BRNO a APRS

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Odpovědět
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2vop » ned 18. dub 2010 1:42:39

SLAVNÝ DEN !

Dnes se podařilo zprovoznit v Brně nový DIGI - viz info v příslušném vlákně s názvem OK2RKB-2 (Brno-Vinohrady). Prosíme uživatele o zvýšený zájem při monitorování skutečného pokrytí mobilních stanic na území města Brna. Případné zprávy a poznatky sem do vlákna.

Díky
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » čtv 08. črc 2010 9:34:50

Na OK2ZO-1 pravdepodobne odeslo radio nebo zdroj nebo TNC.. Mejte prosim strpeni..
OK2ZO Libor/Adamov
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2slc » pon 12. črc 2010 10:42:39

Já bych jen doplnil informaci, že na odstranění problému se usilovně pracuje, ale PC s linuxem vítězí nad snahou ho nějak přimět k poslušnosti...
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » pon 12. črc 2010 23:11:52

tak zatim to zase jede.. nejaxe kouse komunikace s TNC pri jeho inicializaci.. S mirnou inspiraci Petra MGJ se mi podarilo TNC rozdychat a rucne prepnout do KISS modu.. pak uz jen reboot a vse bezi dal jako driv.. Aspon uz ted vime, jak na to, kdyz vypadne nahodou proud..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » stř 21. črc 2010 19:04:44

OK2ZO-1 - Zmena IP adres prinesla drobne chybky v konfiguraci routeru, takze chvili nefungoval igate. Nyni vse odstraneno. Na igate je mozny pristup a monitoring provozu na adrese ok2zo-1.ok2slc.cz, porty 10151, 14580 a statistiky 14501. Omezeno na 10 useru..
OK2RKB-1 - vcera v noci se kousl router, rano jej Petr 2VOP restartoval a zase vse jak ma byt.
OK0BH-2 - kupodivu stale bezi bez zasahu uz 3/4 roku.. Diky Bohu.. :)
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » ned 30. říj 2011 13:46:00

Dekuji Davidovi OK2GTI, ze dnes vylezl na Palavu a resetl OK0BH-2. Snad bude zase na rok pokoj.. :-)
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » stř 27. čer 2012 8:37:14

Na OK2ZO-1 se kousalo TNC, je to dost dlouho mimo provoz. Minuly tyden to Slavek SLC sundal z lokality a dodal svuj BayCom modem. Vcera jsem se konecne k tomu dostal a behem vecera prekopal kabelaz a konfiguraci, takze vse uz je pripraveno na navrat na Vinohrady. Ted uz by to melo jet prakticky bez problemu..

Mimoto se sekl i OK2RKB-1 na cca 2 dny, nicmene po vcerejsim restartu zase jede..

Dekuji timto Slavkovi SLC a Petrovi VOP za hosting a podporu APRS v Brne..
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » pát 13. črc 2012 16:04:01

Digi ZO-1 prekopano na klasicky BayCom, takze uz odpada nebezpeci kousnuti TNC. Doufejme, ze na nejaky cas zase mame pokoj. Bohuzel jsem zjistil, ze nam ale uz od kvetna neposloucha OK0BH-2, tak asi bude nutna vymena TRX. Ten je nachystan, jen je treba se dokopat na Palavu.. :(
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět