HW na DIGI

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1MX » sob 25. dub 2009 22:07:53

Aby se nám pokrytí DIGI na území OK rozrůstalo, poptal jsem známé, rozhodil sítě a za větší či menší protislužby, flaškovné, či zdarma s proježděním nespecifikovaného množství nafty se mi už podařilo něco schrastit. Kdo budete mít účinný zájem dávám zdarma k dispozici:

- 2ks TNC (YU verze zatím v neznámém a netestovaném stavu)
- několik TRX (PROFI mobilka 30W (může i méně) naprogramovaná na 144.800MHz)

mám tři podmínky.
1. HW je určen výhradně na nové DIGI, případně DIGI+IGATE (jiné použití pro blaho naší APRS grupy jen po dohodě)
2. Půjde o trvalou zápůjčku, t.j. jakmile se přestane DIGI provozovat, bude mi HW vrácen aby byl k dispozici pro někoho dalšího
3. HW bude zprovozněn do dvou měsíců od předání (aby si to někdo nevzal , nehodil do skříně a neblokoval pro někoho jiného)

Tímto děkuji OK1DVM, OK2ZZ, OK1DNV a dalším. Podaří-li se mi sehnat něco dalšího, budu o tom informovat.
Naposledy upravil(a) OK1MX dne pon 27. dub 2009 14:03:31, celkem upraveno 1 x.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK2ZO » pon 27. dub 2009 8:31:31

OK2ZO Libor/Adamov
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1MX » pon 27. dub 2009 14:02:55

OK2ZO píše:Toto je velmi zajimava nabidka! http://www.aukro.cz/item620605180_albre ... hf_2m.html
No nevím, za 700,- 20 let starou vykopávku bez znalosti toho kolik má za sebou a kolik lidí se v tom už rylo... (a to nemluvím o tom, že jde o lowend napodobeninu ICOMa IC2E) Jo kdyby to bylo za vyvolávací cenu... ;)
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK2ZO » pon 27. dub 2009 16:11:37

Je to cena kup ted. Kdyz se mrknes na podobne i na e-bay, levneji to tezko poridis. Nicmene na nejake male digi je to dobra kostka.. Neco takoveho sem chtel na tu Palavu. Musel sem vzit starou M10p za 1500,- Treba prave k tomu Foxdigi bych rekl, ze je to idealni kousek. Nicmene ted koukam, ze uz je pryc..
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
OK1MJO
Příspěvky: 383
Registrován: ned 10. kvě 2009 23:05:17
Bydliště: JO60SH

TNC-MJO neco jako TNC4e

Příspěvek od OK1MJO » pon 11. kvě 2009 0:53:45

Ahoj lidi.
Neco pracovne resim a cast reseni by se mozna mohla hodit i do sveta paketu, echolinku ci APRS.
TNC4e je dost drahe a blbe sehnatelne, napadlo me pouzit trochu neco jineho.
PIC na kterem je navesen LAN, RS232c pro KISS, SD karta s Linuxem (Xnet+BCM nebo APRS sw nebo Echolink SvxLink) a jako dalsi i/o sbernice napojena na nejaky Atmel ATmega co ma AD/DA v sobe a je dost vykonej.
Duvod proc se o to zajimam je malo mista na OK0BEZ a potrebuji zarizeni co nejmene "zere".
Ano, dalo by se koupit Asus 500, na seriovku dat KISS a na USB dat zvukovku (echolink/modem), ale pro vice dat (BBS) by bylo treba druheho USB (jako flash pamet).
Tak nevim, co si o tom myslite, ma cenu se do neceho takoveho poustet? Nebo pri cenach Linux wifi krabicek s USB/COM se na to..... ?

Obrázek
http://www.ok1mjo.com/all/ostatni/schemata/tnc-mjo.jpg

Martin OK1MJO
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od ok2jkd » pon 11. kvě 2009 9:25:20

No je to zajimavy projekt, nemas nekde odkaz na stranky toho projektu?
OK1MX
Příspěvky: 1077
Registrován: pát 06. bře 2009 10:24:01
Jméno: Milan
Bydliště: JN79TX
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK1MX » pon 11. kvě 2009 9:38:37

Nápad to není blbej... kdyby to ještě umělo APRS DIGI s IGATE, byla by to hlína. Jestli by to vyšlo na rozumný peníze, pak by to byla naprosto optimální záležitost, protože teď je nutné k ASSUSu mít ještě TNC, obávám se, že na zvukovku by ASSUS už neutálh. Kdyby se toho postavilo víc, i cena by mohla klesnout, protože by se to dalo použít nejen pro APRS, ale i pro Echolink, dal by se do toho napsat repeatermanager a převaděče by šly ovládat přes internet... a.t.d. Určitě nahoď další info, když tak založím pro tuto platformu vlastní vlákno.
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od ok2jkd » pon 11. kvě 2009 12:34:50

Kdyz uz se tu zminuje IGATE. Podarilo se mi rozchodit to aprsd mam to na WRAPovi (distro Linux Voyage na CF 128MB), misto TNC jsem pouzil FOXdigi. Ten umi posilat po RS232 v pri zapnutem "monitoru" ax25 ramce. aprsd je cte a posila do aprs-is. Zatim to porad testuju, asi od patku a vypada ze to slusne funguje http://aprs.fi/info/OK2JKD-3

Nevyhoda je, ze cesta "gate to RF" to neumi, foxdigi neumi pracovat s tnc prikazy a neumi vyslat do RF to co se mu posle po rs232 :( Nebylo by spatne "propagovat" nejake wx stanice do RF (napr. LKMT a OK0WXR) a to se bez plnohodnotneho TNC neobejde.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od OK2ZO » pon 11. kvě 2009 14:45:11

ok2jkd píše:Nevyhoda je, ze cesta "gate to RF" to neumi, foxdigi neumi pracovat s tnc prikazy a neumi vyslat do RF to co se mu posle po rs232 :( Nebylo by spatne "propagovat" nejake wx stanice do RF (napr. LKMT a OK0WXR) a to se bez plnohodnotneho TNC neobejde.
Tohle umi treba OT1+ kdyz mu flashnes KISS firmware..
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
ok2jkd
Příspěvky: 255
Registrován: sob 28. bře 2009 20:27:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: HW na DIGI

Příspěvek od ok2jkd » pon 11. kvě 2009 14:58:07

no jo...cece...mas pravdu...pri tom jsem se uz kolem toho nejak ochomejtal, ale nejak jsem se toho nevsiml...tak do toho du ... test na kontaktnim poli a uvidime :)

PS: ale sehnat a naprogramovat MC908JL16CSPE to bude asi orech ... ehh ... vybavu mam jen na PIC
Naposledy upravil(a) ok2jkd dne pon 11. kvě 2009 15:04:20, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět