HW na DIGI

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK2ZO » úte 10. bře 2009 11:06:07

OK1MX píše:
OK2ZO píše:To by bylo super, kdyby byl nejaky dostupnejsi navod.. Docela me to zajima.. Fakt je, ze pokud clovek nechce mit igate, tak je porad cenove dostupnejsi a lepsi digi z Tracker2.. Charly OE3KLU je pouziva oboje a nahrazuje postupne prave UIDIGI. Nicmene OE3XLR na tom jede zatim porad a rekl bych docela dobre.
No, směšuješ dvě nesouvisející věci. Tracker2 není igate, ale DIGI. Na druhou stranu finančně to také není žádná výhra, potřebuješ nějaké TNC, pakliže bys nesehnal nějaké jeté za babku, pod litr ho nepořídíš, ASSUS 500 máš za další dva litry, tak že jsi v součtu na třech, nemluvě o tom, že rozchodit toto, je mnohem náročnější než DIGI_NED. Pakliže to porovnáš s Bycomem za pár kaček a sebehoršího PC od popelnice přijde takovýto I-GATE výrazně levněji. Na druhou stranu to zase více žere, je to větší..... Podle mne není jednoznačná otázka co je nejlepší, protože pro každou konkrétní instalaci se hodí něco jiného.
Milane, precti si to poradne.. Rikal sem, ze pokud chces jen digi, tak je Tracker2 lepsi..

TNC se po lidech toula spousta, hodne je prave TNC5 popr. GESacky klon, coz s tim routerem pojede. Mimochodem, nebude to az tak hrozny.. jak jsem to studoval, na zakladni funkci to neni az tak hrozny to nastaveni, pokud sezenes ten stejny typ routeru, mel bys vcelku lehce pres webaplikaci to APRS4R nakonfigurovat.. jasne ze PCcek je fura a zadarmo, ale mej to nekde na stozaru v bedne.. ;-) Samozrejme, ze pokud bys mel jiny router, ktery je podporovany tim OpenWRT, chce to trosku zkusenosti s instalaci baliku do linuxu atp. Nicmene zrucny Linuxar to bude mit za chvilku..
OK2ZO Libor/Adamov
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1MX » úte 10. bře 2009 14:18:49

OK2ZO píše:
OK1MX píše:
OK2ZO píše:To by bylo super, kdyby byl nejaky dostupnejsi navod.. Docela me to zajima.. Fakt je, ze pokud clovek nechce mit igate, tak je porad cenove dostupnejsi a lepsi digi z Tracker2.. Charly OE3KLU je pouziva oboje a nahrazuje postupne prave UIDIGI. Nicmene OE3XLR na tom jede zatim porad a rekl bych docela dobre.
No, směšuješ dvě nesouvisející věci. Tracker2 není igate, ale DIGI. Na druhou stranu finančně to také není žádná výhra, potřebuješ nějaké TNC, pakliže bys nesehnal nějaké jeté za babku, pod litr ho nepořídíš, ASSUS 500 máš za další dva litry, tak že jsi v součtu na třech, nemluvě o tom, že rozchodit toto, je mnohem náročnější než DIGI_NED. Pakliže to porovnáš s Bycomem za pár kaček a sebehoršího PC od popelnice přijde takovýto I-GATE výrazně levněji. Na druhou stranu to zase více žere, je to větší..... Podle mne není jednoznačná otázka co je nejlepší, protože pro každou konkrétní instalaci se hodí něco jiného.
Milane, precti si to poradne.. Rikal sem, ze pokud chces jen digi, tak je Tracker2 lepsi..

TNC se po lidech toula spousta, hodne je prave TNC5 popr. GESacky klon, coz s tim routerem pojede. Mimochodem, nebude to az tak hrozny.. jak jsem to studoval, na zakladni funkci to neni az tak hrozny to nastaveni, pokud sezenes ten stejny typ routeru, mel bys vcelku lehce pres webaplikaci to APRS4R nakonfigurovat.. jasne ze PCcek je fura a zadarmo, ale mej to nekde na stozaru v bedne.. ;-) Samozrejme, ze pokud bys mel jiny router, ktery je podporovany tim OpenWRT, chce to trosku zkusenosti s instalaci baliku do linuxu atp. Nicmene zrucny Linuxar to bude mit za chvilku..
ááá sorry, :o nečetl jsem pořádně, už jsem dal facku. :? Doufám, že se 1COM pochlapí a dá návod do placu, nicméně jakmile mi přijde TNC, pustím se do toho taky.
Uživatelský avatar
OK1COM
Příspěvky: 306
Registrován: ned 08. bře 2009 3:06:31
Bydliště: Praha-Strašnice
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1COM » úte 10. bře 2009 22:43:39

ááá sorry, :o nečetl jsem pořádně, už jsem dal facku. :? Doufám, že se 1COM pochlapí a dá návod do placu, nicméně jakmile mi přijde TNC, pustím se do toho taky.
Ahoj, jo neco nepisu, ale nebude to hned. 1) budu do nedele pryc 2) uz si to nepamatuju. S APRS4R jsem si hral nekdy v listopadu. Ozivim si to soucasne s opetovnym spustenim OK1KZE-2.
OK1TPG
Příspěvky: 8
Registrován: pát 06. bře 2009 21:52:07

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1TPG » ned 29. bře 2009 21:25:19

Mám od Milana MX vypůjčený Tracker2 ot2m. Po připojení k TRX a nastavení úrovní signálu mi doma celkem spolehlivě fungoval.
Dnes jsem ho chtěl přestěhovat na Kozákov a narazil jsem na problém: na kopci nefungoval.
Tak jsem ho vzal zase dolu a zjistil, že je to teplotou. Studený spolehlivě nefunguje, po zahřátí běží bezvadně.
Nemáte někdo tušení, čím to je?
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK2ZO » pon 30. bře 2009 15:36:48

OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK2ZO » pon 30. bře 2009 16:34:44

What is the temperature when it stops working, and does it stop working
completely or does it only stop receiving properly?

Scott

Holous Libor wrote:
> Hi,
> We have a problem with OT2M when temperature is very low, mudule don’t
> work then.
> The module might work as a digi on the mount abt 900m ASL.
OK2ZO Libor/Adamov
OK1TPG
Příspěvky: 8
Registrován: pát 06. bře 2009 21:52:07

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1TPG » pon 30. bře 2009 20:48:03

Při 15°C to začíná blbnout (po zapnutí někdy nenaběhne), při 10°C to nejde vůbec.
Dělá to krystal u procesoru. Když se dotknu sondou od osciloskopu vývodu, tak se to rozeběhne.
OK1TPG
Příspěvky: 8
Registrován: pát 06. bře 2009 21:52:07

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1TPG » pon 30. bře 2009 21:59:53

OK1TPG píše:Při 15°C to začíná blbnout (po zapnutí někdy nenaběhne), při 10°C to nejde vůbec.
Dělá to krystal u procesoru. Když se dotknu sondou od osciloskopu vývodu, tak se to rozeběhne.
Vyřešeno, pomohl starý mainboard i386 (hodiny).

Obrázek
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK2ZO » pon 30. bře 2009 22:13:14

Takze jen Xtal? ;-)
OK2ZO Libor/Adamov
OK1TPG
Příspěvky: 8
Registrován: pát 06. bře 2009 21:52:07

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1TPG » úte 31. bře 2009 22:37:59

Původní xtal (provedení jako v hodinkách) vyměněn za lepší (z PC hodin).
Funguje i po vytažení z mrazáku. Už je to na Kozákově.
Odpovědět