OT2m jako WX a zaroven DIGI

ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Příspěvek od ok2ila » úte 09. bře 2010 23:37:12

1/ interval resi mikrocip
2/ na OT2M nastav port A do rezimu Auto. Pres nulovy modem (kabel s RX a TX do krize) pripoj PC s Hyperterminalem na na obou nastav stejnou rychlost. Pak posli par enteru (par=2-3, dle nalady OT2M) a naskoci Ti uvodni hlaska a pak "cmd:". Tot vse.
ok4ps
Příspěvky: 71
Registrován: čtv 13. srp 2009 10:04:33

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Příspěvek od ok4ps » stř 10. bře 2010 0:52:33

Diky. Ohledne konzole byl problem v rizeni toku, prepnul jsem na Xon/Xoff a uz to jede jak ma.
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Příspěvek od OK1COM » úte 07. čer 2011 17:26:53

Ahoj,
mozna budu delat pripojeni letistni meteostanice ULTIMETER 2100 (Peet Bros) do Internetu a chtel bych to udelat pres APRS, abych si tam mohl zaroven na letisti udelat diginu. Je funkcni ta varianta OT2m zaroven jako digi a WX? Je to raealne funkcni a pouzitelne?
Diky.
H.
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Příspěvek od ok2ila » úte 07. čer 2011 21:42:50

Ahoj, je to realne, funkcni, ale nedoresene. Viz moje prispevky v tomto tematu vyse. Kdysi jsem delal jeden prevodnik s mikrocipem, ktery mi prevadel data nejake komercni WX stanice do formatu Ultimeteru a chodilo to. Ted pouzivam, WX majak pomoci prikazu BEACON (opet viz vyse), ale neni to idealni. Uz jsem se tim ale prestal hloubeji zajimat - mj. proto, ze OT2M uz skoro 2 roky nema aktualizovany FW.
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Příspěvek od OK1MX » stř 08. čer 2011 7:03:39

Už je to dost dlouho co jsem si s tím hrál, jestli se dobře pamatuji, pro OT2M existuje FW WX stanice, ale tento FW neumí DIGI. Pakliže se tem nehraje FW na DIGI, pak to zase nativně nepodporuje WX stanici, nicméně lze posíat po RS232 data jako BEACON jak psal 2ILA. Bohužel to ale vyžaduje mezičlánek, který bude konvertovat RAW data z WX stanice do APRS formátu.
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Příspěvek od ok2ila » čtv 09. čer 2011 20:02:17

Já myslím, že to byl OT+.
Odpovědět