Kdyby to tu nekdo umel vyrobit levneji nez v tom USA, bylo by to super..ok2jkd wrote:no jo...cece...mas pravdu...pri tom jsem se uz kolem toho nejak ochomejtal, ale nejak jsem se toho nevsiml...tak do toho du ... test na kontaktnim poli a uvidime

Kdyby to tu nekdo umel vyrobit levneji nez v tom USA, bylo by to super..ok2jkd wrote:no jo...cece...mas pravdu...pri tom jsem se uz kolem toho nejak ochomejtal, ale nejak jsem se toho nevsiml...tak do toho du ... test na kontaktnim poli a uvidime
Zatim jsem stranky nedelal.ok2jkd wrote:No je to zajimavy projekt, nemas nekde odkaz na stranky toho projektu?
Pokud existuje APRS DIGI s IGATE pod Linux, tak to pujde.OK1MX wrote:Nápad to není blbej... kdyby to ještě umělo APRS DIGI s IGATE, byla by to hlína. Jestli by to vyšlo na rozumný peníze, pak by to byla naprosto optimální záležitost, protože teď je nutné k ASSUSu mít ještě TNC, obávám se, že na zvukovku by ASSUS už neutálh. Kdyby se toho postavilo víc, i cena by mohla klesnout, protože by se to dalo použít nejen pro APRS, ale i pro Echolink, dal by se do toho napsat repeatermanager a převaděče by šly ovládat přes internet... a.t.d. Určitě nahoď další info, když tak založím pro tuto platformu vlastní vlákno.
OK1MX wrote:No, DIGI s linuxem je právě v tom APRS4R (je na to vlastní vlákno) Bohužel to je ušité pro ASSUS 500gp, který je
1. poměrně drahý
2. Nemá seriák, takže musí mít USB-RS232 převodník a za ním ještě musí sedět TNC.
pakliže by tato krabička rovnou dělala igate (LAN má, linux také) a k tomu ještě uměla dělat TNC tak by to byla kujáva. Z jedné strany napájení, z druhé ETHERNET na remote control a připojení IGATE, z třetí strany PTT, audio in a audio out (případně ze čtvrté strany par bitů pro telemetrii a ze jeden či dva AD převodníky...). Myslím, že pakliže by se to rozchodilo, dal by se na tom udělat i byznys, který by minimálně pokryl náklady na vývoj a duševně potěšil tvůrce. Tohle nikdo nedělá a věřím že by se po takovéto stavebnici APRS svět utloukl.
500gp ma dva seriaky primo vevnitr. zapojeni seriaku viz http://oldwiki.openwrt.org/OpenWrtDocs( ... 7a6f7b8628OK1MX wrote:... ASSUS 500gp, který
2. Nemá seriák, takže musí mít USB-RS232 převodník a za ním ještě musí sedět TNC.
O.K., mohl by tam byt klasicky napajeci konektor s 78M05D2PAK.ok2xdu wrote:Člověk tu chvilku není a nestačí se divit. Ten Martinův nápad se mi velice líbí, ale : "Prodavalo by se to pouze jako hotovej vyrobek v krabicce" - to si myslím není úplně nejlepší nápad. Hodně amatérů si chce většinu věcí postavit sama, i když jako kit.
Další : "se zdrojem 230/110V" - proč, když mám TRX napájenej ze zdroje většinou 12 V ? Další zdroj považuju za zbytečnost, tam kde není něco mezi 5-24 V se dá použít adaptér.
A nakonec japonec..... teda cena : 3500,- ... nooooo nevim, ale Milanův odhad (hotovka 100 dolačů a kit 60) je myslím blíže realitě.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests