saxIgate

Vše co má něco společného s APRS infrastrukturou a LINUXem
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2xdu » ned 09. srp 2009 8:28:03

At googluju jak chci, tak deb balicek Digi_nedu nenachazim. Asi to budu muset zkompilovat.
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2jkd » ned 09. srp 2009 18:23:13

ok2xdu píše:At googluju jak chci, tak deb balicek Digi_nedu nenachazim. Asi to budu muset zkompilovat.
No, asi nic jineho nezbyde, ten digi_ned je takovy prazvlastni projekt. Kdo vi, jaka licence se na to vztahuje.
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2xdu » úte 11. srp 2009 20:13:12

Pod znackou OK2XDU-1 provozuju igate v konfiguraci : Baycom modem + saxIgate. Ma to drobnou nevyhodu, neumi to vyslat majak (aspon sem neprisel na to jak by to slo).
Jirka
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od OK1ALX » úte 11. srp 2009 20:32:56

ok2xdu píše:Pod znackou OK2XDU-1 provozuju igate v konfiguraci : Baycom modem + saxIgate. Ma to drobnou nevyhodu, neumi to vyslat majak (aspon sem neprisel na to jak by to slo).
Jirka
mam pocit ze to saxigate prave neumi, v te nove verzi jsem pochytil ze jde poslat pres internet, ale do RF neumi posilat vlastne nic.
Libor, OK1ALX
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od OK1TEB » stř 12. srp 2009 6:49:03

ok2xdu píše:At googluju jak chci, tak deb balicek Digi_nedu nenachazim. Asi to budu muset zkompilovat.
Digi_ned.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od OK1TEB » stř 12. srp 2009 22:35:18

Nemáte někdo know-how, jak udělat, aby mě saxIgate četl data z Foxdigi? Na Xastiru, když si nastavím rozhraní jako serial TNC a nastavím com a rychlost, tak to čte. SaxIgate ale čte z AX25 portů, pravděpodobně definovaných v /etc/ax25/axports. Je třeba tedy nějak definovat /dev/ttyS0 jako AX25 port, ale nějak na to nemohu přijít.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2jkd » čtv 13. srp 2009 0:56:14

OK1TEB píše:Nemáte někdo know-how, jak udělat, aby mě saxIgate četl data z Foxdigi? Na Xastiru, když si nastavím rozhraní jako serial TNC a nastavím com a rychlost, tak to čte. SaxIgate ale čte z AX25 portů, pravděpodobně definovaných v /etc/ax25/axports. Je třeba tedy nějak definovat /dev/ttyS0 jako AX25 port, ale nějak na to nemohu přijít.

Melo by to fungovat pres axattach, jenze tahle aplikace je uz out. Nekde na foru jsem cetl, ze ho dokaze nahradit kissattach, ale nezda se mi to, kissatach ocekava na /dev/ttySx protokol kiss a ne hostmode. Ale chce to zkusit.

Mimochodem, aprsd nevyhovuje? :)
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od OK1TEB » čtv 13. srp 2009 7:09:13

HI, aprsd je dobrý, ale pro mne zbytečně mocný nástroj. Navíc v rámci samostudia linuxu je nutné se pouštět do větších akcí :D .

No, ten kissatach jsem prubnul, axattach už nikde asi není k mání. Postupuju takto:
kissattach /dev/ttyS0 fox 127.0.1.0
napíše to:
AX.25 port fox bound to device ax0
pak zadám:
kissparms -p fox -t 100 -s 100 -r 25

No a když zkusím listen, tak je to hluchý. Buď seriák běží na blbé rychlosti, nebo je to v nějakém jiném módu. Když zadám setserial /dev/ttyS0 baud_base 4800, tak mi to píše invalid argument.

V /etc/ax25/axports mám řádek se zařízením fox vytvořen.
Tak a jsem na slepé koleji :lol: .
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
Odpovědět