BRNO a APRS

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Odpovědět
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » stř 18. bře 2009 13:59:25

Bohuzel se mi vzhledem k vyssi verzi (19b3) objevil bug v konfiguraci, dnes by se to melo napravit (vypalit novou EPROM).
Navic Petr musi zkontrolovat antenni system, zda za posledni 4 roky neutrpel (nebyl vyuzivan).

Jiz se nam take jevi moznost pustit to na APRS4R. Petr ma k dispozici i Inet, takze by se dal nakonfigurovat i jako Igate. Otazka je jak.. (mysleno spravne, aby to nedelalo binec) :-)
Takze jako rychla varianta UIDIGI OK2VOP-2, 2. varianta - APRS4R (muselo by se pouzit ale totez TNC, nebot jsem sve druhe poskytnul na UIDIGI jinam).
Pokud by mel nekdo nepouzitelne TNC5, sem s nim. UIDIGI by se mohlo pak predelat do nejake nenapadne bedny s malym radiem (cca <1W) a pridat na Devin..
OK2ZO Libor/Adamov
Milan, OK2IMH
Příspěvky: 5
Registrován: pát 06. bře 2009 18:34:17

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od Milan, OK2IMH » stř 18. bře 2009 21:58:45

Zdravím Brno !
Chlapi, pokud se složíte, tak těch cca 2000CZK za Tracker 2 není až tak moc, si to přepočítejte na piva, hi (jinak je to cca 5,70 CZK za den po dobu jednoho roku)..... PC se mi už z principu nelíbí - má v sobě příliš mnoho mechanicky pohyblivých částí..
OK1LOL

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK1LOL » stř 18. bře 2009 22:35:04

Jiz se nam take jevi moznost pustit to na APRS4R. Petr ma k dispozici i Inet, takze by se dal nakonfigurovat i jako Igate. Otazka je jak.. (mysleno spravne, aby to nedelalo binec) :-)
Takze jako rychla varianta UIDIGI OK2VOP-2, 2. varianta - APRS4R (muselo by se pouzit ale totez TNC, nebot jsem sve druhe poskytnul na UIDIGI jinam).
Pokud by mel nekdo nepouzitelne TNC5, sem s nim. UIDIGI by se mohlo pak predelat do nejake nenapadne bedny s malym radiem (cca <1W) a pridat na Devin..[/quote]

To vypada docela slibne ;) Muzu dat k dispozici peknou kovovou krabici do ktere se krasne vejde router, TNC zdroj a rucka. Myslim ze bych mohl zapujcit i TNC5.
Co se tyce APRS4R, tak zitra povezu kompletni digi k Borkovi RQ na detailni prozkoumani a betatest. Predpokladam, ze az to Borek prozkouma, tak se tady objevi presny navod ba nastaveni digi pro APRS4R.
P.S. asi je to hloupa otazka, ale je na Devine internet?
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » stř 18. bře 2009 22:52:20

IMH: Milane, o zadnem PC nebyla nikde rec. A tech piv jak rikas sem do toho dal uz vic, nez si myslis..

LOL: Internet na Devine sice je, ale pro nase ucely by tam bohate stacil ten Tracker2 s malou handkou.. momentalne je k dispozici jen jedno TNC2..
OK2ZO Libor/Adamov
OK1LOL

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK1LOL » čtv 19. bře 2009 0:18:27

LOL: Internet na Devine sice je, ale pro nase ucely by tam bohate stacil ten Tracker2 s malou handkou.. momentalne je k dispozici jen jedno TNC2..[/quote]

Tak to jsem nejak spatne pochopil, kazdopadne krome zdroje mam v domacich zasobach vse ostatni co je potreba. Tj rucku alinco 1400, TNC2 i bednu.
Takze kdyby byl zajem, v pondeli jedu do Brna ;)
Resp. odpoledne budu v Milovicich, coz je na Devin co by kamenem dohodil.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » čtv 19. bře 2009 7:52:02

OK1LOL píše: Tak to jsem nejak spatne pochopil, kazdopadne krome zdroje mam v domacich zasobach vse ostatni co je potreba. Tj rucku alinco 1400, TNC2 i bednu.
Takze kdyby byl zajem, v pondeli jedu do Brna ;)
Resp. odpoledne budu v Milovicich, coz je na Devin co by kamenem dohodil.
Mam obavu, ze takova rucka by tam nebyla moc vhodna, vzhledem k zatizenosti radiovym smogem. (hlavne je tam OK0H hned vedle). Myslel jsem spis neco profi, co je odolnejsi. Nicmene dalsi TNC2 by nebylo spatny.. Samozrejme ten Tracker2 je energeticky i rozmerove jeste lepsi ;-)
OK2ZO Libor/Adamov
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2ila » čtv 19. bře 2009 8:11:48

Ahoj,
až teda něco spustíte - ať už v Kohoutkách nebo na Děvíně, docela by mě zajímaly reporty, jak je tam slyšet OK2ULQ-15. Předpokládám, že velmi dobře a konečně bude plnit svou funkci spojnice sever-jih. Pak ho bude třeba ještě trochu poladit, ale jinak myslím, že Morava a Slezsko bude mít super pokrytí. Tak držím palce!
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2slc » čtv 19. bře 2009 20:03:01

Bohuzel se mi vzhledem k vyssi verzi (19b3) objevil bug v konfiguraci, dnes by se to melo napravit (vypalit novou EPROM).
Muzes prosim potom poskytnout ten konfigurak pro ostatni ?
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » čtv 19. bře 2009 20:29:03

ok2slc píše: Muzes prosim potom poskytnout ten konfigurak pro ostatni ?
No muzu, ale neni odzkouseny v plnem provozu. Uz jsem ho nevypaloval, VOP si dnes vzal uz DIGI na bazi APRS4R - snad bude jeste lepsi..
OK2ZO Libor/Adamov
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2slc » pát 20. bře 2009 7:37:09

Nepredpokladam ze bych do EPROM napalil takovou konfiguraci kterou bych nemusel casem opravovat, takze jestli muzes posli me ji na mail, nebo rovnou sem.
Odpovědět