DIGI_NED

Vše co má něco společného s APRS infrastrukturou a LINUXem
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od ok2jkd » čtv 16. črc 2009 12:46:48

ok2xdu píše:to OK1ALX : jo to je pekny. Ja mam pripravenej Celerom na 500 MHz se 160 M ram a 8 G HDD. To by mohlo stacit.
Jirka
Na soundmodem to mas ale malo....cpu load je tam obrovsky.
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od ok2xdu » čtv 16. črc 2009 13:17:35

Na soundmodem dlabu. Ten snad k tomu Baycomu nebudu potrebovat.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od OK1ALX » ned 19. črc 2009 12:19:31

OK1ALX píše:Take se na to chystam, kazda rada se bude hodit :P

U me by to mela byt takovato konfigurace: Linux + digined + meteostanice + igate.
Mohu konstatovat, ze v soucasne chvili jiz vse bezi (temer) dle mych puvodnich pradstav.

Tedy soucasna konfigurace:
HW PC: mini-itx motherboard, Intel Atom 330 @ 1.6HGz CPU, 1GB RAM, HDD 9GB IBM, COM, 4x USB, 2x PS/2, PCI, atd, atd
Modem: Baycom
Radio: unknown :lol:
OS: Gentoo 2008
Digi sw: Digi_Ned v0.3.9 - http://digined.pe1mew.nl/ (source code pro linux)
Igate sw: SaxIgate v0.1.6 - http://code.google.com/p/saxigate/ (v soucasne dobe propijeno pres italy.aprs2.net)
Meteo sw: pywws - http://code.google.com/p/pywws (pomoci vlastniho php scriptu se generuje soubor digi_wx.ini v adresari digi_ned a ten si ho pak cte pri odesilani)
Dalsi: Apache web server, PHP5, aj.

Velky dik patri memu kamaradovi Matusovi (matus[zavi_nac]bxclub.cz), ktery vlastne toto vsechno uvedl do funkcniho stavu, instalaci a konfiguraci OS pocinaje, konfiguraci kompilaci a ostatniho kolem igate a diginedu atd konce. Predevsim take za PHP skript, ktery krmi digined daty o pocasi. Diky !!! :mrgreen:
Libor, OK1ALX
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od ok2xdu » pon 20. črc 2009 20:34:40

Ty teda jedes Libore ! :D Co vlastne vsechno umi ten meteo sw ? Predpokladam, ze uklada nejakej soubor s namerenejma hodnotama. Jakej ma ten soubor format ? Jde mi o to, jestli by slo scriptem vycitat hodnoty a vytvaret majak kterej by se pres aprsd poslal ven.
Jinak samozrejme gratulace.
Jirka
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od OK1ALX » pon 20. črc 2009 21:28:33

:) dik za gratulaci ;)

meteo sw uklada raw data do txt souboru kazdych 5 minut kazdy den v tomto formatu:
2009-07-20 19:17:37,5,45,26.2,72,18.2,988.3,2.4,3.4,9,187.2,0

Potom take uklada
hodinove, denni, mesicni statistiky ci neco v tom smyslu
napr hodinova je ve formatu:
2009-07-20 19:22:27,2009-07-19 20:00:00,2009-07-20 04:09:12,14.0,2009-07-20 12:1
2:47,23.1,2.57,2009-07-20 10:52:48,9.9,10,0.3

Potrebuji najit zpusob jak poslat majak pres ax25 v klasickem formatu tak aby se wx data vysilala jako separatni stanice, nikoliv objekt. Myslis ze by se dal pouzit prikaz send?
Libor, OK1ALX
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od ok2xdu » pon 20. črc 2009 21:53:07

Jejda, to netusim. Na to jsou tady jini odbornici. :mrgreen:
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od ok2jkd » pon 20. črc 2009 22:56:01

OK1ALX píše:
Potrebuji najit zpusob jak poslat majak pres ax25 v klasickem formatu tak aby se wx data vysilala jako separatni stanice, nikoliv objekt. Myslis ze by se dal pouzit prikaz send?
pouzit muzes perlovsky skript, ktery je jako example pouzit v baliku aprsd.

zde je skript, upraven mou malickosti...aprs paket se predava textove pres pipu tomuto skriptu napr:

Kód: Vybrat vše

echo "OK2XXX-3>APD225:4932.78N/01826.93E#test" | aprs_udp.pl
Paket lze jinym skriptem formatovat, vystupy z binarek lze ruzne parsovat pomoci grep,awk apod.

PS: prilozeny skript si prejmenujte s pripononou .pl bo sem nejde prilozit nic s rozumnou pripomou :)
PS2: skript aprs_udp se pripojuje pres localhost k portu 1315 pokud ti bezi daemon lokalne, lze to samozrejme posilat na jakykoliv server s otevrenym udp portem, staci prepsat ve skriptu.
Přílohy
aprs_udp.txt
(994 bajtů) Staženo 285 x
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od ok2xdu » ned 09. srp 2009 10:50:53

Ahoj,
tak se snazim zkompilovat Digi_ned, ale nejak se nedari. Dam ./configure a nada mi to, ze soubor neexistuje. A ma pravdu, v adresari soubor neni. Tady je nejakej navod : http://digined.pe1mew.nl/?DIGI_NED_Manu ... _in_LINUX., ale jaksi netusim o cem je rec. Nakopnete me nekdo spravnym smerem.
Dik Jirka.
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od OK1TEB » stř 12. srp 2009 6:56:41

ok2xdu píše:Ahoj,
tak se snazim zkompilovat Digi_ned, ale nejak se nedari. Dam ./configure a nada mi to, ze soubor neexistuje. A ma pravdu, v adresari soubor neni. Tady je nejakej navod : http://digined.pe1mew.nl/?DIGI_NED_Manu ... _in_LINUX., ale jaksi netusim o cem je rec. Nakopnete me nekdo spravnym smerem.
Dik Jirka.
Zkus nejdříve ten deb balík, mě to na ubuntu šlo nainstalovat bez problému. Digi_ned

P.S.
V tom návodu je, že začneš příkazem make depend pak make. Na ./configure to nejede :) . Nicméně jsem se digi_ned pokoušel přeložit v Mandrivě a nějak se mi nevedlo, tak tam používám balík ze SUSE ;) .
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGI_NED

Příspěvek od ok2xdu » čtv 13. srp 2009 19:15:23

Pavle diky, Digi_ned je v masine. Mam ale hloupou otazku : jak ho spustit ? Podle navodu ./digi_ned -p bcsf0 -v , ale to mi odpovi "command not found" . Kde je chyba ?
Jirka
Odpovědět