51 - Data - GPS Out

Napsal: úte 30. črc 2013 19:17:05
od OK1ALF
Je to zde http://www.icom.co.jp/world/support/dow ... o&INQWORD=
a na straně 10-18 = kapitola 10, str. 18 (což je strana 150 manuálu).
Již si to přesně nepamatuji a nejsem na domácím QTH, abych se mohl podívat, ale myslím si, že musí být vypnuto GPS out, páč jinak to posílá ven vlastní polohu a ne data z přijatých stanic.
Ve větě se používají řídící znaky, které udávají, jaké info přijatá stanice posílá. Vše je právě vysvětleno v manuálu. Tzn. přijaté věty jsou různé. Přikládám soubor se záznamem.
Začal jsem pracovat na stejné věci jako řešíš, ale když jsem měl několik dní puštěné sledování provozu, zjistil jsem, že velmi málo D-Star stanic používá přenos info o poloze :( ... přitom 31/51/2820 to umí již v základu a 880 stačí doplnit GPS modulem... Měl jsem na stole rádio a při práci jsem sledoval, kolik stanic a jaké typy vysílají a kolik jich posílá GPS data.... :(
Naštěstí, že dnes již snad nikdo nepoužívá automatické vysílání polohy, ale vysílá se poloha pouze při zaklíčování :)