BRNO a APRS

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
Odpovědět
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2slc » úte 15. zář 2009 14:32:34

Asi by to taky nejak slo, ale myslim, ze Brno je dostatecne pokryty OK2RKB-1.
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » úte 15. zář 2009 15:14:58

ok2slc píše:Asi by to taky nejak slo, ale myslim, ze Brno je dostatecne pokryty OK2RKB-1.
No, neni to tak uplne pravda. Mam tu nachystany jeste UIDIGI pro Reckovice, s tim, ze to sviti i pod Spilas a pod. Nicmene treba na Vinohradech nebo Lisni by to bylo asi lepsi. Ja tu mam jeste pusteny AGWdigi, ale to pobezi uz jen do konce zari.
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2vop » úte 15. zář 2009 15:48:28

ok2slc píše:Asi by to taky nejak slo, ale myslim, ze Brno je dostatecne pokryty OK2RKB-1.
Prave ze neni. Strucne zopakuji nekolik provozem exaktne zjistenych veci k doreseni:

1) obecny pozadavek zprovozneni zalozniho digi s pokrytim metropole (idealni sidliste Vinohrady, Lisen, Slatina)
2) zdokonaleni pokryti lokality a) kralovo pole + reckovice, lokality b) malomerice + obrany a lokality c) centrum

Prvni pozadavek vytvari krome zalohy (OK2RKB-1 se jiz parkrat bez udani duvodu kouslo) i potrebny "jiny uhel pohledu" do brnenske kotliny.

Druhy pozadavek vytvari krome zalohy i kryti opravdu ne uplne dokonale pokrytych lokalit. Jezdil jsem nechtene s poskozenou ANT, cili jsem si nevedomky vytvoril narocnejsi podminky a videl jsem, ktera mista OK2RKB-1 prenasi s problemem ci vubec:

a) krpole je blbe slyset po cele delce vypadovky Hradecka a to od budovy VUT kolem Globusu az do Ceske (zakryto na OK2RKB-1 Palackeho vrchem a masivem Baba)
b) malomerice jsou obecne radiove problemova lokalita
c) centrum mesta je zakryto vuci OK2RKB-1 kopcem Spilberk

...no a ty mas moznost dokryt to centrum... Prekvapive nemame problem v centru s lokalitou pro radio, protoze ho muzu dat i k sobe na barak v praci. Jen nevim, kdy se budeme stehovat (majitel firmy to ma v planu radove v mesicich), pripadne kdy s tim tady trisknu (planuju to kazdy den :o). Spis momentalne neni po ruce zadny hotovy celek s radiem...
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2vop » úte 15. zář 2009 15:51:12

OK2ZO píše:Ja tu mam jeste pusteny AGWdigi, ale to pobezi uz jen do konce zari.
Co to? Zase jdes na lepsi??? Tak to tvy radio teda dame na Kounicovu...
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » úte 15. zář 2009 17:38:29

Je tam ta FT-51R, ta je vhodna opravdu spis jen na moderovanou stanici.. ;) Jinak neodchazim dobrovolne.. OK2GA-2 jsem dnes predal Stepanovi, tak snad to brzy spusti v tech Reckovicich.. Uvidime.. Je tam stazeny vykon na Motorole cca 5W, ale hlavni je prijem. Nastaveno ale jako WIDE digi, uvidime, jak to bude zatezovat lokalne freq. Ale myslim, ze to nebude hrozny, zvlast kdyz nepojede ZO-1. Kdyby to tak slo jeste dat nekam na Klajdu nebo Vinohrady, taxme za vodou..
OK2ZO Libor/Adamov
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2vop » úte 15. zář 2009 18:44:11

OK2ZO píše:Je tam ta FT-51R, ta je vhodna opravdu spis jen na moderovanou stanici..
Co si tedy mam pod tim v praxi predstavit?
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
ok2slc
Příspěvky: 115
Registrován: stř 11. bře 2009 8:44:57

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2slc » úte 15. zář 2009 21:03:40

OK2ZO píše:
ok2slc píše:Asi by to taky nejak slo, ale myslim, ze Brno je dostatecne pokryty OK2RKB-1.
No, neni to tak uplne pravda. Mam tu nachystany jeste UIDIGI pro Reckovice, s tim, ze to sviti i pod Spilas a pod. Nicmene treba na Vinohradech nebo Lisni by to bylo asi lepsi. Ja tu mam jeste pusteny AGWdigi, ale to pobezi uz jen do konce zari.
Hele, mozna by tu byla moznost to opravdu dat na Vinohrady a to docela vysoko semhle Loc: 49°12'18.775"N, 16°39'23.074"E . Akorat mam problem s tim, ze by tam mysel byt nejakej dutinovej filtr, protoze je tam i ufoun, tedy podle sektorovek to na nej odhaduji. Pokud by tedy nekdo dodal hw tak ja bych to tam zkusil nejak naroubovat :).
Uživatelský avatar
ok2vop
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03. dub 2009 21:53:44

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od ok2vop » úte 15. zář 2009 21:21:44

ok2slc píše:Hele, mozna by tu byla moznost to opravdu dat na Vinohrady a to docela vysoko semhle Loc: 49°12'18.775"N, 16°39'23.074"E ...
Ty kraaaaaavo...!
No, tam je kazdopadne VELKEJ smog... ale uFoun je na 70cm a my se bavime o 144.800... Na VHF tam podle me neni prakticky nic nebezpecneho...

Vubec by nebyl potreba zadny masivni P out, resilo by to jednak redundaci pro Brno jako celek (asi by tam nebyl net, tak aby to bylo komplet, tak nutno mit v Brne jeste jeden Igate), dale dokryti lokality centrum i dokryti lokality Malomerice+Obrany. Pokud by se to melo tvarit nenapadne, tak by to slo resit i nejakou handkou... 5W by melo bohate stacit...

A v kombinaci s OK2GA-2 v Reckovicich (zalezi na pouzitem typu ANT a P out) bychom pak mohli mit problem najednou uplne kouzelne vyreseny...
OK2VOP Petr / Brno - Kohoutovice, cosysop APRS digi OK2RKB
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » stř 16. zář 2009 7:46:41

ok2vop píše:
OK2ZO píše:Je tam ta FT-51R, ta je vhodna opravdu spis jen na moderovanou stanici..
Co si tedy mam pod tim v praxi predstavit?
Ze to neni nic extra odolnyho ani mechanicky ani elektricky, je to jen nadratovany na NTB jako vrabci hnizdo. Jinak to je ta FT-51R, kterou duverne znas.. ;-)
OK2ZO Libor/Adamov
OK2ZO
Příspěvky: 486
Registrován: ned 08. bře 2009 18:27:54
Bydliště: Adamov
Kontaktovat uživatele:

Re: BRNO a APRS

Příspěvek od OK2ZO » čtv 24. zář 2009 12:50:39

Tak Stepan GA to pred chvili uz spustil v tech Reckovicich, tak uvidime, jaky to bude mit efekt.
Posilejte reporty..
OK2ZO Libor/Adamov
Odpovědět