Stránka 2 z 2

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Napsal: úte 09. bře 2010 23:37:12
od ok2ila
1/ interval resi mikrocip
2/ na OT2M nastav port A do rezimu Auto. Pres nulovy modem (kabel s RX a TX do krize) pripoj PC s Hyperterminalem na na obou nastav stejnou rychlost. Pak posli par enteru (par=2-3, dle nalady OT2M) a naskoci Ti uvodni hlaska a pak "cmd:". Tot vse.

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Napsal: stř 10. bře 2010 0:52:33
od ok4ps
Diky. Ohledne konzole byl problem v rizeni toku, prepnul jsem na Xon/Xoff a uz to jede jak ma.

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Napsal: úte 07. čer 2011 17:26:53
od OK1COM
Ahoj,
mozna budu delat pripojeni letistni meteostanice ULTIMETER 2100 (Peet Bros) do Internetu a chtel bych to udelat pres APRS, abych si tam mohl zaroven na letisti udelat diginu. Je funkcni ta varianta OT2m zaroven jako digi a WX? Je to raealne funkcni a pouzitelne?
Diky.
H.

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Napsal: úte 07. čer 2011 21:42:50
od ok2ila
Ahoj, je to realne, funkcni, ale nedoresene. Viz moje prispevky v tomto tematu vyse. Kdysi jsem delal jeden prevodnik s mikrocipem, ktery mi prevadel data nejake komercni WX stanice do formatu Ultimeteru a chodilo to. Ted pouzivam, WX majak pomoci prikazu BEACON (opet viz vyse), ale neni to idealni. Uz jsem se tim ale prestal hloubeji zajimat - mj. proto, ze OT2M uz skoro 2 roky nema aktualizovany FW.

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Napsal: stř 08. čer 2011 7:03:39
od OK1MX
Už je to dost dlouho co jsem si s tím hrál, jestli se dobře pamatuji, pro OT2M existuje FW WX stanice, ale tento FW neumí DIGI. Pakliže se tem nehraje FW na DIGI, pak to zase nativně nepodporuje WX stanici, nicméně lze posíat po RS232 data jako BEACON jak psal 2ILA. Bohužel to ale vyžaduje mezičlánek, který bude konvertovat RAW data z WX stanice do APRS formátu.

Re: OT2m jako WX a zaroven DIGI

Napsal: čtv 09. čer 2011 20:02:17
od ok2ila
Já myslím, že to byl OT+.