BRNO a APRS

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
OK2ZO
Příspěvky: 480
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod OK2ZO » pát 09. říj 2009 15:59:46

Nedonesl.. Ale bude potreba preletovat ty stavajici kabely.. nemam ten konektor k Dragonovi.. Budem to muset udelat na miste..
OK2ZO Libor/Adamov

OK2ZO
Příspěvky: 480
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod OK2ZO » pát 09. říj 2009 16:22:09

Tak jeste beru Z5.. Ten konektor je u TNC5 stejny.. Jen bude potreba vytahnout napajeni.. Ja ho mam na TNC2 zvlast.. Takze staci na pin 1 privest tech +12V (nebo 9V). Pin 9 je GND. U TNC2 je GND piny 6-9. Dale mrknout v TNC5 na Jumper J1, mel by byt rozpojeny.. Pak by to melo jit lehce prehodit bez vetsich zasahu..
OK2ZO Libor/Adamov

ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod ok2slc » ned 11. říj 2009 18:32:12

OK2ZO píše:Ja myslim, ze Slavek neco ma uz hotoveho. Pokud ne, muzem neco dat dohromady. Pokud z RKB-1 vezmem tu mou TNC2 a dame tam VOPovu TNC5, tak uz staci jen radio, treba i od Milana MX a nejakou antenu..
Zdarte,
jo mam neco "skoro" hotovyho, ale to urcite pujde do Zakran na vodarnu jako Fill-in. Jen porad dost zapasim s casem (ti co maji alespon jedno dite uz vedi...), takze radeji uz neslibuji kdy to tam bude zprovozneny, doufam ze do konce roku urcite :). A ze zas tolik nekecam, zde se muzete podivat jak to v teto fazi vypada.

Obrázek
ok2bkr píše:OK2VOP píše:Predpokladam, ze by pak zarizeni neslo call OK2SLC... Pokud vsak Slavek z nejakeho duvodu nebude chtit, budeme muset najit dalsiho dobrovolnika nebo v ramci pravidel pro udelovani SSID namnozit dalsi vyskyt OK2RKB...


Klidne propujcim svoji call, kdyz bude potreba. RKB a BKR k sobe celkem pasuje :lol:
Me osobne je to uplne jedno jakou call to vlastne ponese, kazdopadne ok2slc-2 bude v Zakranech. At si o call rozhodne ten kdo to tam bude fyzicky realizovat, ja se pouze pokusim na tech Vinohradech to "nejak privarit" k nasi stavajici technologii kterou tam mame, ale napad s 2m ant se me prilis nezda jako optimalni, protoze se takova ant mezi mw 10GHz tak docela neztrati, ze ... :lol: Chtelo by to neco mene napadneho.

Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod ok2vop » pon 12. říj 2009 2:43:38

ok2slc píše:...napad s 2m ant se me prilis nezda jako optimalni, protoze se takova ant mezi mw 10GHz tak docela neztrati, ze ... :lol: Chtelo by to neco mene napadneho.
No jo, ale CO...???
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB

ok2bkr
Příspěvky: 53
Registrován: pát 03. dub 2009 10:01:00
Bydliště: Brno

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod ok2bkr » pon 12. říj 2009 9:02:59

ok2vop píše:
ok2slc píše:...napad s 2m ant se me prilis nezda jako optimalni, protoze se takova ant mezi mw 10GHz tak docela neztrati, ze ... :lol: Chtelo by to neco mene napadneho.
No jo, ale CO...???
Ještě bych měl mít někde doma 1/4 GP, má to 3 radiály, zkusím pohledat kde skončila. Teda jestli to má smysl.
Jirka / Brno

OK2ZO
Příspěvky: 480
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod OK2ZO » pon 12. říj 2009 18:49:31

I 1/4ka je dobra antena.. to je s tema 3 radialama pod uhlem 45deg.?
OK2ZO Libor/Adamov

ok2bkr
Příspěvky: 53
Registrován: pát 03. dub 2009 10:01:00
Bydliště: Brno

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod ok2bkr » pon 12. říj 2009 20:26:43

Jo, vyrabela to Radiotechnika (Teplice ?), ma to 3 radialy cca 60cm, hlavni cast meri cca 80cm, ma to nestandardni konektor, ten ale mam jeste na koaxu.
Jirka / Brno

Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod ok2vop » pon 12. říj 2009 20:30:37

Jak jsem psal, pokusim se tento tyden o obhlidku. Jestli to tam ale ma vypadat "nenapadne", tak je taky docela mozne, ze skoncime u nejake magnetky... osobne by se mi libila KRCka nasmerovana na sever...
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB

Uživatelský avatar
OK1ALX
Příspěvky: 544
Registrován: pon 09. bře 2009 15:50:19
Jméno: Libor
Bydliště: Praha, JO70FB
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod OK1ALX » pon 12. říj 2009 20:33:39

a co umistit tu ctvrtku jako radoby hromosvod nejkam na spicku :D
Obcas se vyskytuji hromosvody ktere maji neco jako radially, uz jsem to nekde videl :)

Zkuste treba odfotit misto kam to ma prijit, treba nekoho neco napadna co by tam lepe zapadlo ;)
Libor, OK1ALX

ok1tec
Příspěvky: 63
Registrován: pon 09. bře 2009 11:35:49
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvekod ok1tec » úte 13. říj 2009 7:20:44

Co nejkratsi bila hul?

1/4 bych se nebal... Je na TEC-3 a jeste u zdi objektu...


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host