saxIgate

Vše co má něco společného s APRS infrastrukturou a LINUXem
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2jkd » stř 15. črc 2009 19:39:12

Tak jsem to zkusil jeste na jinem kompu, tentokrat jsem zdrojaky stahl z svn, aktualni revize 22 a je to to same.
Prelozeno na Ubuntu 9.04
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2jkd » pát 17. črc 2009 8:21:49

OK1TEB a jak jsem videl i v jinem threadu tak i OK1ALX se podarilo rozchodit saxigate. Zjisteny bug v softu je, ze po zadani portu v url dojde ke zminene chybe. Autor byl na bug upozornen.
Ja jen dodam, ze staci sledovat revizi v svn.

Kód: Vybrat vše

dak@dak-ovanet:~$ svn info http://saxigate.googlecode.com/svn/trunk/
Path: trunk
URL: http://saxigate.googlecode.com/svn/trunk
Repository Root: http://saxigate.googlecode.com/svn
Repository UUID: 62291aee-1229-11de-8090-533a57e34bb9
Revision: 22
Node Kind: directory
Last Changed Author: robbie.delise
Last Changed Rev: 22
Last Changed Date: 2009-04-20 08:41:17 +0200 (Po, 20 dub 2009)
Snad se dockame revize 23 :) a opravene chybe.
Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 549
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od OK1ALX » pát 17. črc 2009 11:11:03

ok2jkd píše:OK1TEB a jak jsem videl i v jinem threadu tak i OK1ALX se podarilo rozchodit saxigate.
ano, potvrzuji, podarilo se a bezi nam to v testovaci provozu :)
Bohuzel jsem nebyl u toho, takze nemuzu blize referovat, ale dle kratke doby od chvile kdy jsem si pres icq rekli, "tak a ted bychom se mohli mrknout na ten igate" do chvile "hele, uz to funguje", usuzuji, ze to byla brnkacka :)
Libor, OK1ALX
ok1pt
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 02. črc 2009 20:52:37

Re: saxIgate

Příspěvek od ok1pt » sob 18. črc 2009 6:33:47

Zdravim,
vypada to, ze v te aplikaci je jednoduse bug - autorovi se prepisuje pamet a pri pokusu o free() podstrci chybny ukazatel. Dela mi to take. Evidentne jde o problem v kodu a nikdo s tim nic nenadela, dokud to autor nefixne. Autor by to mohl pustit pod valgrindem, to je hledac chybnych pristupu k pameti, tim by se problem nejspise snadno nasel. Bohuzel nemam cas venovat se fixovani cizich kodu...
Zdravi Pavel ok1pt
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2jkd » sob 18. črc 2009 9:53:05

ok1pt píše:Zdravim,
vypada to, ze v te aplikaci je jednoduse bug - autorovi se prepisuje pamet a pri pokusu o free() podstrci chybny ukazatel. Dela mi to take. Evidentne jde o problem v kodu a nikdo s tim nic nenadela, dokud to autor nefixne. Autor by to mohl pustit pod valgrindem, to je hledac chybnych pristupu k pameti, tim by se problem nejspise snadno nasel. Bohuzel nemam cas venovat se fixovani cizich kodu...
Zdravi Pavel ok1pt
Autor v poslednim mailu pro ok1teb napsal, ze chyba je pravdepodobne v konverzi retezce na celecislo (int), funkce atoi() Mrkl jsem tedy do kodu :) a nasel tu proceduru (radek 100 v main.c) je tam klasicka podminkova procedura a zacal googlit. (jenom dodam ze moje znalost C je tak na urovni "hello world"). Vse se zda ze v te funkci atoi() primo problem neni, ale kdovi v jakem formatu je mu predan ten retezec portstr. Jedine co tedy jednoduse jde, je zmenit defaultni port, pokud nekomu nevyhovuje port 14580 o par radku vyse. Ovsem kazda tato zmena vyzaduje preklad kodu, coz je neprakticke.
Podle me ta oprava je pro prumerneho Ceckare jednoducha i bez znalosti celeho kodu.
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od OK1TEB » sob 18. črc 2009 22:18:29

Ano, ano, ano. SaxIgate funguje, ale nesmí se za název serveru zadat číslo portu. Tedy -s adresa_serveru, nikoliv -s adresa_serveru:12345 . Příklad:

saxIgate -p sm0 -c OK1XYZ-10 -s italy.aprs2.net -v
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
ok2xdu
Příspěvky: 151
Registrován: pát 06. bře 2009 20:28:21
Bydliště: Ondratice, JN89MI
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2xdu » pát 07. srp 2009 21:42:22

Panove,
muzete mi nekdo rict co delam blbe ?
Vypis z terminalu :
  • jirka@jirka-server:~/Dokumenty/saxigate-0.1.6$ ./configure
    checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
    checking whether build environment is sane... yes
    checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
    checking for gawk... no
    checking for mawk... mawk
    checking whether make sets $(MAKE)... yes
    checking for gcc... gcc
    checking for C compiler default output file name... a.out
    checking whether the C compiler works... yes
    checking whether we are cross compiling... no
    checking for suffix of executables...
    checking for suffix of object files... o
    checking whether we are using the GNU C compiler... yes
    checking whether gcc accepts -g... yes
    checking for gcc option to accept ISO C89... none needed
    checking for style of include used by make... GNU
    checking dependency style of gcc... gcc3
    configure: creating ./config.status
    config.status: creating Makefile
    config.status: creating src/Makefile
    config.status: creating config.h
    config.status: config.h is unchanged
    config.status: executing depfiles commands
    jirka@jirka-server:~/Dokumenty/saxigate-0.1.6$ make
    make all-recursive
    make[1]: Entering directory `/home/jirka/Dokumenty/saxigate-0.1.6'
    Making all in src
    make[2]: Entering directory `/home/jirka/Dokumenty/saxigate-0.1.6/src'
    gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -g -O2 -MT ax25.o -MD -MP -MF .deps/ax25.Tpo -c -o ax25.o ax25.c
    ax25.c:40:33: error: netax25/kernel_ax25.h: No such file or directory
    ax25.c:41:27: error: netax25/axlib.h: No such file or directory
    ax25.c:42:30: error: netax25/axconfig.h: No such file or directory
    ax25.c: In function ‘mac_init’:
    ax25.c:101: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
    make[2]: *** [ax25.o] Error 1
    make[2]: Leaving directory `/home/jirka/Dokumenty/saxigate-0.1.6/src'
    make[1]: *** [all-recursive] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/jirka/Dokumenty/saxigate-0.1.6'
    make: *** [all] Error 2
Uživatelský avatar
OK1TEB
Příspěvky: 161
Registrován: stř 25. bře 2009 23:01:56
Jméno: Pavel
Bydliště: JO70MQ - Proseč p/J
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od OK1TEB » pát 07. srp 2009 21:48:54

Co možná nejrychleji nainstalovat libax25_0-devel :) .
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2jkd » pát 07. srp 2009 22:00:21

Presne tak, vsak tam mas jasne napsano:

Kód: Vybrat vše

ax25.c:40:33: error: netax25/kernel_ax25.h: No such file or directory
ax25.c:41:27: error: netax25/axlib.h: No such file or directory
ax25.c:42:30: error: netax25/axconfig.h: No such file or directory
Chybi mu tyhle soubory. A pokud nevis, v kerem baliku jsou obsazeny staci je vyhledat. Mam za to, ze pouzivas Ubuntu/Debian takze:

Kód: Vybrat vše

apt-cache search kernel_ax25.h
apt-cache search axlib.h
apt-cache search axconfig.h
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: saxIgate

Příspěvek od ok2jkd » pát 07. srp 2009 22:15:57

Jen tak mimochodem, vydana nova revize zdrojaku :)

Kód: Vybrat vše

svn info http://saxigate.googlecode.com/svn/trunk/
Path: trunk
URL: http://saxigate.googlecode.com/svn/trunk
Repository Root: http://saxigate.googlecode.com/svn
Repository UUID: 62291aee-1229-11de-8090-533a57e34bb9
Revision: 25
Node Kind: directory
Last Changed Author: robbie.delise
Last Changed Rev: 25
Last Changed Date: 2009-07-25 22:09:47 +0200 (So, 25 čec 2009)
Podle vseho to vypada na 3 revize, takze urcite je opravena chyba s porty.
Odpovědět