aprsd

Vše co má něco společného s APRS infrastrukturou a LINUXem
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

aprsd

Příspěvek od OK1TEB » úte 07. črc 2009 13:09:35

Nemáte někdo howto k tomuto programu? Včera jsem to zkoušel rozchodit, nějak to chodí, ale za boha nemůžu k tomu najít nějaký man. Dík.
Pavel
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od ok2jkd » úte 07. črc 2009 15:25:07

OK1TEB píše:Nemáte někdo howto k tomuto programu? Včera jsem to zkoušel rozchodit, nějak to chodí, ale za boha nemůžu k tomu najít nějaký man. Dík.
Pavel
Stranky projektu jsou zde:
http://www.wa4dsy.net/aprs/

How to asi primo neexistuje, ale ve zdrojakach najdes aprsd-doc. Ono, uprime receno, tam toho neni prilis co nastavovat. Konfigurak je vydatne okomentovany.
man k tomu neni, alespon jsem ho tam nevidel.
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od OK1TEB » úte 07. črc 2009 20:09:27

Díky moc.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok1hra
Příspěvky: 72
Registrován: pon 27. dub 2009 21:03:28

Re: aprsd

Příspěvek od ok1hra » úte 11. srp 2009 22:53:46

Pokousim se rozbehnout digi s aprsd, ale mam pocit ze to nic nedela. Po instalaci v debianu lenny byla v defaultni konfiguraci na portu 14501 html info stranka. Po uprave configu uz nezije nic a /var/log mlci. Pouzivam TNC2-MV, ale nevim jestli je podporovany. Po hardwarove strance vse funguje - v terminalu vidim komunikac kterou tnc dekoduje.
Jeste muj config nastaveny podle OK2JKD (tnx).

Kód: Vybrat vše

~$ cat /etc/aprsd/aprsd.conf | grep -v '#'
servercall OK1HRA-2
MyCall OK1HRA-2
MyLocation Rakovnik_OK
MyEmail 1hra@atlas.cz
MaxUsers 20
MaxLoad 100000000000
NetBeacon 20 !3802.21NI07830.61W& APRS
TncBeacon 10 !3802.21N/07830.61W& Linux APRS Server
ackrepeats 2
ackrepeattime 5
expire 35
tncport /dev/ttyS1
tncbaud 4800
rf-allow no
filterNoGate yes
history-allow no 
Trace no
logAllRF no
aprsPass yes
TncPktSpacing 1500
igateMyCall no
ConvertMicE no
pass 18094
Server first.aprs.net 23 hub-sr
server second.aprs.net 10155 server-sr
rawtncport 14580
localport 14579
mainport 10151
mainport-nh 10152
linkport 1313
msgport 1314
udpport 1315
sysopPort 14500
httpport 14501
ipwatchport 14502
errorport 14503
omniport 14600
gate2rf OK1HRA
Diky za namety
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od OK1TEB » stř 12. srp 2009 6:30:12

No a když se podíváš na http://first.aprs.net:14501/, tak se tam najdeš?

A proposito. Máš špatně pass.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok1hra
Příspěvky: 72
Registrován: pon 27. dub 2009 21:03:28

Re: aprsd

Příspěvek od ok1hra » stř 12. srp 2009 7:20:37

Bohuzel nenajdu (call ani ip). Pass vytvoreno pomoci aprspass (tnx).
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od OK1TEB » stř 12. srp 2009 7:23:11

ok1hra píše:Bohuzel nenajdu (call ani ip). Pass vytvoreno pomoci aprspass (tnx).
Poslal jsem soukr. zprávu .
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok1hra
Příspěvky: 72
Registrován: pon 27. dub 2009 21:03:28

Re: aprsd

Příspěvek od ok1hra » stř 12. srp 2009 7:44:38

Jeste je mi podezrele, ze seriovy port nikdo nepouziva (vypis lsof | grep -i 'ttyS1' je prazdny).
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od ok2jkd » stř 12. srp 2009 8:32:47

ok1hra píše:Jeste je mi podezrele, ze seriovy port nikdo nepouziva (vypis lsof | grep -i 'ttyS1' je prazdny).
mrkni jeste do /etc/inittab, jestli tam nahodou nemas spustenou seriovou konzoli, taktez mrkni s jakymi parametry se bootuje jadro (v grub nebo lilo)
ok1hra
Příspěvky: 72
Registrován: pon 27. dub 2009 21:03:28

Re: aprsd

Příspěvek od ok1hra » stř 12. srp 2009 13:36:58

ok2jkd píše:mrkni jeste do /etc/inittab, jestli tam nahodou nemas spustenou seriovou konzoli, taktez mrkni s jakymi parametry se bootuje jadro (v grub nebo lilo)
v /etc/inittab jsou seriove porty vykrizkovane (#), jadro bootuje defaultne [kernel /boot/vmlinuz-2.6.26-2-686 root=/dev/hda1 ro noapic nolapic] Divny je, ze po instalaci to nejak zilo, ted nic - i kdyz daemon bezi
ps -lh | grep aprsd
1 0 18931 1 20 0 3896 1316 - S pts/5 0:00 /usr/sbin/aprsd -d
Jeste zkusim vecer masinu restartovat (jde o firemni server).
Odpovědět