Konfigurace DR pamětí u ICOM ID-51E PLUS

OK5MV
Příspěvky: 15
Registrován: pon 27. čer 2016 23:44:17
Jméno: Michal Virt

Konfigurace DR pamětí u ICOM ID-51E PLUS

Příspěvekod OK5MV » pon 27. čer 2016 23:49:15

Zdravím Vás,

rád bych si do ručky ID-51E nahrál takzvaný repeater list a používal ho. Nahrání jako takové není problém, to dělám přes software CS-51PLUS. Horší to ale je s používáním. Když použiju položku z pamětí DR, tak se mi nedaří nalinkovat se na převaděč. Po zaklíčování a puštění PTT se mi na LCD ukáže RPT?: OK0.. Když ale použiju položku z klasické paměti, tak se mi převaděc připojí, odpípne mi a napíše SET: OK0..

Můžete mi prosím poradit kde dělám chybu?
Předem děkuji za odpvědi

ok1djo
Příspěvky: 139
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: Konfigurace DR pamětí u ICOM ID-51E PLUS

Příspěvekod ok1djo » stř 29. čer 2016 11:01:21

Ahoj,

viz http://d-star.cz/d-star/d-star-od-piky/ ... 51-31.html a cast "Chytak 2", cca ve 2/3, to mozna bude ono.

73, Martin ok1djo

ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace DR pamětí u ICOM ID-51E PLUS

Příspěvekod ok1tec » čtv 30. čer 2016 11:24:36

Jsem na tom podobne. Stazeny file z cz stranek. Prepatlany, ale zakladni kostra ponechana.
1000 krat projity nastaveni a stejne pipa po zaklicovani 2x.
Dalsi zaklicovani do 1 sec neudela nic. Musi se odmacknout stredovy tl. aby hlaska s dotazem nastaveni prevadece zmizela.

Nastaveny Your Call Sign (jeden pandulak u TO:CQCQCQ)
Kdyz chci lokalne tak se tam voli prevadec na kterym sem? Dejme tomu OK0DJ.
Linkovani jinam ted nevyzkousim neb DJ nema internet.

Odmacku dole DR (nad 1sec) aby se to vratilo jen na nazev kde se fyzicky vysila.

PTT> zaknoura, pipa 2X a muzu delat co chci a plave tam dotaz na nastaveni prevadece.

Nejake tipy pls? Dekuji.

ok1djo
Příspěvky: 139
Registrován: úte 28. dub 2009 9:29:13
Jméno: Martin
Bydliště: Praha, JO70DB Jméno: Martin

Re: Konfigurace DR pamětí u ICOM ID-51E PLUS

Příspěvekod ok1djo » pon 04. črc 2016 15:06:39

Ahoj,

no jo, ale prepinam pres dlouhy stisk DR stanici prepinas pres dve ruzne "banky" pameti - v modu kdy je na displeji "pandulak" a CQCQCQ a v druhe radce prevadec / hotspot / call frq, muze byt "pro tentyz" prevadec nastaveni jine, nez v pametech, spolecnych pro FM a DStar, tj kdy je na displeji frekvence a pod ni call prevadece (presneji nazev pameti). V obou "bankach" muze byt nastaveni RPT1 a RPT2 jine, jsou to dve nezavisle banky, jake nastaveni prave aktualne je, a jak bude stanice vysilat po stisku ptt, je patrne po dlouhem stisku CS.

Dost pravdepodobne tedy v pameti nemas ulozeno RPT2, po zaklicovani si stanice sice RPT2 nastavi, ale jen do doby nez prejdes na jinou pamet.

Jak z toho ven - prepni do modu, ktery Ti vyhovuje (ten DStar-only umi hledat nejblizsi prevadece podle vzdalenosti a snaze se prepina To:, ten FM zas umi snadnejsi prechod mezi D-Star a FM), dlouze stiskni CS, uprav dle svych potreb, pak dvema dlouhymi stisky M/CALL (S.MW) nastaveni uloz zpet do pameti.

A nebo snaze pres PC.

Zkus a dej vedet, zda to muze byt ono.

73 Martin ok1djo

ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace DR pamětí u ICOM ID-51E PLUS

Příspěvekod ok1tec » úte 05. črc 2016 8:46:14

Ahoj,

ja to pochopil tak, ze sviti-li jen nazev prevadece a pod nim freq. (FMrezim tedy) tak je to jako nahled a dlouhy stisk DR je vstup do nastaveni, zvlaste na spodnim radku s prevadecem kam chci linkovat.
Nicmene vse ale linkuje pres G na DCS019B a jde to do vsech pripojenych prevadecu a zarizeni.

Ale ja trotl pritom lezu do jinyho nastaveni. A mam tam do FM rezimu lezt CSkem (je i v navodu na d-star cz, nevim proc jsem si zafixoval ze DRkem misto CSkem)
Takze po prepnuti stisk dlouze DR musim zustat v ty rozdeleny rosade i pro vysilani? Asi jo, koukam ze se to da zamknout a vysilat taky.

Pres CS je to natvrdo z pameti...
UR:CQCQCQ
R1:OK0DJ C (na osme pozici C)
R2:OK0DJ G (8. misto G)
MY: volacka /ID51

(vyjma ppolozky R1 jde po "entru - stred. tl." jit do daslich voleb.)

V rezimu z pameti prave po zaklicovani na mne radio pipa 2x a bezi text RPT?: OK0..
V rezimu DR po nahozeni pipne jen jednou. (TO CQCQCQ, FROM:Jested OK0DJ C).

Dekuji za informace. Martin.

PS: OK0DJ t.č bez linky do DCS019 - zavada na pripojeni
(na druhou stranu vyhoda, uz se sem necpou na prevadec Amici a nemci a netrenujou linkovani a nastaveni.
Evidentne se nejaky nemec nedostava do prevadece a dela hodinu bramboracku, nez pochopi ze to nepujde.)

OK1MX
Příspěvky: 1076
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace DR pamětí u ICOM ID-51E PLUS

Příspěvekod OK1MX » úte 05. črc 2016 15:36:45


ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace DR pamětí u ICOM ID-51E PLUS

Příspěvekod ok1tec » čtv 16. úno 2017 16:03:31

Po delsi dobe jsem se dokopal k aktualizaci pameti a nastaveni.
Nicmene z pameti stale po zaklicovani je tam ten bezici radek.... Z DR modu ok.

Davam do placu seznam pro pevne pameti "bank_ch_dstar.csv,
digital "01_repeater_list_dstar.csv, a cela ID51_plus_rozsirena_tec2017.icf

Netvrdim, ze v tom nejsou blbosti a neni to cislovany od prvni pozice. Hotspoty co jsme mel v radiu a nejsou v seznamu z 25.1.2017 jsou s poznamkou "stav?".

K souborum.
bank_ch_dstar.csv
staci importovat do PEVNYCH kmitoctu v pameti "Memory CH\Bank CH\..

01_repeater_list_dstar.csv
Je pro import do "Digital\repeater list\.."

ID51_plus_rozsirena_tec2017.icf v raru neb .icf to nevzalo.
Moje nastaveni a jen dstar a analogy. (exkanibalizovane nastaveni z dstar.cz)

RDST ID 51 plus, rozsirena. SW musi byt opravdu s nazvem plus, s obycejnym pro prvni generaci to neplka s radiem.
Pozor na upravy v PC a nasledny pokus o preneseni kartou do radia. Oreze pri ukladani kmitocty mimo ama pasma i kdyz je rozsirena....
Musi se stahnout data kabelem a upravit v pc. Pak poslat kabelem a po restartu opet prepnout to CQCQCQ na "jednopanackovy rezim" >>Local CQ přepnout na použití seznamu Your Call sign.<<
http://d-star.cz/d-star/d-star-od-piky/ ... 51-31.html
Přílohy
ID51_plus_rozsirena_tec2017.rar
(35.21 KiB) Staženo 73 x
bank_ch_dstar.csv
(5.97 KiB) Staženo 76 x
01_repeater_list_dstar.csv
(4.07 KiB) Staženo 80 x


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host