OK1MX píše:Nápad to není blbej... kdyby to ještě umělo APRS DIGI s IGATE, byla by to hlína. Jestli by to vyšlo na rozumný peníze, pak by to byla naprosto optimální záležitost, protože teď je nutné k ASSUSu mít ještě TNC, obávám se, že na zvukovku by ASSUS už neutálh. Kdyby se toho postavilo víc, i cena by mohla klesnout, protože by se to dalo použít nejen pro APRS, ale i pro Echolink, dal by se do toho napsat repeatermanager a převaděče by šly ovládat přes internet... a.t.d. Určitě nahoď další info, když tak založím pro tuto platformu vlastní vlákno.
Pokud existuje APRS DIGI s IGATE pod Linux, tak to pujde.
Predstav si, ze to je cele Linux a SD je harddisk c: .
V PICu je soft co "prevadi" Linux prikazy na svoje, ono v podstate existuje Linux primo do PICu.
Kazdopadne v tomto pripade jde pouze o tu SD kartu. Pokud se da maximalne mozna (PIC umi jen 2GB, ne SDHC), tak by tam slo nahrat (v podstate by v image bylo vse komplet, aby to mel uzivatel jednodussi) vsechny 3 veci soucasne: PR, Echolink a APRS DIGI s IGATE a pouhou zmenou v cfg by se starovalo co by bylo zapotrebi, ten cfg by slo editovat i pres web rozhrani.
V podstate mi slo o to, jestli se ma cenu timhle zabyvat ve volnych chvilich nebo ne. Jestli neco takoveho se uz nahodou nevyrabi hotove-seriove.
update:
Jeste mi tak proslo hlavou, ze by to slo pouzit jako TNC pres LAN. Mam program WPP, ktery mi umoznuje se pripojit na TNC pres LAN/WAN...TCP/IP.
Ciste teoreticky kdyz jede expedice/zavod vice pracovist, tak v LAN siti se vsichni muzou pripojit k tomuto "TNC" a to na nejblizsi nod.
Pripadne pres seriovku do mobilu (GPRS) a do "TNC" nahrat nejaky ovladac pro mobily. Nevim, je to jen takovej napad.