aprsd

Vše co má něco společného s APRS infrastrukturou a LINUXem
ok1hra
Příspěvky: 72
Registrován: pon 27. dub 2009 21:03:28

Re: aprsd

Příspěvek od ok1hra » úte 18. srp 2009 11:31:42

OK1TEB píše:Pokoušel jsem se připojit k tvému serveru jako klient s xastirem, ale ani jeden port mě nepustil. Zřejmě slušnej firewall :D . Dle manuálu bych na portu 14579 měl přijímat jen data z lokálního tnc, takže by se vidělo hned, zda to funguje či nikolivěk.
Otevrel jsem porty 14579 a 14580, jsou uzitecne jeste nejake dalsi?
ok1hra
Příspěvky: 72
Registrován: pon 27. dub 2009 21:03:28

Re: aprsd

Příspěvek od ok1hra » úte 18. srp 2009 11:45:19

OK2ZO píše:Zakladni otazka: TNC2-MV je default manchester. Mas na nem pichlou desticku s AFSK modemem? Mrkni se, jestli mas dobre nastavene jumpery. Dalsi, jakou verzi FW mas v EPROM? To TNC musi jet v KISS modu, takze potrebujes nejakou verzi vyssi nez TF2.1, nejlepe TF2.7b.. Jinak TNC2MV UCI je rekl bych na svou dobu velmi zdarile a pro potreby APRS velmi vhodne..
Tnc jsem stavel pred mnoha lety a nemam uz k nemu zadnou dokumentaci, po zapnuti se zahlasi takto

Kód: Vybrat vše

TheFirmware Version 2.7 DAMA/SMACK/XHOST (945 Bytes * 27 Channel)
   Copyright by NORD><LINK, 21-Sep-94
      Free for non-commercial usage

Checksum (C490) = C490
Bohuzel nejak ani tetusim co to je mod KISS, sri...
Jeste obrazek
Přílohy
tnc2mv.jpg
TNC2-MV
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od OK1TEB » úte 18. srp 2009 12:55:54

ok1hra píše:
OK1TEB píše:Pokoušel jsem se připojit k tvému serveru jako klient s xastirem, ale ani jeden port mě nepustil. Zřejmě slušnej firewall :D . Dle manuálu bych na portu 14579 měl přijímat jen data z lokálního tnc, takže by se vidělo hned, zda to funguje či nikolivěk.
Otevrel jsem porty 14579 a 14580, jsou uzitecne jeste nejake dalsi?
Tak se již připojím, nicméně data netečou. Přitom v tabulce TNC Packets jich je přehršel a číslo narůstá, takže TNC je čte, aprsd je počítá, ale neposílá na porty. To je záhada. :roll:

Tady ještě odkaz v manuálu aprsd na nastavení com portu: http://www.wa4dsy.net/aprs/aprsdDOC.html#comports
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok1hra
Příspěvky: 72
Registrován: pon 27. dub 2009 21:03:28

Re: aprsd

Příspěvek od ok1hra » úte 18. srp 2009 13:08:34

OK1TEB píše:Tak se již připojím, nicméně data netečou. Přitom v tabulce TNC Packets jich je přehršel a číslo narůstá, takže TNC je čte, aprsd je počítá, ale neposílá na porty. To je záhada. :roll:
Tady ještě odkaz v manuálu aprsd na nastavení com portu: http://www.wa4dsy.net/aprs/aprsdDOC.html#comports
na rawtncport 14580 ty pakety jsou
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od ok2jkd » úte 18. srp 2009 13:12:18

ok1hra píše:
OK1TEB píše:Tak se již připojím, nicméně data netečou. Přitom v tabulce TNC Packets jich je přehršel a číslo narůstá, takže TNC je čte, aprsd je počítá, ale neposílá na porty. To je záhada. :roll:
Tady ještě odkaz v manuálu aprsd na nastavení com portu: http://www.wa4dsy.net/aprs/aprsdDOC.html#comports
na rawtncport 14580 ty pakety jsou
Spis 14579,

na 14580 uvidi cely stream co mu poslou aprs-is servery, ke kterym je pripadne nalogovan.
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od OK1TEB » úte 18. srp 2009 13:28:14

Takto vypadají data z OK2JKD-3:
Obrazovka-Display Packet Data-1.png
A takto vypadají date z OK1HRA-2:
Obrazovka-Display Packet Data.png
Z OK2JKD-3 se mě stanice zakreslují v Xastiru do mapy, z OK1HRA-2 nic. Viděl bych tam dvě chyby:
1. rámec začíná fm
2. rámec je rozdělen na dva

Takže to bude chtít guru na nastavení TNCčka a pak to pojede jako pomásle.
Naposledy upravil(a) OK1TEB dne úte 18. srp 2009 13:46:10, celkem upraveno 1 x.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od ok2xdu » úte 18. srp 2009 13:36:52

to OK1HRA : to mas origo TNC2-MV s Eprom TF2.7B, to musi jet. Ale bacha na tu zalohovaci baterku ! Vetsinou to dela bordel. Doporucuju baterku odpojit.
Jinak tam mas AM7911, krasnej integrac. Umi i 300baud na KV. Skoda, ze se dneska uz neda sehnat.
to OK2ZO : Libore, manchester ma az TNC2-MV-UCI. Ty sem stavel tenkrat ja. Todle ma na tvrdo 1200 nebo 300 baud delanejch pres AM7911.
Jirka
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od ok2xdu » úte 18. srp 2009 13:43:01

OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od OK2ZO » úte 18. srp 2009 14:46:17

Jo, todle je vcelku jeste starsi, nez sem myslel.. U nas se hodne delalo prave to upravene z Holickyho sborniku..
Osobne si myslim, ze to bere data z klasickeho monitoru z HOST modu. Do KISS modu se prepne prikazem [ESC]@K pricemz ledky 3x zablikaji a z chytreho TNC se stane jen hloupy modem..
OK2ZO Libor/Adamov
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: aprsd

Příspěvek od ok2xdu » úte 18. srp 2009 14:57:45

Tak sem probehl archiv a musim se opravit. To co ma OK1HRA bude origo TNC2 v puvodni verzi. TNC2-MV je uprava pochazejici z byvale Jugoslavie (asi S53MV nebo tak nejak) kde byl pridan manchester modem pro pouziti na linky v PR. U nas vyslo v uprave OK1UCI v Holickem sborniku 91. UCI provedl nejake upravy, ale to by se asi mel vyjardrit sam.
Jo Libore, tos napsal uplne presne. ESC @K, trikrat bliknou ledky a tnc je v kiss modu.
Jirka
Odpovědět