BRNO a APRS

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Odpovědět
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » stř 18. bře 2009 13:59:25

Bohuzel se mi vzhledem k vyssi verzi (19b3) objevil bug v konfiguraci, dnes by se to melo napravit (vypalit novou EPROM).
Navic Petr musi zkontrolovat antenni system, zda za posledni 4 roky neutrpel (nebyl vyuzivan).

Jiz se nam take jevi moznost pustit to na APRS4R. Petr ma k dispozici i Inet, takze by se dal nakonfigurovat i jako Igate. Otazka je jak.. (mysleno spravne, aby to nedelalo binec) :-)
Takze jako rychla varianta UIDIGI OK2VOP-2, 2. varianta - APRS4R (muselo by se pouzit ale totez TNC, nebot jsem sve druhe poskytnul na UIDIGI jinam).
Pokud by mel nekdo nepouzitelne TNC5, sem s nim. UIDIGI by se mohlo pak predelat do nejake nenapadne bedny s malym radiem (cca <1W) a pridat na Devin..
OK2ZO Libor/Adamov
Milan, OK2IMH
Příspěvky: 5
Registrován: pát 06. bře 2009 18:34:17
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od Milan, OK2IMH » stř 18. bře 2009 21:58:45

Zdravím Brno !
Chlapi, pokud se složíte, tak těch cca 2000CZK za Tracker 2 není až tak moc, si to přepočítejte na piva, hi (jinak je to cca 5,70 CZK za den po dobu jednoho roku)..... PC se mi už z principu nelíbí - má v sobě příliš mnoho mechanicky pohyblivých částí..
OK1LOL
Administrátor

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK1LOL » stř 18. bře 2009 22:35:04

Jiz se nam take jevi moznost pustit to na APRS4R. Petr ma k dispozici i Inet, takze by se dal nakonfigurovat i jako Igate. Otazka je jak.. (mysleno spravne, aby to nedelalo binec) :-)
Takze jako rychla varianta UIDIGI OK2VOP-2, 2. varianta - APRS4R (muselo by se pouzit ale totez TNC, nebot jsem sve druhe poskytnul na UIDIGI jinam).
Pokud by mel nekdo nepouzitelne TNC5, sem s nim. UIDIGI by se mohlo pak predelat do nejake nenapadne bedny s malym radiem (cca <1W) a pridat na Devin..[/quote]

To vypada docela slibne ;) Muzu dat k dispozici peknou kovovou krabici do ktere se krasne vejde router, TNC zdroj a rucka. Myslim ze bych mohl zapujcit i TNC5.
Co se tyce APRS4R, tak zitra povezu kompletni digi k Borkovi RQ na detailni prozkoumani a betatest. Predpokladam, ze az to Borek prozkouma, tak se tady objevi presny navod ba nastaveni digi pro APRS4R.
P.S. asi je to hloupa otazka, ale je na Devine internet?
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » stř 18. bře 2009 22:52:20

IMH: Milane, o zadnem PC nebyla nikde rec. A tech piv jak rikas sem do toho dal uz vic, nez si myslis..

LOL: Internet na Devine sice je, ale pro nase ucely by tam bohate stacil ten Tracker2 s malou handkou.. momentalne je k dispozici jen jedno TNC2..
OK2ZO Libor/Adamov
OK1LOL
Administrátor

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK1LOL » čtv 19. bře 2009 0:18:27

LOL: Internet na Devine sice je, ale pro nase ucely by tam bohate stacil ten Tracker2 s malou handkou.. momentalne je k dispozici jen jedno TNC2..[/quote]

Tak to jsem nejak spatne pochopil, kazdopadne krome zdroje mam v domacich zasobach vse ostatni co je potreba. Tj rucku alinco 1400, TNC2 i bednu.
Takze kdyby byl zajem, v pondeli jedu do Brna ;)
Resp. odpoledne budu v Milovicich, coz je na Devin co by kamenem dohodil.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » čtv 19. bře 2009 7:52:02

OK1LOL píše: Tak to jsem nejak spatne pochopil, kazdopadne krome zdroje mam v domacich zasobach vse ostatni co je potreba. Tj rucku alinco 1400, TNC2 i bednu.
Takze kdyby byl zajem, v pondeli jedu do Brna ;)
Resp. odpoledne budu v Milovicich, coz je na Devin co by kamenem dohodil.
Mam obavu, ze takova rucka by tam nebyla moc vhodna, vzhledem k zatizenosti radiovym smogem. (hlavne je tam OK0H hned vedle). Myslel jsem spis neco profi, co je odolnejsi. Nicmene dalsi TNC2 by nebylo spatny.. Samozrejme ten Tracker2 je energeticky i rozmerove jeste lepsi ;-)
OK2ZO Libor/Adamov
ok2ila
Příspěvky: 218
Registrován: úte 17. bře 2009 14:28:02
Bydliště: JN89WW
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2ila » čtv 19. bře 2009 8:11:48

Ahoj,
až teda něco spustíte - ať už v Kohoutkách nebo na Děvíně, docela by mě zajímaly reporty, jak je tam slyšet OK2ULQ-15. Předpokládám, že velmi dobře a konečně bude plnit svou funkci spojnice sever-jih. Pak ho bude třeba ještě trochu poladit, ale jinak myslím, že Morava a Slezsko bude mít super pokrytí. Tak držím palce!
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2slc » čtv 19. bře 2009 20:03:01

Bohuzel se mi vzhledem k vyssi verzi (19b3) objevil bug v konfiguraci, dnes by se to melo napravit (vypalit novou EPROM).
Muzes prosim potom poskytnout ten konfigurak pro ostatni ?
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » čtv 19. bře 2009 20:29:03

ok2slc píše: Muzes prosim potom poskytnout ten konfigurak pro ostatni ?
No muzu, ale neni odzkouseny v plnem provozu. Uz jsem ho nevypaloval, VOP si dnes vzal uz DIGI na bazi APRS4R - snad bude jeste lepsi..
OK2ZO Libor/Adamov
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2slc » pát 20. bře 2009 7:37:09

Nepredpokladam ze bych do EPROM napalil takovou konfiguraci kterou bych nemusel casem opravovat, takze jestli muzes posli me ji na mail, nebo rovnou sem.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů